Watch Dogs je strava!
Inače, svim developerima je san imat ogromne količine memorije s UMA (unified memory architecture) konfiguracijom. To znači da je sav RAM dostupan izravno za sav hardware.
Strpaš što hoćeš gdje ti paše i veliš hardwareu: "to ti je tam" i onda on odvrti svoje u najvećoj mogućoj brzini.
E, sad, imat UMA s GDDR5 (najbržom memorijom poznatom čovjeku za manje pare) i to ovoliko je jednostavno suludo, upitno isplativo i nenormalno.
Već vidim koja je platforma postala developerima najomiljenija...
Da parafraziram striku iz Blizzarda "The world domination is at hand"
A puno UMA RAMa i dobro posloženi koprocesori su san svakog starog amigaša (u tu skupinu gorespomenuti definitivno spada).
Naime, čisto sumnjam da je Microsoftu toliko stalo do gaminga da će mijenjati koncept cijele konzole samo da bi se svidio developerima, a razlika će biti vidljiva praktički odmah ako ostanu na DDR3 s novim boxom.
Druga stvar koju su spomenuli na samom početku (mislim da je Cerny to rekao) je SoC (System on a Chip) arhitektura, bar za proc i grafiku. Na ovaj način su bar deseterostruko ubrzali cijeli sustav nego kad bi bio zasnovan na posebnim čipovima...
Onda su tu još i hardverski video kompresori, šteker za slušalice na kontroleru, štangica s kamerama, pa će se moć igrat s posla iz browsera...
Od connectivityja me boli glava, al za klince i ženske je ko rođeno! Pazite kaj sam vam rekao, vi koji takve imate doma! Nemojte im spominjat ove opcije inače nećete doć na red za igranje ko mi nekad od staraca koji su na telki morali odgledat kompletni program do testa s kilohercom, samo da se mi ne bi mogli igrat na spektrumima i komodorcima...
Ali 8 giga GDDR5 stvarno nije normalno!
Al očigledno Kazunorija čuvaju kao uskrsno jajce