I ja bi se ovdje htio javiti.. Došao sam na Rfactor na poziv Saše i Mrava.. Iako sam cuo da je igra dosta stara. bio sam skeptičan svega toga.. al ajde.. njima za volju da instaliram i probam..
Odkada sam instalirao Rfactor više ne palim PS3 niti gran turismo.. Shvatio sam što sam propuštao i sad mi je žao što nisam ovo vidio prije.. Realna potrošnja guma, zagrijavanje guma, temperatura motora, temperatura ulja, potrošnja goriva, setup auta, realna pravila (žute i plave zastavice), sve to je tamo dostupno, nema bugova i puno življe nego na GT-u.. Mora se logički razmišljati s koliko goriva početi utrku, dogovarati sa svojim pit crewom koliko goriva da se natoči za nastavljanje utrke..
A što je najbolje, tu je online koji je nešto posebno.. gotovo uvijek 25-30 automobila na startu je predobar doživljaj.. utrke 25-30-45-60, pa i 120 minuta.. Sve su dobre i napeto je od prve desetinke do zadnje... Drago mi je što konačno mogu voziti sa Sašom, Mravom, Lukom, Kikijem i Spigijem zajedno u timu, a ne protiv njih..
Ono što je najtužnije je to da je fizika dosta bolja nego u GT-u.. a to kaže jedan veliki GTfan poput mene... nikad nebih rekao da nešto može biti bolje od gran turisma, ali ovo jednostavno nadmašuje GT u svemu osim u grafici i osvjetljenju.. ali pričamo o 7-8 godina staroj igri...
A TEK ZVUKOVI motora, ovjesa, kočnica, sudara! Fenomenalno.. Čovjek se naježi...