Jučer sam malo intenzivnije vozio HSR u onlineu, najprije sa F430, Z06 a onda sa GT-R-om. Osjećaji su opet pomiješani. Malo sam se više skoncentrirao na onu priču o trošenju guma, pošto se HSR vozi 5 krugova, za pretpostaviti je da će se S3 gume, na kojima se po defaultu vozi HSR nakon 5 krugova istrošiti (barem je tako bilo u GT4), no ja, iskreno, i ne primjećujem neku veliku razliku. Pošto me u tom trenu zaitrgirala ta priča sa gumama, otišao sam do svojih roditelja kojima sam dao PS2 da na njemu gledaju filmove (krepao im DVD, a meni se ne da ići kupiti im drugi i onda ponovo 2 dana objašnjavati komande na daljinskom, a na PS2 kontroleru stisnu X za početak, a O za kraj) da odvozim 5 krugova na GT4 (imam onaj prvi PS3 sa 60 GB no GT4 mi tako drhti da to nije za igrati) na HSR-u. Uopće vam ne trebam opisivati šok moje mame kad sam sjeo na pod pred TV i umjesto njene omiljene "Čarolije" pola sata vozio sa Z06 na HSR-u sa GT4 varijantom S3 guma.
Moji su zaključci sljedeći: U GT4, nakon 5 krugova sa S3 gumama na HSR-u ima promjena u samom vremenu kruga, osjeća se da guma bolje prijanja, boja gume nakon 5 krugova je žuta, nema slidea uslijed trošenja guma. Vremena od 3-5 kruga su tu negdje, uglavnom 4. i 5. krug su najbrži.
U GT5P sa istim automobilom i istim gumama u principu nisam uočio razliku u gripu između 2. i 5. kruga, ne znam je li to subjektivno, meni izgleda da je u prvom krugu grip nešto slabiji dok je u ostalim krugovima manje više isti, što se tiče najbržeg vremena po krugu, nekada je to 2., nekada 3., nekada 5. krug. Ne znam je li algoritam za trošenje guma za sada samo preuzet iz GT4, meni djeluje da je jednostavniji nego u GT4, no opet ponavljam, u pitanju je moje subjektivno mišljenje.
Također, što se tiče brzine, vremena koja sam radio po krugu u GT4 i GT5 mi isto nisu realna, vremena u GT5 su mi bolja no razlog tome vidim i u tome što sam GT4 vozio puno opreznije da ne napravim bolje vrijeme naslanjajući se ogradu, GT5 te ionako sam kazni ako se naslanjaš.
Jedino što me na kraju razočaralo kao vozača je to da sa F430 nisam uspio pobijediti nijednom, a sa GT-R-om jesam. Neko je napisao da je GT-R tako jednostavan za vožnju da bi ga mogla voziti i Kimijeva baka. Eto. Ne mogu pobijediti sa F430, ali mogu sa GT-R-om. I ja sam ko Kimijeva baka...