Meni su opcenito dvi zamjerke ds kontrolera sta liva gljiva nije na mistu d-pada i sta r2/l2 nisu malo podignuti kao na xboxu.
Lipse bi bilo pucati sa r2 nego r1, kao na xboxu...
A sta se tice ds4 svidja mi se, cini mi se malo deblji a to mi je dobro. Cini mi se da ce korisnici d-pada cesto slucajno upisati share botun.
Stvar je osobne preferencije, ali meni je PS kontroler uvijek bio bolji od Boxovog. Gljiva na mjestu pada mi je oduvijek bila bezvezna i blesava, meni je simetricni polozaj puno logicniji i bolji za koristenje.
Takodjer, triggere ne boxu nikad nisam volio, cak ni na voznjama, jer su jednostavno neprecizni, bar meni. A pucanje na R2 mi je uvijek smetalo, uz to sto mi NAJVISE smetalo sto na 90% igara na boxu ne mozes prebaciti funkcionalnosti jer Microsoft uvijek zna bolje od kosrisnika sto ja zelim, nabijem ih na Bill Gatesa. A gljive su im toliko u K da na njih nikad nisi mogao normalno dodavati gas/kocnicu, vec si bio osudjen ili na te triggere uzasne ili na X/A, koji pak nikad nisu dovoljno dobro radili i od oblika su boljeli prsti nakon pola sata stiskanja.
Naravno, mislim da treba ocekivati da ce Sony omoguciti re-mapping svih komandi upravo zbog evidentnog napada na Xbox bazu korisnika - pa ces vjerovatno bez problema moci koristiti i R1/R2 za pucanje ili sto vec.
Ovaj kontroler mi se cini savrsen u svim pogledima, pogotovo ova zadebljanja za dlanove, grip-povrsina na nogama i konveksno/konkavne gljive - savrsen kompromis. Da o konacnom ubacivanju slota za zicani mikrofon i dodatnog zvucnika i ne govorimo.