Author Topic: (PS3) Ferrari Challenge Trofeo Pirelli - Sluzbeni topic  (Read 99022 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: Ferrari Challenge Tropheo Pirelli
« Reply #60 on: July 17, 2008, 13:28:02 »
Kakva je fizika? Vožnja s asistima? Vožnja bez asista? U nekakvoj komparaciji (mada je to glupo) s GT-om?

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #61 on: July 17, 2008, 13:33:10 »
Uopce nije glupo ;)

Fizika je posebna, ali vrlo logicna. Oversteer prilikom kocenja i understeer su iznimno dobro simulirani, kao i osjecaj gubitka gripa. Naravno, nije detaljno kao GT5:P, ali je vrlo izazovno, pogotovo kada se auto tjera u ekstremnijoj voznji. Meni se posebno svidja samo kocenje, buduci da me podsjeca na originalni F355, sto je mrak. Force Feedback je vrlo dobar, daje super povratnu informaciju o stazi i gumama, kao i pomicanju tezinske osi ovisno o gibanju auta.

A voznju sa i bez assista ne mogu komparirati, buduci da nisam probao voziti sa assistima.

Online je bas ono mjesto gdje fizikalni model najbolje dolazi do izrazaja, buduci da omogucava vrlo zahvalnu voznju prilikom bliske voznje - sto je i najvaznije. Ukupni balans kocnice/gas/weight-shift je izvrstan i to mi se najvise svidja.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #62 on: July 18, 2008, 11:03:57 »
Jucer smo Danijel i ja malo vozili - dok se nije sve smrznulo :)

Otkljucali smo Maranello LM, a mene danas ceka otkljucavanje F40 i F50 pa da pocnemo voziti za ozbiljno. Mrak igra u svakom zamislivom pogledu - a tek kad srede online...

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #63 on: July 18, 2008, 11:47:05 »
Ima li još ljudi koji to voze online?

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #64 on: July 18, 2008, 11:51:08 »
Ima i to dosta - ali zasad je citav online dosta nestabilan. Ponekad se smrzne vec u lobbiju, nekad se samo dogodi da host ispadne iz utrke i takve fore. Sve se rjesava restartom konzole, ali to zna dosta pojesti zivce.

Sve to bi navodno trebao rjesiti online-patch koji izlazi za 10-tak dana. Ali kad to pustimo na stranu, online je ok, jos samo nedostaje opcija privatnih lobbyja i mogucnost kreiranja turnira - odnosno nekoliko utrka zaredom. NO, sve to mozda dodje u tom updateu, najavili su ga jos prije 2 tjedna, pa ce to uskoro sve rjesiti.

A in-game chat je apsolutno najbolja stvar od svega, to jednostavno mora imati svaka voznja..

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #65 on: July 22, 2008, 09:34:10 »
Prvi update za FC:TP dolazi krajem iduceg tjedna, a evo i njegovog sadrzaja:

On-line
Numerous fixes to the On-line racing experience
Added option to have races without car to car collision
Added a 30 minute race duration
Collision Penalty system improved
General lag and collision performance improved
Name Tags can be toggled on and off
End of race experience improved

A.I.
Defending the inside line has been improved
A.I. will now try to stop a player drafting, within reason
Being too aggressive towards an A.I. racer will result in them being aggressive towards you for a set period of time
A.I. will overtake on the entry to a corner by diving up the inside when appropriate
Difficulty is selectable between Automatic, Beginner, Intermediate and Expert

General
Accuracy of the time to car in front and behind indicator, as displayed on the HUD, is improved
Force Feedback strength can be adjusted on all wheels
Scaling issues in the Vinyl Tool fixed
Engine sounds improved (sto jos mogu unaprijediti ovdje uopce :))
Reduced volume of grind gear sound
Assist cheat fixed

Leaderboards
Both Time Trial and Ranking leaderboards fixed
The accuracy figure shown in the Ranking leaderboard is your best Tutorial score

;D ;D ;D

+ na sluzbenom sajtu je novi video za Monaco stazu, koja vjerovatno dolazi u prvom DLC paketu (game/the tracks/monaco). Danci, fakat cemo morat maltretirat Rhodesyja ;D:

http://www.fc.system3.com/en/

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #66 on: July 23, 2008, 22:11:51 »
Sad sam pogledo krug po Monacu i super izgleda, a jos bolje zvuci. Zvuk je predobar. (shiftanje i prolazak kroz tunel)
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
« Reply #67 on: July 24, 2008, 09:53:11 »
Pošto još važem da li da kupim FCTP, imao bih pitanje. Naime, uz GT serijal na PS2 jedina vožnja koja me još malo uspjela prikovati uz konzolu je bila TOCA 3. Btw, skinuo sam demo GRID-a, ipak mi se ne dopada, Amare, upravo je onako kao što si napisao, sa kontrolerom izgleda kao da svi automobili imaju nula kila, masa vozila se uopće ne osjeti, moji novci ipak neće otići u smjeru GRID-a. Ali da se vratim na pitanje. Znam da je teško uspoređivati, no ako bi morao, uzevši u obzir da, naravno, GT ima status ko ovdje STNIGer (bog i batina), kud bi prema voznoj fizici stavio FCTP? Ispred ili iza TOCA-e 3?

