jučer sam i ja vozio karting, onaj obični 4T od 11ks čovjeće nema tog FF koji ti može onako potrgat ruke
nakon 10min vožnje nisam osjećao šake i podlaktice
najveća razlika je između GT i stvarnog života je štu kad voziš GT ne osjećaš G-sile niti ne osjećaj ponašanje auta u na guzici nego sve ide vizualno i u skladu s time voziš, u mom konkretnom slučaju na kartingu prije nego što se zadnji kraj zanese ti ga osjetiš na guzici i rukama kako gubi grip i onda malo pobjegne daš kontru i vrati se isto za understeer jednostavno osjetiš kako ti klizne preko nosa dok u GT moraš gledat i čekat da se auto tj slika pomjeri i da škripa guma promjeni ton
dali GT pomaže u stvarnom životu, definitivno
u GT naučiš pravilne putanje, držanje volana, naučiš šta treba radit u iznenadnim situacijama
hoće li brz vozač u GT biti brz u stvarnom životu mislim da da, kad se privikne na sve sile koje se stvaraju i kad mozak nauči procesuirat sve podatke iz osjetila, sigurno će imati prednost nad nekim tko je u istom autu na istoj stazi ali nikad nije igrao GT
ali postoji ono bitno u stvarnom životu možeš poginut i zato rijetko tko stišće do kraja i vozi "na nož" takvi su profesionalni vozači koji žive od utrka
isto kao i jučer kad sam vozio karting prvih 2-3 kruga sam išao laganije i kad sam skužio da skoro sve zavoje mogu proći bez da kočim ili puštam gas onda sam "pedal to the metal" i uz lagano klizanje nekad prednjeg nekad stražnjeg kraja prolazio po stazi kao u stare dane kad nije bilo aerodinamike i downforce-a lijepo u 4wheel drift ili je to bio understeer boo uglavnom preprejebeno je i svako bi trebao otić vozit karting kad god si to može priuštit jer i ovi obični su jako jako zabavni i da puno pomaže GT jer znaš otprilike kojom putanjom moraš ići to "predznanje" se pokazalo kad sam morao obići par ljudi
uglavnom umjesto da potrošite 100kn na glupariju odite vozit karting