Author Topic: GRAN TURISMO 6 • Sluzbena tema - Chat, impresije, savjeti, razgovori  (Read 171031 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
Re: GRAN TURISMO 6 • Sluzbena tema - Chat, impresije, savjeti, razgovori
« Reply #375 on: December 13, 2013, 01:26:00 »
I GT fanovi imaju pravo na misljenje valjda ?
Ili se pod misljenje smatra samo kritika.
Pravom HC GT-eisti ne treba singleplayer !

E tu se varas upravo iz razloga sto ti ih je RottenHead nabrojao.
A posto vidim da se zivciras na svaki moj komentar (ili bilo ciji drugi), ako nije u skladu s tvojim videnjem stvari, jednostavno zakljucujem da se ne zelim prepirati i ovdje podvlacim crtu.
Svoje misljenje cu ubuduce dijeliti sa ljudima koji PRIHVACAJU da nesto nije dovoljno dobro, tako da ako sam te uvrijedio, ispricavam se i izlazim iz rasprave.

Nijednom te nisam oslovio sa ti niti tebi rekao da me zivciras.
Ako mora ;)m imati misljenje k'o ti da bi raspravljali onda si u pravu za crtu.
Gt veteran superstar u penziji

Offline Kimi

• The Gentleman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN id: KimiHR
« Reply #376 on: December 13, 2013, 01:28:49 »
Koliko god većina slavila četvorku (a neki možda i trojku) kao najbolji dio serijala , i koliko god je velika većina popljuvala peticu , za mene osobno GT5 je bio revolucija.Imao je GT5 miljon svojih mana i nedostataka , ali i nešto što nisu imali niti jedan od njegovih predhodnika a što ga je bar za mene učinilo revolucionarnim, a to je online .

I ako se prisjetite bilo kojeg predhodnog djela shvatit će te da niti u jednom GT-u singleplayer kao igra nije bio težak ako ste tako željeli , ali je mogao biti itekako težak ako ste to poželjeli, Sve se svodilo na to da ste sami sebi postavljali limite i pokušavali ih stići i prestići.Naravno , za to je trebalo volje i vremena ali ako ste se ufurali u taj đir uživanje u igri je bilo to veće.

Kao što je Điđa rekao , ma ne znam kakav AI da je napravljen opet ne bi zadovoljio sve , ili bi bio za većinu prebrz a onim boljim opet prespor i preglup.Pa ajmo se opet prisjetiti prva dva Seasonal eventa u GT5.Iako mislim da sam sasvim solidan vozać (bar u GT-u) ni nakon tri dana nisam uspjeo doći ni blizu prvom mjestu na Tsukubi sa Mazdom RX-7 , bez upaljenog SRF-a. Sa SRF sam uspjeo bez problema , ali ćak i na ovom forumu su rjetki oni koji su to uspjeli bez SRF-a.A mislim da se čak i s uključenim SRF-om postotak onih koji su taj event uspjeli rješiti kreće maksimalno do 2%.Naravno da je odmah krenula velika galama kako su eventi preteški , pa su s njega skinuli restrikcije i svi su bili sretni.

Iako se u tom slučaju ne radi direktno o pameti AI-a već o tome koliko je zec daleko , ali i zec ima nekakvu pamet , valjda.

Uglavnom svi GT-i su se svodili na ovo http://gtsurgeons.com/forum/index.php?topic=1289.0

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #377 on: December 13, 2013, 01:34:21 »
Samo neka zvuk rijese i ja sretan , jer uzivam raspaliti zvucnik i voziti npr ovog megana novog koji stvarno fantasticno zvuci , tj neka snimaju zvuk iz kabine a ne s auspuha sto sam negdje vidio da rade i tako neka zvuci s kije god kamere vozis, hocu pure sound of engine
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #378 on: December 13, 2013, 01:37:22 »
Koliko god većina slavila četvorku (a neki možda i trojku) kao najbolji dio serijala , i koliko god je velika većina popljuvala peticu , za mene osobno GT5 je bio revolucija.Imao je GT5 miljon svojih mana i nedostataka , ali i nešto što nisu imali niti jedan od njegovih predhodnika a što ga je bar za mene učinilo revolucionarnim, a to je online .

