Sa prologueom sam zamrzio AWD pogon, tjunirane francuze i neke male britanske ose koje sam do tad obožavao i sanjario o jednoj, jednom...
Nisam brz on line i ne želim biti brz on line s pomoću hrpe proteza i pomagala. Istina još uvijek vozim s uključenim ABSom, ,ali i njemu ću prije ili kasnije "iščupati reley"... i vjerojatno onda biti još sporiji
Ali zato... da li takva vožnja utječe i poboljšava li RL vozačko umijeće? Da, poboljšava! Neki će pomisliti da Granturismo samo gradi neutemeljeno samopouzdanje i pomjera prag smjelosti, te tako vrbuje nove ubojice i samoubojice u prometu... Ne!
Vozim već 15 godina, a zahvaljujući Granturismu i volanu, danas vozim auto sa drugačije namještenim volanom i sjedalom.
Na potencijalnu opasnost ispred mogu brže i ispravnije reagirati zahvaljujući drugačijem položaju u autu.
Mnogo manje pomjeram ruke na volanu i u oštrijim zavojima. Kad ih i pomjeram, radim to ispravno. Ako je potrebno brzo vrtiti volan lijevo-desno, radim to opet ispravno i ne zapetljavam se.
Pri eventualnom bježanju zadnjeg kraja, kontrirat ću volanom na vrijeme, a rekontrirat prije nego auto uopće i krene u drugu stranu, jer zahvaljujući GTu znam unaprijed šta je sljedeće. 99,9 % amatera kasno kontrira volanom i obično naprave klatno lijevo-desno-lijevo-desno i to obično bude kobno. Granturismo fahreru koji igra volanom s ugašenim protezama ovo će se teško dogoditi.
E sad...umijeće rukovanja autom koje gore napisah pretrpjelo je manja poboljšanja u odnosu na footwork
Teško da ćete pronaći RL vozača amatera a da ima rad nogu efikasan kao Granturismo fahrer koji igra s pomoću G25. U RL ljudi s takvim radom nogu obično su takmičari, test vozači...i naravno Granturismo trkači
Ne isplati se nožne tehnike učiti na svome autu...mjenjač, lamela, druk ležaj...skupi su to dijelovi
Tako da tako nešto najisplativije je učiti virtualno. U RL pri brzoj vožnji, vozač koji koči desnom nogom pred zavojem koji će proći u istom stepenu prijenosa kojim mu i prilazi... Spor je