Ovdje nastavljam tonijevu temu o online eventima. Vozio sam sve pro osim formule, dobar je RWD i PP650 na Suzuki, pogotovo zato što se vozi 10 krugova pa je konstantnost doalzi još više do izražaja. Jedina zamjerka tom eventu je ta što nisu povećane nagrade, tako da se za prvo mjesto i 45.000 moraš mučiti cca 22 minute, a iste pare dobiješ na Fuji F za svega 9 minuta, no užitak je nevjerojatan. Istina, želiš li biti konkurentan, izbor se svodi na praktički 2-3 auta, s time da je Clio Tuned s R gumama (znam Amare što ćeš reći, ali jebi ga, s S gumama si jebeno nekonkurentan), po meni, dobitna kombinacija. Moj je problem u tome što sa Cliom nemam potrebnu konstantnost jer mi tu i tamo pobjegne, Impreza STI 07 je moj izbor jer mogu bez problema držati krugove ispod 2:09, a koliko sam mogao vidjeti (žena mi je zapisivala vremena po krugu i razlike od ostalih vozača), ljudi s Cliom Tuned mogu ići oko 2:05:5xx, s time da se ja ipak nisam uspio spustiti do tih vremena. Naravno, u 10 krugova je vrlo vjerojatna i greška tako da se može odraditi pobjeda i sa slabijim autom od Clia.
Potpuno se slažem s Tonijem da su u eventima ograničenim sa pogonima (FWD, RWD, AWD) definitivno trebali staviti ograničenje na gume, max do S2, jer je sve ovo bez veze. Vozim Clio i ostavim mu R1 gume, imam 534 PP, i pobijedim bez problema, ostavim za sobom sa 550 PP californiju, M3, 135i, NSX... znači ne idem ni na max PP sa Cliom, dovoljno mu je staviti R gume i pobjeda je tu. Sa Cliom i R guamama radim krugove ispod 2:20, a recimo sa M3 i S2 gumama ili 135i i S3 gumama, naravno sa 550PP, ne mogu ići ispod 2:24. Znam da sam o tome pisao već sto puta, tisuću puta smo raspravljali o tome, no moja velika želja je da se taj nelogičan sustav konačno promijeni jer se eventi, koji bi mogli biti turbo zanimljivi ubijaju činjenicom da je konkurentno svega 1-2 auta po eventu. Da ne govorim FWD, tu je jedino i samo i isključivo konkurentna Integra. U RWD-u Clio, u AWD-u GT-R. Sve ostalo je čisti entuzijazam.