I ako se prisjetite bilo kojeg predhodnog djela shvatit će te da niti u jednom GT-u singleplayer kao igra nije bio težak ako ste tako željeli , ali je mogao biti itekako težak ako ste to poželjeli, Sve se svodilo na to da ste sami sebi postavljali limite i pokušavali ih stići i prestići.Naravno , za to je trebalo volje i vremena ali ako ste se ufurali u taj đir uživanje u igri je bilo to veće.

Kao što je Điđa rekao , ma ne znam kakav AI da je napravljen opet ne bi zadovoljio sve , ili bi bio za većinu prebrz a onim boljim opet prespor i preglup.Pa ajmo se opet prisjetiti prva dva Seasonal eventa u GT5.Iako mislim da sam sasvim solidan vozać (bar u GT-u) ni nakon tri dana nisam uspjeo doći ni blizu prvom mjestu na Tsukubi sa Mazdom RX-7 , bez upaljenog SRF-a. Sa SRF sam uspjeo bez problema , ali ćak i na ovom forumu su rjetki oni koji su to uspjeli bez SRF-a.A mislim da se čak i s uključenim SRF-om postotak onih koji su taj event uspjeli rješiti kreće maksimalno do 2%.Naravno da je odmah krenula velika galama kako su eventi preteški , pa su s njega skinuli restrikcije i svi su bili sretni.

Iako se u tom slučaju ne radi direktno o pameti AI-a već o tome koliko je zec daleko , ali i zec ima nekakvu pamet , valjda.

Uglavnom svi GT-i su se svodili na ovo http://gtsurgeons.com/forum/index.php?topic=1289.0

Bold -   :)

Mi, malo "stariji", tj. koji igramo od recimo '90ih (ja osobno sam počeo baš tako, krajem '90ih, sa svojih 11-12 godina), a takvi su na ovom forumu vjerovatno u većini, se sječamo kako bi nekada dali bubreg da ne moramo dijeliti ekran sa suigračem (split screen) na za danasnje pojmove jako jako jako JAKO malim ekranima. Sječam se kao da je bilo jučer kako smo ja i frend naganjali žuti Skyline Race Car na Midfieldu u GT "dvojci". Usporedite to sa sadašnjom situacijom. Usporedite odmah i omiljene ratne igre, ili igre poput GTA ili Red Dead Redemption. Da je prije 10 godina postojala mogucnost online igranja poput one u RDR ili GTA ili GT igrama danas, pa ljudi se godinama nebi skidali sa ekrana. Danas je situacija da je gaming postao mainstream u neku ruku, roba široke (i brze) potrošnje, izlaze naslovi koji su se razvijali godinama, i realno su sjajni, a nakon par mjeseci serveri za online su prazni, ili su na njima samo najveci fanovi serijala, "sektaši" što bi se reklo. U tim uvijetima realno je teško očekivati bug-free naslov. Nažalost. Internet koliko je pomogao u nekim stvarima, toliko je možda i odmogao.

Offline Mr.Sc

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID : DrugGeneral
« Reply #379 on: December 13, 2013, 01:42:17 »
Sve nabrojano od svakoga stoji, al ja mislim da se čitav internet ima pravo ljutiti. Kad u 6 iteraciji igre koja u svojoj reklami nosi riječi "real", "simulator" itd nemogu napravit pravilno kumplug ili još masu stvari vezano za dinamiku auta tipa lift off oversteer kod prednje pogonaša i slično, mrvu i ostanete razočarani...jasno je meni da pokušavaju ugodit masama al gube na svom ugledu

kazo i japanci su tvrdoglavi, treba svom polyphony digitalu uplatit jedan track day da se izgustaju, i da zapravo neki od njih shvate neke stvari vezano za aute  ;D ;D

ne blatim igru ni malo, naprortiv obožavam je toliko da sam počeo smišljati curi preglupe razloge zašto sam zauzet  8)

