Neznan ja sta bi oni tribali ali znan sta cu ja... E Golf san narucija u njih samo zato sta ga nisan moga nabavit drugacije. 550 Kn je previse. Zasto su prve igre bile 450 Kn? Kome tih 100 Kn ide u dzep? Sve su to govna lopovska. Jesu li trgovci napravili igru pa da namistaju cijenu kako ih volja!? A jos nema ni piratstva.
Meni je moj meštar Stipe, još dok sam bija mulac govorija:"Mali, ne trči prid rudo kad te rudo ne zove"
Istu stvar ja mogu reći i tebi. Dakle, stvar koju svaki plejkin fanboj zna je da Sony naslovi koštaju 450, dok sve ostalo košta 550 kn. Bilo je iznimki poput Uncharteda gdje je distributer odlučio staviti cijenu 500 kn (pretpostavljam da je razlog bila visoke ocjene u recenzijama koje su se pojavile puno prije izlaska same igre, ali ovo je samo moje osobno mišljenje) ili npr. GT5P koji košta 300...
Trgovci ne namištaju cijenu igara, njih je odredio zastupnik prije nego se konzola uopće pojavila i zastupnik je odredio svima istu prodajnu cijenu. Zna se dogoditi da pojedini trgovci zbog loše prodaje spuštaju cijenu čak i ispod nabavne ne bi li se riješili mrtve mase na policama mada se i tada zastupnik nerijetko umješa da vrate cijenu. Izuzetak zna biti Algoritam koji kao zastupnik EA za HR bez imalo srama rebne cijenu igre od 600 kn.
Drugi par cipela je famozni Videotop koji je zastupnik Konami-ja. GTA4 su dobili premalo primjeraka, a MGS4 su uspjeli prebaciti čak četiri dana od dana izlaska i odmah su najavili trgovcima da neće imati dovoljno primjeraka... Sreća pa je Euro u điru pa većinu ljudi to i ne zanima
Ostaje činjenica da cijena u Hrvatskoj veća nekih 13tak € u odnosu na europu. Meni to ne smeta previše koliko mi smeta kolika je razlika između amerike i europe. Danas, zbog malog tečaja dolara, igra u americi je skoro upola jeftinija nego u europi.