Author Topic: (M) Formula One The Game  (Read 117773 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
Re: (M) Formula One The Game
« Reply #45 on: November 21, 2009, 23:40:38 »
Moja isprika dečkima iz Sumo Digitala, nakon privikavanja na vožnju bez assista promijenio sam potpuno mišljenje o igri. Vozni model se pokazao vrlo dobar, jedino je onaj GT-ov bolji na PSP konzoli. Sadržaja je puno, karijera je tu, dovoljno detaljno namiještanje postavki bolida također, i, ono najvažnije, autentičan F1 doživljaj. Svakako probajte dati igri priliku, meni je drago da nisam odustao nakon lošeg prvog dojma. Race on!

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #46 on: March 11, 2010, 09:56:28 »
Pa evo prvih novih informacija nakon dosta vremena. I da budem iskren, nisu bas neke..

F1 2010 heralds a new generation of high definition FORMULA ONETM games from Codemasters®

Wednesday 10th March/… A new generation of FORMULA ONE games will come to high definition consoles and PC later this year as Codemasters® today announced that F1 2010 will be released this September for Xbox 360® video game and entertainment system from Microsoft®, PlayStation®3 computer entertainment system and PC Games For Windows®.

As the official game of the 2010 FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™, F1 2010 will include all of the official teams, drivers and circuits from the coming season. F1 2010 will feature the return of seven times FORMULA 1 Drivers’ World Champion Michael Schumacher, the introduction of several new teams, and the brand new Korean International Circuit that will host the 2010 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX.

The September launch will see F1 2010 become the first official FORMULA ONE game to appear for Xbox 360 and marks the return of FORMULA ONE to PC after an eight year absence. The arrival of the HD editions of FORMULA ONE follows Codemasters’ extremely successful launch of F1 2009 for Wii and PSP, which became a top five best seller throughout the past holiday period.

In F1 2010 gamers will take on the full, expanded grid in a variety of game modes including GRAND PRIX, Championship, Time Trial and an extensive, innovative Career mode. F1 2010 will also feature a highly advanced damage model, fully dynamic weather system and extensive competitive multiplayer options.

In production at Codemasters Studios Birmingham, F1 2010 is being developed using the EGO Game Technology Platform, Codemasters’ proprietary tech that powered the critically acclaimed, million-plus selling Colin McRae: DiRT 2 and Race Driver: GRID. The award-winning technology has been further developed to accurately recreate the unique aerodynamics and handling of 200MPH+ FORMULA ONE cars. The tech combined with Codemasters’ unprecedented access to FORMULA ONE teams and drivers will ensure that F1 2010 delivers the most authentic FORMULA ONE racing experience yet. F1 2010 will be released September 2010 for Xbox 360, PlayStation 3 and Games for Windows.

Jedini tko se moze radovati su PC igraci, zbog modova svijetla, bloooma i blura i svega groznog iz EGO enginea.

Evo i dvije slike:

Evo i sto o nekim vrlo bitnim featurima koje su vrlo jednostvno pobacali van kazu sluzbeno na forumu:

Laser Scanned Track Data – Considered early on in the project we assessed for our needs and decided against its inclusion in favour of other features. Our track creation pipeline has been further developed and we’re now capable of producing extremely authentic environments, track surfaces included, without the need for this data.

Safety Car – A common forum request but investigation proved, surprisingly, that this actually offers very little in terms of enjoyable game experience in comparison to other game elements we’ll reveal later. Once you find out what we spent the time on instead we’re sure you’ll agree that this was the right decision!

Formation Lap – Currently not part of the plan, for the same reasons as safety car. This is not to say we won’t look to add a little of what the formation lap provides!

A Feeder Series – We’re at full-stretch creating an engaging Formula One experience. Including a feeder series is not part of the deal we have and code support alone would take too much away from the main game to prove worthwhile in 2010.

Split Screen – Some of you will have noticed this is not present in any recent Codemasters racing titles. Early on we established the huge amount of resources this feature would consume and, after weighing against our need to move the series in an original direction, made the tough decision that F1 2010 would not be the project to return Split Screen. We have included an interesting local multiplayer mode in its place and an extensive online multiplayer mode.

Dakle, svi preseravanje sa laser scanom je pa-pa, nema ni safety cara, nema formation lapa, nema split-screena, ovo sto nema ni F2 ili GP2 to mi je jedino jasno.

A tek postaje "zanimljivo" jer Rogue Pigeon na Neogafu prenosi dio iz nekog casopisa sto ce izaci ovih dana:

The mag feature said that the season mode will include you taking part in media interviews where you have the opportunity to slag off your team or team mate (for example), and that there's some kind of beat-your-team-mate-to-get-car-upgrades-first feature.

F1 Dance Dance Phoenix Right RPG?

WTF?

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #47 on: March 11, 2010, 10:06:32 »
F1 Dance Dance Phoenix Right RPG?

