Logitech volani su koliko ja znam već podržani na Linuxu. Nema sumnje da će se Valve potruditi da sve to bude još bezbolnije. Velik dio periferije radi na Linuxu čim je uštekana u USB.
Trenutno na Linuxu (SteamOS) nisu dostupne sve igre i ne treba očekivati da će biti. One će se moći streamati s windows mašina, ali to još treba vidjeti. EA ako želi može napraviti Origin klijenta za Linux distribucije pa tako i SteamOS te portati igre i nitko ih u tome neće spriječavati. Mislim da bi ih Valve i podržao u tome zato što bi to značilo da polako uspijevaju u tome da se riješe windowsa.
Assetto Corsa je na Steamu, ali nema naznake za Linux podršku.
Steam Machine postoje iz više razloga po onome što je Gabe govorio do sada. Glavni su to da se žele riješiti kontrole koje im nameće microsoft, straha od uvođenja još veće kontrole (via app storea), želje za više slobode i osvajanje drugog tržišta. To im omogućava Linux i zato je nastao SteamOS. Što se hardvera tiče tu je sve standardno. Standardan hardver direktno s polica upakiran u manje i lijepše kučište da ne nagrđuje Braviu u dnevnom boravku. Valve želi standardne PC-e prebaciti u dnevne sobe na velike ekrane, zbog toga je stvoren Big Picture Mode za bolji prikaz na Braviama i lakšu kontrolu pomoću gamepada (input i output periferiji se pridaje velika pažnja). Znači Steam Machine se u suštini po ničemu ne razlikuje od standardnog PC-a. Mogli bismo reći da je i komp sa windosima i instaliranim Steamom, Steam Machine, kao i onaj s ArchLinuxom, Ubuntuom, Fedorom itd.. Valve se neće buniti sve dok zarađuje na vama.