Lipi moji,
evo nekoliko opservacija i pitanja vezanih uz Spec III. Ne znam je li tko primjetio, ili je to slučaj samo kod mene, no kada radim quick tune za Ferrarije na Suzuki (Ferrari online event), do PP650 dolazim tako da najprije smanjim masu automobila, a onda još, ako je potrebno, povećam snagu. Vozim Californiju na S3 gumama i onda smanjim masu na 85 posto i dodam još 5 konja. Događa mi se to, da kada izađem iz online eventa, na SVIM Ferrarijima igra naravno snimi moj setup, no ne snimi i promjenu (smanjenje) mase. Snimi mi se i povećanje snage, i promjena odnosa u mjenjaču, i promjena balansa kočnica (stavljam ih na 6 kod Californije), no masa automobila, kad ponovo uđem u event mi je 100%, dakle NE SNIMA promjenu mase. Zanimljivo je to da mi kod ostalih evenata i automobila snimi kompletan setup kojeg radi, jedino kod Ferrari eventa ne registrira promjenu mase. Eto, molio bih, ako neko ima vremena, da pokuša napraviti tu što sam učinio ja, baš me zanima je li to neki generalni problem ili se to događa samo meni.
Što se tiče fizike/guma, moram reći da se osjeti da se situacija promijenila. Naime, prije ovog updatea bio je event s F430 na Fuji F. Bile su zadane S2 gume i ja sam imao osjećaj da se vozim kao po tračnicama. Sada stavim S3 na F430 i vozim Suzuku, moram biti skoncentriran do maksimuma da mi kotači ne prokližu, da pazim kako i kada kočim da ne odem u pijesak, uglavnom, više puta imam osjećaj kao da sam na ledu.
Za ovu sljedeću tvrdnju nisam siguran tako da molim da me se demantira ako sam u krivu. Imam osjećaj da je bilo intervencije u PP sustav na način da, u slučaju da želite sa S guma prijeći na R varijantu, PP bodovi se povećavaju više nego prije. Ako sam dobro izračunao, prelaskom s S3 na R1 gume dodaju se 52 PP boda (26 front 26 rear), provjerit ću još jednom popodne, no čini mi se da se prije za to dodavalo manje bodova.
Zadnja je opservacija vezana za catch up. Radio sam usopredbu u free runu u online eventu i rezultati su mi bili sljedeći (pišem personal best):
free run igra
F430 2:16:4 2:14:8
Californija 2:14:9 2:13:8
i jedan i drugi na S3, smanjena težina na 85% i dodana snaga do 650 PP, ASM off, TC 3.
Osobno mislim da catch upa nema, a bolja vremena u igri pripisujem slipstreamu. Pošto smo se uvjerili da catch up djeluje na način povećane stabilnosti i boljeg prijanjanja guma, a meni se događa da, ako sam i u donjoj polovici plasmana auto proklizava ako ne pazim dovoljno. Osim toga, kod catch upa sam zano biti bolji i po 4-5 sekundi od free runa tako da smatram da ga ipak više nema ili je znatno ublažen.
Interesira me da li se moja iskustva sa Spec III poklapaju sa Vašima.