WTF?
valjda su mosleyja i bernieja pitali kako unaprijediti spectacle.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #48 on: March 11, 2010, 10:41:10 »
Ma kako izgleda, to će biti arkada, samo da je dobro naprave. Osobno ne volim njihov engine za automobilske igre, sve izgleda nerealno.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #49 on: March 11, 2010, 11:10:07 »
Evo i scanova iz OXM-a, procitajte, a ima i drugih slika koje su ocito njihova print-ekskluziva.

http://i161.photobucket.com/albums/t231/Kptk92/DSC01425.jpg
http://i161.photobucket.com/albums/t231/Kptk92/DSC01427.jpg

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #50 on: March 11, 2010, 12:04:37 »
Izgleda vrlo, vrlo zanimljivo, pogotovo kiša. Naravno, skrinšotovi su sa PC-a na top postavkama. Safetov kar na stranu, i formacijski krug, a i ne zanima me kako će rekreirat staze, nego me zanima koliko će to fps-ova imat i koliko stabilnih. I najvažnije, kakav će biti odaziv na kontrole i vozni model. Još uvijek se nadam da će simulacijski dio igre biti dobar, ako ovo uspiju usrat nadam se da će propast.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #51 on: March 11, 2010, 12:22:39 »
taj njihov ego engine mi djeluje kao moj stari sd tv kad je rikavao sve nesto zuto, f1 ce mi bar sto se tice boja superiorna naspram njihovog zutila..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline kiseli6

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID : kiseli6
« Reply #52 on: March 11, 2010, 14:26:10 »
Igra koju čekam ko ozebli sunce , sve više vuče na veliki promašaj. Nadam se da će nas sve demantirati.
ONU ISTU NAŠU KOŠULJU PRIPREMI
NA TAVAN JE STAVI ZA MENE JE SPREMI
BIT ĆE ONA OPET I SINU PO MJERI
KAO ŠTO JE BILA MOM DJEDU I MENI

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #53 on: March 11, 2010, 14:42:33 »
Ma sumnjam da ce biti promasaj, ali steta je sto nece biti pola onoga sto su prije godinu dana obecavali.

Milsim da su ih rokovi preopako stisli, 15 milja su vec bili zdrobili za licencu, razvoj kosta bar jos 10 milja do sad, a igra ce izaci tek pred sam kraj sezone. A 6 mjeseci je u developmentu nista - toliko treba samo da testiraju network kako spada, i to pod uvjetom da je vec slozen. A da ne pricamo o beta testiranju i serverima i statijaznam cemu.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #54 on: March 11, 2010, 15:18:04 »
bar se nadam da ce u gt5 biti nesto vise f1 auta , jer ce u to vrijeme (nadajmo se) izaci gt5 ,pa me ta f1 nece ni zanimati ,ali eto samo mi je zao sto licenca nije ostala u sonyevim rukama jer bili su na odlicnom putu s F1CE....
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #55 on: March 11, 2010, 15:36:38 »
U ovom OXM-u hvale igru sve u 16. A pljuju po Sonyjevoj F1, naravno. Aj, bar je nekom (Amerima) po ukusu. Haueva, svi cemo je igrat, mozda i ne bude smece.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #56 on: March 11, 2010, 15:44:57 »
ja je neću igrati, ne privlači me formula više, dosta sam je vozio u rfactoru
PSN_ID: Dzidza1978

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #57 on: March 11, 2010, 18:22:45 »
Milsim da su ih rokovi preopako stisli, 15 milja su vec bili zdrobili za licencu, razvoj kosta bar jos 10 milja do sad, a igra ce izaci tek pred sam kraj sezone. A 6 mjeseci je u developmentu nista - toliko treba samo da testiraju network kako spada, i to pod uvjetom da je vec slozen. A da ne pricamo o beta testiranju i serverima i statijaznam cemu.

Zato je PR mašinerija krenula na vrijeme. Većina ljudi ionako vide samo dvije stvari. Prva je: "Vaaaau, nova F1 igra. To nisam igrao 100 godina". Druga stvar je: "Vaaaaaau, vidi slike, kako kiša lijepo izgleda"

Sve ostalo im je nebitno. Fizika će bit zakurac jer to nitko neće htjeti igrati ako je preteško, a mora se i gomila resursa odvojiti da se bolid raspadne u miljardu i pol komadića jer ljudi vole kad se bolidi raspadaju.

Na račun imena F1 i slikica će prodati priličan broj komada same igre, to što je nitko neće igrati nema veze. Napraviti će nastavak slijedeće godine pa će i njega dobro prodati.

Ukratko, zaboli me, odavno sam odustao od Codemasters-a kao ozbiljnog izdavača, a F1 me kao igra nikad nije pretjerano pucala. Valjda će prije ovoga izaći GT5 pa neću ni trošiti vrijeme na ovo

Offline kiseli6

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID : kiseli6
« Reply #58 on: March 12, 2010, 10:20:49 »
U ovom OXM-u hvale igru sve u 16. A pljuju po Sonyjevoj F1, naravno. Aj, bar je nekom (Amerima) po ukusu. Haueva, svi cemo je igrat, mozda i ne bude smece.

Teško napraviti nešto što je amerima po ukusu. Samo odmakni što više od realnosti i logike i to je to.
ONU ISTU NAŠU KOŠULJU PRIPREMI
NA TAVAN JE STAVI ZA MENE JE SPREMI
BIT ĆE ONA OPET I SINU PO MJERI
KAO ŠTO JE BILA MOM DJEDU I MENI

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #59 on: March 13, 2010, 11:25:28 »
Fizika će bit zakurac jer to nitko neće htjeti igrati ako je preteško
Točno to. F1 s pravim voznim modelom je jednostavno preteška. Ne zarađuju ti ljudi milijune po sezoni slučajno niti je super-licenca dječja igrarija. Ako ne ideš brzo ne griju se gume, ako se ne griju gume, onda nema gripa. Osim toga, moraš ići brzo da zagriješ kočnice inače te neće zaustaviti ako ideš brzo. :) A to je samo par najočitijih aspekata vožnje F1. Da ne pričamo o tome kako je voziti po pljusku u otvorenom kokpitu (makar po svojem iskustvu vožnje motora po kiši možda i nije tako strašno barem što se tiče vode na kacigi, koliko se generalno ništa ne vidi) ili kako je tjerati zvijer od pukih 620 kila i istih 600-tinjak i više konja bez TCS-a i ABS-a...