Offline romano2603

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • zovu me.... BERO :)
« Reply #380 on: December 13, 2013, 02:00:39 »
bit će bolje moji kolege, vidjet će te.. Možda nas Kaz samo zaje... što se tiče GT6 do izlaska onog ogromnog patcha.. Možda će poslije patcha igra biti revolucionarana, tko zna što će staviti u taj patch.. Možda promijene pola igre, možda cijelokupan zvuk skupa sa AI-ovima, poprave sve bugove i glitcheve jer jednostavno nije sve stalo na CD.. a opet, možda se promijeni malo toga što ćemo jedva primjetiti... Nikad se ne zna.. I to čini igru zanimljivom, zar ne?
If everything seems under control, you're just not going fast enough!

Offline maky_transporter

• GTS Full Member
  • Stazist Vulgaris
  • *
« Reply #381 on: December 13, 2013, 02:01:54 »
Ajde da se i ja malo osvrnem na novu igru, vidim da se već dosta rasprava potegnulo...

GT6 je i dobar, a i nije dobar. Kao prvo i osnovno, smatram se pravim fanom, a svi mi pravi fanovi uvijek i iznova imamo velika očekivanja, koja kasnije nije lako zadovoljiti. Istina je i da je jednom prosječnom Hrvatu prilično teško izdvojiti 500kn za igru koja ga čini polovično zadovoljnim.

Osobno, smatram da su najbolji Kazunori-san ovi uradci bili GT2 i GT4. Zašto?! E pa zato jer su se igre radile tako da kad ih staviš u konzolu - to je to. Nije bilo onlinea, updejtanja, patcheva i slično. Trebalo se ispeglat sve što je god bilo moguće, popraviti svaki bug, odgoditi datum izlaska igre, učiniti sve moguće samo da bude savršena. E tu dolazimo do novog problema. GT6 je izašao na samom kraju životnog vijeka PS3 konzole. Htjeli oni ili ne, igra je morala biti dovršena. Vjerojatno je negdje prije koju godinu, još u ranoj fazi razvoja postojao negdje neki sastanak upravnog odbora na kojem su se donosile "do or die" odluke. Trebalo je odlučiti dali nastaviti sa updeatovima za GT5 i novi GT6 razvijati za novu konzolu (PS4), za koju se vjerojatno okvirno znalo kada bi se mogla pojaviti, ili  ga ipak izdati za stari PS3, pa pokušati zgrnuti još  koju kunu/dolar/yen/euro i donekle usrećiti sve vlasnike stare konzole (što je ogromna brojka i sigurno će se više primjeraka GT6 prodati sada,  nego da je odmah izašla za PS4 za nekih godinu dana).
Imam dojam da je ova odluka koju su donijeli - pogrešna odluka, ali što je tu je. Ovo mi više liči na neki GT6 Prologue. Uglavnom, dobili smo što smo dobili. Sada treba moliti Boga da barem još neko vrijeme nastave sa razvojem igre i njenih dodataka, prije nego se posvete GT7 i novoj konzoli. Mišljenja sam kako definitivno nećemo imati podršku kakvu smo dobijali tijekom životnog vijeka GT5, ali ipak ove pare koje smo dali nisu sitnica, pa se nadam da  će se donekle voditi računa o tome.