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #68 on: July 24, 2008, 10:38:45 »
Apsolutno ispred. TOCA 3 svakako ima neuhvatljivu kolicinu licenciranih staza i prvenstava za voziti, ali Ferrrari sve to nadoknaduje voznim modelom i sjajnim izazovima. Fakat bih mogao pisati tonu toga, ali summa-summarum kaze da ako volis voznje - s Ferrari CH nema sanse da ces pogrijesiti. Pa makar da sutra ujutro izadje GT5, Ferrari Challenge bi i dalje imao ono nesto sirovo u sebi sto bi te natjeralo da ga zaigras opet.

Jer igra je sirova. Kad vozis iz kabine, nema nikakvih pokazivaca okreta, brzine - ako se vide na dashboardu, vide se. Ako se ne vide - sve je feeling. Zvuk je strasan, zastrasujuci. Ako imas surround, plasit ces susjede. Vozni model je jako dobar, podsjeca na GTR - ali ima u sebi onaj prastari feeling originalne F355 Challenge igre - sto je mrak. Mozes si postaviti da sve utrke u igri vozis koliko zelis - od 5 do 40 minuta, koliko traje prva FC:TP utrka. Pa deri koliko ti se svidja. I ima online, za koji ce uskoro doci patch i koji podrzava razgovor tijekom utrke. A utrkivanje sa 575GT na Infenonu je majka svih majki ;D

Ako vozis na G25 i dajes prednost pravim voznjama i pravim izazovima, uopce nema dvojbe - Ferrari je potpuni pobjednik. Bas kao i TOCA3, Ferrari pati od duzeg ucitavanja, jednostavnog set-upa i ne tako dobre grafike kao GT. ALi, sve to nadoknadjuje voznim modelom.

Potom, usporedba FTCP i TOCA3 voznog modela je otprilike ovakva: podjednako zahtjevno, osim sto je Ferari puno sporiji i realniji. TOCA3 je fakat imala super ponasanje automoibla do jedne tocke, ali onda je sve prelazilo u Wipeout, nazalost. Ta igra je imala sve predispozicje da postane kultni naslov, ali po meni je podbacila upravo u voznji.

Dmage nije usporediv, tu TOCA3 pobjedjuje svu ikada konkurenciju na svim konzolama i pola PC utrka. Ali to nekkao i nije toliko bitno.

Jedva cekam online patch (iduci tjedan) i prve download sadrzaje. Jucer je sluzbeno najavljen prvi DLC paket:

1 staza: Nurburgring GP, 5 auta: Ferrari Enzo, 599 GTB Fiorano, 612 Sessanta, 430 Scuderia i Ferrari P4 - sve za
£3.99. Previse love, ali takva su vremena dosla.. Morat cemo se nekako snaci i za to :)

Ako kupis, vidimo se online od iduceg tjedna. Igru zasad imaju Danijel, Stinger, Dejan i ja koliko znam.

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #69 on: July 24, 2008, 11:26:30 »
Hvala na iscrpnom izvještaju, ovo je bila definitivna potvrda moje kupnje igre, sljedeći tjedan se onda utrkujemo online. Po fotografijama i filmićima vidim da igra izgleda dobro, meni je najbitniji što realniji vozni model, ubija me što neke igre izgledaju dobro, a upravljanje im je na nivou "LOTUS TURBO ESPRITA" sa mog legendarnog CPC 464.
Btw, gdje da otvorim topic za nas malo starije da prodiskutiramo na čemu smo i što smo igrali u 80-tima?

Offline keljober

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: keljober
« Reply #70 on: July 24, 2008, 11:31:29 »
ja je uzimam ako netko bude prodavao na gp forumu ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #71 on: July 24, 2008, 11:58:01 »
Btw, gdje da otvorim topic za nas malo starije da prodiskutiramo na čemu smo i što smo igrali u 80-tima?

Evo, upravo smo danas promjenili nacin postanja/prikazivanja tema u "gaming" sub-forumu, pa ga slobodno otvori u dijelu za voznje.

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #72 on: July 24, 2008, 12:31:38 »
ja je uzimam ako netko bude prodavao na gp forumu ;D

A pokušaj još jednom negdje 2012., možda ti je onda netko proda...

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
Re: Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
« Reply #73 on: July 24, 2008, 14:12:40 »
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
« Reply #74 on: July 24, 2008, 14:13:38 »
Ovo cak i znam gdje je tocno - izlog ZAAVI shopa na Picadillyju, London ;D