Hardware katedra > Pitanja, odgovori, recepti, nalazi...

PS3 - HDMI - nema slike ni zvuka

(1/5) > >>

DogZy:
Eksperti, pomoc vas molim.

Jucer sam upalio prvi put nakon 5 mjeseci PS3 od 80GB CECHL04 i cinilo se sve u redu. Prvih pola sata sam proveo u brisanju datoteka koje sam imao na HDD-u da mi stane GT6. Kad sam s tim zavrsio, poceo sam s igrom GT6 po prvi put.

Nisam dosao do glavnog izbornika igre jer sam isao jesti pa sam mislio kasnije jos igrati. Proslo 20 minuta i sokirao sam se kad sam vidio ugaseni PS3. Prvo sam pomislio,"ovo sigurno nije energy saving mode" ili kako se vec zove' jer proslo je ovoliko vremena.

Nista, upalio ponovno normalno PS3, vidio i cuo animaciju pokretanja (ono gdje pise upozorenje za epilepsiju) i onda se odjedanput izgubila slika i ton. Zasto? Zato sto mi se PS3 automatski ugasio. Onda sam skuzio da je nesto veliko, ali ne znam sto.

Na TV-u, koji je s PS3 uvijek povezan HDMI kablom ,pisalo je "Nema signala.Provjerite napunjenost povezanih uredjaja i povezanost kabela ili provjerite odabir izvora."To pise svaki  put kad se PS3 pali.

 Moram napomenuti da PS3, kad ga ukljucim, normalno radi, 99% sam siguran (samo se prva dva puta sam ugasio!!, ostalo je vrijeme radio i sam sam ga gasio). Gori i plavo i zeleno svjetlo, kad kontrolerom radim komande tipa:lijevo, desno, gore, x, vidim blinkanje lampice od HDD-a, sto bi trebalo potvrdivati moju tvrdnju. Pokusao sam obrtanjem koja strana kabla ulaziu PS3, gasenjem PS3 tako da sam ga maknuo s produznog....nista ne pomaze. Ne znam cega je ovo indikator,sto mu je i kako se to rijesi. Moze li se uopce rijesiti? Volio bih misliti da je problem samo u HDMI-ju, ali ne mogu biti siguran.

 Eto, nadam se da cete od sveg nabrojanog moci sastaviti nesto, pitajte... Vjerojatno sam nesto i zaboravio napisati.

P.S. kontroler mi je bio volan, jer joystick sam negdje bacio i ne mogu ga naci. Cisto da se zna, ako bi mozda moglo biti faktor, ali ne vidim logicno objasnjenje za isto...

DogZy:
Odgovori koje sam dosad zaprimio su
1) resetiranje video postavki drzanjem on/off tipke dok se ne cuje drugi beep
2) premjestanje HDMI kabela u drugi ulaz
3) problem s HDMI kabelom
4) problem s HDMI ulazom na PS3
5) probavanje sa AV / Scart kabelom

1) s ovim HDMI kabelom ne pomaze
2) drugog ulaza nema
3) dok ne kupim drugi, ne znam
4) nadam se da ipak nije to.
5) posudit cu tokom dana pa cu probati

DogZy:
Izgleda da je HDMI jer sam sad spojio tv i laptop i ista prica. Moram kupiti neki nekineski kabel. ;D

DogZy:
Sad sam se prenerazio kad sam citao po internetu. Problem je puno kompleksniji nego kupnja novog kabela. :'(

 http://www.ign.com/boards/threads/ps3-does-not-output-hdmi-signal.453302123/

Caka je da se meni pojavljuje ono sto sam napisao: "nema signala". To se pojavljuje kod starijih LCD televizija zbog krivog handshakea izmedju PS3 i TV koje povezuje HDMI kabel. Sto god to znacilo...Djuro, javi seeeee :-\

Ne znam sto mi je pametno raditi. Igrati na ovom tvu u HD ne mogu vise. Igranje u 480p mi nema nikakvog smisla i ne zelim se vracati u '97.

#baksuz ;D

STINGer:
pa jel možeš probati na nekoj drugoj televiziji? Kod susjeda, gdje god?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version