O bugovima i manama igre neću govoriti jer je sve što nas nervira već u prethodnim postovima temeljito opisano. Ali moram se osvnuti na svađe oko karijere, single playera, onlinea i slično. Pomalo mi je smiješna činjenica da pravom GTjisti ne treba SP. Pa što smo mi koji smo 10 godina brusili guzove, palčeve, oči, uši, TV ekrane, zvučnike i susjedima živce na GT naslovima od 1 - 4?! Koja smo mi kategorija frikova?!
OK online je odličan feature igre i uvijek je ugodno sa nekim frendom se poklat negdje na nekoj stazi, ali prava SP karijera definitivno treba svakoj igri. Zašto bi ja svaki put morao čekati da se neko od mojih frendova spoji na net pa da se naganjamo?! Možda su neki zauzeti baš tada kada se meni igra i obrnuto. A i lijepo je koji put imati osjećaj da n ešto osvajaš, postižeš, otvaraš i slično. Na samom igraču je da odredi koliko si želi otežati taj posao. Recimo sve GT-ove na starim konzolama sam igrao bez ikakvih pomagala i rasturao sa svim i svačim. Ovo mi je prvi put da igram GT na PS3 i već vidim da je dosta ozbiljniji i neke stvari se teško mogu prelaziti  bez volana. Recimo, meni je izrazito teško kontrolirati snažne FR automobile sa ugašenim TC-om na nulu. Gotovo redovno završavam negdje u dimu i sa pola kila spaljenih guma... ali isto tako nikad, ali nikada nisam volio tjunirati automobile u nijednom GT-u. Ako nešto nemogu prijeći sa standardnim tvorničkim automobilom, čekam da osvojim drugog, ili pak kupim nešto što želim voziti. Ako vidim da mi s tim ide prelako, opet se degradiram na nešto lošije, kako bi si priuštio više zabave. Što ne znači da nekad iz puke znatiželje ili čisto iz zabave kupim neki auto, istjuniram ga do bola, malo se zabavim i prodam da ga moje oči ne vide...

Sto ljudi - sto čudi. Svi smo mi različiti i teško nas je sve zadovoljiti. Ali jedno je sigurno, svi volimo GT serijal i uživamo u njemu i svi se slažemo da smo za svoje novce mogli dobiti više i bolje...  ;)

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
« Reply #382 on: December 13, 2013, 02:39:56 »
U online je drugacija fizika, opet ponavljam.
I pravom HC GT-eisti ne treba SP je sadasnje vrijeme, ne aorist, kolega.
Svi zude za sto boljom simulacijom jel', a opet poslije 3 godine moram sa strancima voziti sa ABS(nije vidilo ABS samo se zove tako) off.
Gume da ne spominjem.
A i ima nesto u tom usporedjivanju snaga, nismo svi isti.

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
« Reply #383 on: December 13, 2013, 02:42:37 »
Realno gledajuci gt6 nije napravio nikakav bitan pomak u odnosu na prethodnika i otuda sve ove kuknjave,dapace mislim da su napravili korak unazad jer fali dosta stvari koje su bile u gt5 a sad ih nema. Dobili smo malo veci gt5 DLC sa malo drugacijom ajmo reci boljom i realnijom fizikom. Zato sam vec sto puta rekao da se razvoj igre trebao potpuno usmjeriti na ps4 i izdat igru krajem druge godine ali netko tu ocito zeli masne pare povuc(sony) i otuda ove mikrotransakcije i sve  sto smo dobili.

Znam da se ponavljam,ali ovaj serijal je krenuo u nekom drugom smjeru od gt5 i meni se osobno to nimalo ne svidja...fali mi jako ovo sta ima iRacing recimo.Kazo ima online komponentu u igri sa ogromnim potencijalom ali je uopce ne razvija i unaprijedjuje.

