Apsolutno ispred. TOCA 3 svakako ima neuhvatljivu kolicinu licenciranih staza i prvenstava za voziti, ali Ferrrari sve to nadoknaduje voznim modelom i sjajnim izazovima. Fakat bih mogao pisati tonu toga, ali summa-summarum kaze da ako volis voznje - s Ferrari CH nema sanse da ces pogrijesiti. Pa makar da sutra ujutro izadje GT5, Ferrari Challenge bi i dalje imao ono nesto sirovo u sebi sto bi te natjeralo da ga zaigras opet.
Jer igra je sirova. Kad vozis iz kabine, nema nikakvih pokazivaca okreta, brzine - ako se vide na dashboardu, vide se. Ako se ne vide - sve je feeling. Zvuk je strasan, zastrasujuci. Ako imas surround, plasit ces susjede. Vozni model je jako dobar, podsjeca na GTR - ali ima u sebi onaj prastari feeling originalne F355 Challenge igre - sto je mrak. Mozes si postaviti da sve utrke u igri vozis koliko zelis - od 5 do 40 minuta, koliko traje prva FC:TP utrka. Pa deri koliko ti se svidja. I ima online, za koji ce uskoro doci patch i koji podrzava razgovor tijekom utrke. A utrkivanje sa 575GT na Infenonu je majka svih majki
Ako vozis na G25 i dajes prednost pravim voznjama i pravim izazovima, uopce nema dvojbe - Ferrari je potpuni pobjednik. Bas kao i TOCA3, Ferrari pati od duzeg ucitavanja, jednostavnog set-upa i ne tako dobre grafike kao GT. ALi, sve to nadoknadjuje voznim modelom.
Potom, usporedba FTCP i TOCA3 voznog modela je otprilike ovakva: podjednako zahtjevno, osim sto je Ferari puno sporiji i realniji. TOCA3 je fakat imala super ponasanje automoibla do jedne tocke, ali onda je sve prelazilo u Wipeout, nazalost. Ta igra je imala sve predispozicje da postane kultni naslov, ali po meni je podbacila upravo u voznji.
Dmage nije usporediv, tu TOCA3 pobjedjuje svu ikada konkurenciju na svim konzolama i pola PC utrka. Ali to nekkao i nije toliko bitno.
Jedva cekam online patch (iduci tjedan) i prve download sadrzaje. Jucer je sluzbeno najavljen prvi DLC paket:
1 staza: Nurburgring GP, 5 auta: Ferrari Enzo, 599 GTB Fiorano, 612 Sessanta, 430 Scuderia i Ferrari P4 - sve za
£3.99. Previse love, ali takva su vremena dosla.. Morat cemo se nekako snaci i za to
Ako kupis, vidimo se online od iduceg tjedna. Igru zasad imaju Danijel, Stinger, Dejan i ja koliko znam.