gtsurgeons.com

Gaming Headquarters => Igre kao takve => : ducatony June 26, 2008, 16:47:08

: (M) Civilization Revolution
: ducatony June 26, 2008, 16:47:08
Svi su se nekako bacili na taj MGS u tom srazu dva diva. Svi su zaboravili CIV REV, ali vratit ćete se. MGS kad jednom pređeš ipak nije toliko više zabavan. Osim ako si neko kao Amar koji vjerojatno ima mind-mape u glavi di je koji tip u igri i kako bi ga ovaj put mogao ubiti ;D
Uglavnom, ja sam se odlučio (jer se nema milijun eura za obje igre) za CIV REV. Prešao sam prvi put lagano igru na chieftainu za 5-6 h i pomislih:'' kaj je to to?'' Pa di su stealth bomberi, di je modern armor, di mi je ergela nuklearki? I bio sam pomalo razočaran. I još uvijek jesam. Ali s malo stvari. Fali mi unita. Ali samo meni. Ne objektivno. Htio sam stealth bobere i sranjca jer su mi bili vizualno zakon. Ali realno u igri nemaju smisla jer ih nemaš kad napravit. Ovdje avioni imaju puno više smisla jer su drugačije koncipirani. I korisni su beskrajno. Ista stvar je i sa siege weapons (katapulti etc.) koji su sad pravi uniti za napad i ne raspadnu se kad kad se brane. Imaju slabu obranu, ali zato uvijek imaju sa sobom pikemene ili tako nešto. Formiranje vojski je odlična stvar, daje čar igri. Vizualno sam jako zadovoljan. Boje su jako izražene i uspcaleana je sa 720p na 1080p pa je izrazito oštra što je bitno jer ima beskonačno detalja. Naime, svaka građevina u gradu se vidi.

Minusi su max 5 civilizacija odjednom (4 u online modu) i eto možda nedostatak par unita. Ali je to kompenzirano fenomenalnom izbalansiranošću pojedinih nacija koja je i povijesno utemeljena. Tako Ameri u industrijalizmu proizvode sve 50% brže, Rimljani već od starog vijeka proizvode ceste 50% jeftinije, Španjolci poznaju navigaciju od početka pa se može nesmetano ploviti po oceanima i tražiti atlantidu koja vam daje puno tehnologija za džabe, dok recimo mongoli imaju meni najzanimljivije jedno od svojstava: Barbarske naseobine pretvaraju u svoje gradove kad ih osvoje što je vrlo korisno kad imaš jedan grad, 20 kuna na računu i jednog ratnike a godina je 4000 BC. ZakoN!!!!!!!!