Offline kengas

• 22ms
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID gtsurgeons.com
« Reply #384 on: December 13, 2013, 03:09:42 »
Ako je problem za svaki auto napraviti TT, zasto je pobogu tesko bar 1 od njih ubaciti u ova 3 u 2 tjedna.
Kad su provalili hakere u GT5 poceli su sa istim autima i ponadao se da je to to ali kifla.
Kad vidim sta vecini smeta i jasno mi je sto i gdje ide sve ovo.
Dok jadni Kazo smisli dobar SP za sve i ja cu vjerovatno na iRacing gdje se sve placa 
Onda internet, jel' kazo kriv sto 70% ljudi ima qrac od interneta?
Ja GT igram na 2 adrese, na jednoj nemam nikakvih problema a istu igru na istoj konzoli igram.
Hebe se mog nike jel tresnja il breza pore ceste i jel ruf standard dok ga je gust voziti.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #385 on: December 13, 2013, 06:50:54 »
Meni ne smetaju sjene, drveće, standard auti, pranje auta i mijenjanje ulja, sve je to dovoljno dobro, nego bih volio da, uz popravljanje svih bugova koji evidentno postoje, dodaju neke mogućnosti u samu karijeru. Dakle, pošto planiram ovo voziti dugo dugo, želim da si mogu napraviti igru što zanimljivijom. Kvalifikacije, utrke gdje mogu sam odrediti koji i koliko snažni auti voze te AI protivnika da mogu namjestiti kakav mi odgovara. Također nagrade za pobjedu slabijim autom, nije isto pobjediti tuniranim i onim slabijim za 100 PP, a nagrade su iste. U prozivanom GT4 mogao si "očistiti" završene utrke i ponovo osvojiti auto za nagradu, voziti slabijim autom i dobiti za to više novaca, kvalificirati se naprijed i cijelu utrku voziti na 150% svojih mogućnosti protiv jačih protivnika. Kad god probam GT3 ili GT4, pukne me koliko su genijalne još uvijek te igre. Da, GT5 je donio veliki napredak u puno stvari, isto tako podbacio u drugima, GT6 je još više napredovao i puno je bolji od GT5 već sad, ali ja očekujem da postane najbolji ukupno. Što je najgore, svjestan sam da previše očekujem i vjerujem da ću raditi upravo ono što sam najavio, dakle uživati u onome što igra ima a što manje kukati zbog svega što nedostaje. Pa zaključite jesam fan, fanboy ili trol, ili samo Pero Perić koji se voli igrati. Svejedno mi.

Offline Sinisa

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN : sina_zg
« Reply #386 on: December 13, 2013, 11:47:37 »
Kao i svaka druga igra GT6 ima svojih prednosti i mana,koje su  više-manje sve nabrojane u prethodnim postovima. Za mene je još uvijek važnije ono što je u igri dobro i što me vuče da je i dalje igram ( „još samo ovu trku pa onda idem spavati“ ). Ono što je u njemu loše se uvijek može ispraviti patchem ili update-om. Kazo i njegov tim je pokazao da uvažava želje GT zajednice i da i na temelju njihovih zahtjeva poboljšava i ispravlja igru.
Žao mi je samo da kao osnovu nizu uzeli GT5 2.0 i od tuda krenuli sa poboljšanjima, ali sve u svemu sam zadovoljan , nadam se da će budući update-ovi igru učiniti još boljom.

Offline tpe-rus

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: tpe-rus
« Reply #387 on: December 13, 2013, 12:06:08 »
Skinuo update iz trece :P
Sad mi je jasno zasto govorite da su gume preglasne.No svida mi se do jedne granice.Tjera te da pazis na gume i izbjegavas prelazak granice prijanjanja kada nastupa ona nevjerovatna buka.Taj zadnji krik bi trebali smanjiti ostalo mi ok.

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #388 on: December 13, 2013, 13:06:01 »
Isss, pa Gt4 nije imao online, ali je imao network.
Taj network iz Stingerovog stana  prerastao u GTSurgeons.  :D (evo mi suza krenula i štuca mi se kad se sjetim koliko sam Mikada s rižom satro)

No, iako ne u potpunosti, slažem se Knegasom.
Ako daš 5 glavi za igru, možeš i 1000 kn nać u 3 godine i kupiti polovan G25.
Onda možeš reći da si fan, pa izgasiš ABS, porihtaš kočnice po želji (isprobaš, ne) staviš CS gume na sve road going aute, pogasiš sve peezdraije i voziš s ekipom, kada vas već SP ne zadovoljava.
SP koncept je zastario, ali zato je tu OL, pa deri mile.
Sve ove bugove će "vrijeme" srediti.

Offline Ledu505

• Doktor Osobne Prakse
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Direktor Svemira
« Reply #389 on: December 13, 2013, 13:21:22 »
izostanak sekvenci pranja vozila i izmjene ulja

Ovo je za mene jedan +, jos kada nakon promjene ulja/pranja ne bi morali gledati auto, bilo bi i ++
Ono sto je lako, ne radi svatko.