Ja sam se stvarno nadao da oni žele napravit konzolu za igranje, a ne multipraktik koji radi sve osim stvari za koje je deklariran...
Na žalost, ovo je set-top box primjenjiv samo u jameriki, jer nitko drugi se neće spustiti na taj nivo da pristojno razgovara s plastičnom kutijom. Il će šutit il će psovat i galamit...
Zamislite super-interaktivni DVB-T prijemnik sa 16 lokalnih programa... Kakva krasota...
Prva misao koja me spopala kad su pokazali "konzolu" je bila: Vidi, kutija. S roštiljem... Uglavnom, izgled kutije se oslanja na vrhunac designa "novog kontinenta" iz zlatnog razdoblja '70-ih. Pitam se hoće li biti i finiš u mahagoniju... Pomalo vuče na video-rekorder od blaupunkta iz '78.
Inače jako volim, kak se starohrvatski kaže, bashat po mirkosoftu, malo su me bili začudili s X360 (osim RROD) da su strefili neki dobar proizvod, al s ovim mi je čak i neugodnjikavo koliko nema smisla u mnogim dimenzijama... Najviše ponavljana rečenica u predstavljanju je bila: "More kinected than ever!!!". Pa si vi sad mislite...
Specifikacije se skrivaju kao zmija noge samo onda kad se nemaš s čim hvalit... Sjetite se X360, svega su imali...
A onda su se još na pozornici pojavile i babe i počele pričat o interaktivnoj televiziji! Zamislite doma, oćeš se igrat, a gospođa gleda interaktivnog Sulejmana! Ajd ju potjeraj ak možeš... Natrag u garažu i na mali CRT s plejstejšnom... Jer ovaj se mora spojit na mrežu jednom u 24 sata da pokupi licencu za windows 8 enterprise edition i poskida nove antivirusne definicije. A vjerujte mi, ako ovo netko crackne, mogli bismo imat prvu konzolu na svijetu za koju će postojat virusi... Čini se da se ostvarila Billyjeva želja da ima windowse u svim svojim proizvodima... Zanimljivo da jedini koji pošteno rade nemaju windowse...
I naravno, ono što ne može izostat kod M$ je mafijaška shema prvokupa dodatnih sadržaja "Igrajte, živčani klinci, skupi DLC za kolji ga nježno 27, mjesec dana ranije na iksboksu pol dva"...
A postavili su i novo mjerilo za ljepotu grafike: dlakave ruke i crno ispod noktiju! Vau. Kakav krasan primjer za djecu iz treće prethodne rečenice.
Jedva čekam E3 da vidimo da konačno netko igra te igre... Ovo je stvarno bilo neugodno, pokazuju samo trailere, jel taj hardware uopće radi?
I moram samo izdvojit najdražu rečenicu iz predstavljanja,koja puno govori o svemu ovom, s početka pokazivanja CoD, a kaže: America is crippled!
Jedino što je uopće valjalo je bio trailer za Forzu... Malo izgleda ko DriveClub