Oduvijek sam obožavao MGS. Prvi mi je i dan danas jedna od najboljih igri ikad. No, svaki slijedeći mi je bio sve manje napet. Tako da za ovaj četvrti ne osjećam apsolutno nikakvo uzbuženje. Kupiti ću igru, odigrati i odmah prodati. Ne znam zašto, ali sve skupa mi je postao neviđeno naporan. Najviše od svega me je nerviralo ovo silovanje s 5-10 minutnim trailerima koje sam srećom na vrijeme prestao gledati iako još uvijek što sam gledao onaj fajt između ninje i vampira. Apsolutno nikakvog gušta više nema... Vrhunac mi je ova kuknjava koju sad prosipaju u zadnje vrijeme, kao oni nisu zadovoljni s grafikom, pa ovo, pa ono... daj se jebite, kao to su dva mjeseca prije izlaska uspjeli zaključiti.
Ne znam, možda sam ja definitivno ostario pa me svašta smeta, ali kako ima drugih naslova koji me bez problema mogu napaliti mislim da nije stvar u meni. A kad već kenjkam da spomenem kako su mi ubili jedan drugi najdraži serijal, Resident Evil. Vjerojatno je vama četvrti nastavak super, meni je najgori. Na stranu što lijepo izgleda, ali promjenom kamere meni je igra izgubila dušu. Upravo je ona kamera bila zaštitni znak igre jednako kao i gomila zagonetki. A sad su naprili običnu pucačinu u kojoj, pazi molim te, kupuješ oružje od lika koji ispod kaputa, dok svuda okolo šetaju oni "zapjenjeni" , drži skladište oružja....