Author Topic: Osamdeste, ah, osamdesete....  (Read 24852 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: Osamdeste, ah, osamdesete....
« Reply #15 on: July 25, 2008, 12:23:24 »
Ma znam, ali nisam našao film sa C64. Bitna je muzika ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #16 on: July 25, 2008, 12:28:12 »
A nije ni cudo sto danas volim COD ;D

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #17 on: July 25, 2008, 15:55:04 »
Baš me zanima čita li ovo Tomivav i ostala mlađa generacija pa se sad čudom čude o čem mi to pričamo...
Čitam čitam. Čitam ja sve. Nije da se čudim, ali naravno da mi je nepoznato. Iako, znam da su takve stvari postojale. Mislim, gledam one videe, meni onaj zvuk probija uši. To bi se meni dalo igrat jedino bez zvuka.

Moja prva konzola je Super Nintendo, i danas ga imam, stoji gore na ormaru, al mi fali jedna stvarcica da je mogu igrat, nesto sam posudio/izgubio, pa eto ne mogu upalit.

Tako je meni jedna od najdražih igara Super Metroid. Meni je to toliko dobro, ugođaj kao prvo, zatim igrivost, ali i priča. Onak, ta me igra totalno obuzela. Iako je ja nikad nisam igrao na Super Nintendu (jesam ali malo, jer mi je bilo komplicirano jer sam bio premalen), ali brat je igrao i zavrsio, igrao sam je na kompu na emulatoru i dva puta je zavrsio.
Zatim, takodjer sam obozavo Čovjeka-kosilicu. Isto onak bolesnija igra, kad udješ u onaj virtualni svijet, to me isto obuzimalo i urezalo mi se u pamćenje.
Eo baš sad gledam, Super Metroid i je iz osamdesetih (1987) ;D

Ovaj Commando me podsjetio na Ramba, tog se isto sjecam nest. Jako sam igrao i Aladina i Super Mario World.
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #18 on: July 25, 2008, 15:58:43 »
Ali stvarno se čudim kako se to moglo igrat. Mislim, gledam one videe, meni onaj zvuk probija uši. To bi se meni dalo igrat jedino bez zvuka.

Da kako? Bilo nam je veće oduševljenje igrati to nego da tebi sad ovaj tren u sobu dođe Kazunori i vlastoručno ti uruči trojku s plazmom i postoljem ;D

A zvuk je bio bolji nego danas svi surroundi ovoga svijeta ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #19 on: July 25, 2008, 16:09:08 »
Meni je Commando bio fotorealisticna grafika. Ono, nema sanse da IKAD ISTA bude bolje of toga, izgleda kao pravo, bolje od pravog.

Isto to smo tvrdili za prvi Gran Turismo. Bolje od toga jednostavno ne moze, nikako ne moze i tocka. I fakat - istina ;D

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #20 on: July 25, 2008, 16:11:14 »
hahah.
sting, ajme sto si pretjero. ;D

eo pito sam brata. kaze da je on igro c64 i zxspectrum. reko mi je da se zxS igro preko kazetofona. buahaha e to nisam znao!
igro je neke ove stvari sto ste nabrojali.
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #21 on: July 25, 2008, 16:28:38 »
Nisam majkemi... kad nešto prvi put vidiš, a prije ništa slično nije postojalo... onda je to svemir.

I C64 je bio na kazetaš

A tek piratluk. Uglavnom su glavne face živile u Beogradu i onda ih drhtavim glasom zoveš na telefon (bio sam klinjo tada) i javi se duboki glas i onda mu naručuješ A stranu i B stranu (označi na counteru di koja počinje ;D) i onda čekaš poštara ko boga ;D

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #22 on: July 25, 2008, 18:32:12 »
vjerovali ili ne, malo prije sam imao u ruci šerafciger kojim sam štelao glavu tih davnih dana. bio sam nešto čistio miša, a isti šerafciger i dalje služi. ;D

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #23 on: July 25, 2008, 19:54:31 »
Nisam majkemi... kad nešto prvi put vidiš, a prije ništa slično nije postojalo... onda je to svemir.
Ma vjerujem da je svemir, čak dva. Al ipak malo, malčicee... ;D

Offline Fizio

• Prof. Dr. Sci. Med.
  • Primarius
  • PSN-ID: Fizio_HR
« Reply #24 on: July 25, 2008, 20:39:49 »
A onda je došla amiga i otvorila se nova dimenzija.....

Je li neko odigrao Perihelion???

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
« Reply #25 on: July 26, 2008, 10:13:26 »
Što se tiče glazbe u igrama.... evo ove iz Krakouta, to smo derali samo radi glazbe...

a ima ljudi jaaaako jaaaako ludih....

http://www.youtube.com/watch?v=8LK-52QzEDA&feature=related (Embedding disabled, limit reached)

Inače, kada je jedan Siniša čiji su mama i tata radili Njemačkoj dobio floppy disk za C64 (znate one 5,25 inčne savitljive diskete) išli smo k njemu kao na hodočašće, a taj floppy je za nas bio ko Sveti Gral...

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #26 on: July 26, 2008, 15:45:44 »
A jeste li nešto programirali? Imao sam tu sreću (neka se ne uvrijede vlasnici C64) što je CPC 464 imao sjajan Basic, moglo se isprogramirati (mislim na matematičke algoritme) jako jako puno toga. Kada sam 1997. pisao diplomski na FER-u, u sklopu diplomskog sam radio program za izračunavanje kompenzacije jalovih snaga u mreži. Pisao sam program u Visual Basicu, a kad bih zapeo s određenim algoritmom, tj. kada bih trebao istestirati pojedine djelove izračuna bez da pokrećem cijelu priču u VB-u, jednostavno sam nakucao tih nekoliko redova u moj stari Schneider i vidio da li algoritam šljaka ili ne... Ne znam koliko ove mlađe generacije znaju o programiranju u nekom programskom jeziku, uglavnom se sve svodi na nekakve gotove programe, jednostavno i prisjećanje na pisanje programa budi nostalgiju.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #27 on: July 26, 2008, 16:33:15 »
Nešto sitno u basic-u. Uglavnom, upisao sam tečaj i čekao kraj jer smo nakon tečaja mogli još sat, dva vremena igrati na spektrumu. Nikoga nije bilo briga za sam tečaj ;D

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #28 on: July 26, 2008, 16:53:30 »
Nešto sitno u basic-u. Uglavnom, upisao sam tečaj i čekao kraj jer smo nakon tečaja mogli još sat, dva vremena igrati na spektrumu. Nikoga nije bilo briga za sam tečaj ;D

Ha, Ha, isti slučaj... išli smo na tečaj u školi pod ljetnim praznicima, imali smo- Orlove, WC daske su bile napravljene od kvalitetnije plastike nego ona od koje je bilo Orlovo kućište. Tečaj dosadan do bola, ali smo poslije mogli odigrati koju "velebnu" igru na Orlu. Znam da je, kada je izašao, Orlova cijena bila 9000 dinara, a moj stari je kao nastavnik imao 5000 dinara. C64 je bio nešto jeftiniji, a CPC 464 sa monokromatskim monitorom i Quick Shot II joystickom su moji starci platili, još se sada sjećam, 553.99 DEM.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #29 on: July 26, 2008, 17:08:05 »
F1234
F123
FF

I onda crtaj brate... ;)