U predprošloj seriji evenata bio je i 500PP Non-Race Car Battle, event u kojem su se koristili auti iz vlastite garaže , također i u ovim ONe Make eventima (Megane i Scirocco) koriste se auti iz vlastite garaže. Dakle to nisu QM eventi sa onim predefiniranim autima tj. Courtesy Cars.
E tu na scenu stupaju hakeri. Bez obzira na PP sustav oni mogu promjeniti gotovo sve performanse automobila. Nisam se nešto previše zanimao za te hakerske kreacije i postupke, ali naletio sam na nekoliko videa u kojima oni mjenjaju vrjednosti određenih parametara npr. gripa , downforce-a itd. Kolkio sam razumio , moguće je ćak u recimo fiću uvaliti V10 motor. Nisam neki stručnjak, ali mislim da je večina parametara same fizike za pojedini auto prikazana nekakvim brojkama koje ti hakeri kroz svoje programe jednostavno smanjuju ili povečavaju ; ovisno što ima paše.
Još u GT5 na GTPlanetu objavljena je fotografija Red Bull X2010 Prototype koji je imao negativnu vrijednost PP-a; npr. minus 1232 PP. Dakle , PP sustav je najmanji problem za hakere.