Author Topic: GT Future ili Kamo dalje, rođače?  (Read 57921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
GT Future ili Kamo dalje, rođače?
« on: December 19, 2008, 10:50:52 »
Eto, osvrnuo bih se na povijest, kao i na budućnost omiljenog nam serijala. Pošto nisam upoznat sa svim vremenskim periodima, molio bih one koji znaju da upotpune ovaj moj tok misli, kako bi dobili potpunu sliku. Pa počnimo sa povijesti.

Kako mi je poznato, na djedu, PS1 konzoli, izašla su prva dva povijesna nastavka GT-a. Ono što mi fali za kompletnu sliku je informacija koliko vremena je prošlo od predstavljanja konzole do izlaska GT-a, kao i vremenski razmak između izlazaka GT1 i GT2. O igrama ne mogu suditi pošto ih nisam igrao tako da ocjenu prva dva nastavka ostavljam relevantnim osobama za to.

Dvojka nam je dala ono što ja uvjetno zovem 2+2 varijante igre. GT3 je definitivno pomaknula granice vožnje na konzolama, uslijedio je GT Concept. Pošto sam vozio obje varijante isto tako molim da mi netko objasni koja je bila svrha Concepta, mislim da je tamo bio predstavljen Autumn Ring kojeg nije bilo u GT3 (ne znam je li ta staza bila u GT1 i GT2), bilo ga je zanimljivo voziti, no ipak ne znam što je ta igra trebala pokazati.
Nakon toga GT uvodi koncepciju "prologue", ili kako to neki nazivaju demo koji se mora platiti. Znam da je razmak između GT4 Prologuea i "velike" GT4 bio godinu dana, razmak između GT3 i GT4 mislim 3 godine, opet molim da me se ispravi da se dobije kompletna slika.

I eto nas u sadašnjosti. Svjedoci smo da se za PS3 polako izdaju nastavci launch igara, tako imamo dva Motorstorma, Resistancea, o ćušpajzu zvanom NFS da i ne govorimo, imamo i više varijanti COD-a, no GT još uvijek nemamo. Imamo Prologue koji vozimo, no htjeli bi, definitivno, puno više. Ako se ostvare optimisitčna predviđanja pa GT5 izađe za godinu dana, to će značiti da je GT5 bilo potrebno skoro 3 godine od izlaska konzole pa do izlaska igre. Pošto će GT5 postaviti vrlo visoke standarde koje već sada vidimo u GT5P, zanima me da li serijal uopće ima budućnosti na PS3 konzoli. Osobno mislim da će GT5 izmusti maksimum iz ove konzole uz online gaming i sve ostalo, moći će se samo nadograđivati sadržajima, no novi veliki naslov GT6 po mom skromnom mišljenju definitivno nećemo vidjeti na PS3. Budućnost će biti, po meni, na nekoj budućoj PS4 kao virtualna stvarnost ili možda pak hologramski GT (!?!). Uglavnom, ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo i vidimo što će nam GT5 donijeti, isto tako Vas molim da upotpunite podatke koje sam nabacao, a to su vremenski periodi u kojima su GT igre izlazile, pa da vidimo da li ti periodi rastu linearno ili eksponencijalno pa da probamo predvidjeti izlazak GT5 kao i neki budući GT"virtual reality"6 nastavak.

Offline kiseli6

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID : kiseli6
Re: GT Future ili Kamo dalje, rođače?
« Reply #1 on: December 19, 2008, 14:32:58 »
Mislim da po periodima izlaska igre u odnosu na konzole ne možeš ništa zaključiti jer je to razbacano. A što se tiče GT5 kao i svih igara(cijelih) iz serijala, mislim da je to naj isplativija kupnja jednog naslova. Recimo GT5P koji se plaća kakav je da je ali je više nego trajan i to koliko... Uloženo - dobiveno= veliki plus!
ONU ISTU NAŠU KOŠULJU PRIPREMI
NA TAVAN JE STAVI ZA MENE JE SPREMI
BIT ĆE ONA OPET I SINU PO MJERI
KAO ŠTO JE BILA MOM DJEDU I MENI

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #2 on: December 19, 2008, 16:01:55 »
Pazi, radi se o tome da će od izlaska konzole pa do izlaska igre proći skoro 3 godine, ako uzmeš u obzir koliko je PD prije samog izlaska PS3 počeo raditi na GT5, razvoj GT5 će trajati minimum 4 godine. Hoću reći da vrijeme razvoja igre postaje sve duže i duže, sjetio sam se čak da sam negdje, krajičkom oka uhvatio da se, navodno, nakon GT5 PD, tj. Kazunori više neće baviti izradom simulacije vožnje. Ne bi čudilo da GT5 stvarno postane i ostane zadnji naslov u serijalu (plus GT za PSP).

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #3 on: December 19, 2008, 18:03:38 »
Pa, vjerojatno će biti jedini GT naslov na PS3. S obzirom na online odn. moguć konstantni update same igre neće biti potrebe za GT6 na ovoj platformi. Već sad su pokazali da se igra može vizualno mijenjati (neke unutrašnjosti su mijenjane u Prologu), a može se mijenjati i fizika. Jednako tako mogu dodavati automobile i staze...

Znači, za pretpostaviti je da ovoliko dugo čekamo samu bazu koja će sve te buduće update-e moći prihvatiti. Tu ulazi najava o oštećenjima, te pretpostavka da će ispolirati online do jaja. Zatim, kompletna online karijera čiji će vijek biti jako dugačak...

Mislim da na kraju ostaje samo jedno pitanje... da li će se i koliko plaćati svi ti novi sadržaji koji će dolaziti za GT5 tijekom trajanja same konzole i izlaska nekog PS4 i GT6...

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #4 on: December 20, 2008, 10:44:40 »
Stinger, u budućnosti GT-a se slažemo ne 100% nego 120%. Sad bih još samo molio, ako znaš, koji su to vremenski intervali bili u izlaženjima GT1 i GT2, da li sam u pravu da je između GT3 I GT4 bilo 3 godine, kao i pitanje, koja je bila svrha i što je trebao dokazati GT Concept?

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #5 on: December 20, 2008, 11:46:04 »
 gt3 20.7.2001 i gt4 9.3.2005 to su europski datumi izlaska igre.
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #6 on: December 20, 2008, 12:52:46 »
Hvala majstore. Dakle, nepune 4 godine između GT3 i GT4, s time da su između bili GT Concept i GT4 Prologue. Za sada ispada da su intervali u izlascima 4 godine. To što nama ovo između GT4, GT5P i velike GT5 ispada kao vječnost je druga stvar....

Offline Veronesku

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN-ID: Veronesku
    • IssLand
« Reply #7 on: December 22, 2008, 14:27:26 »
Bio bi red da sa GT 5-icom upakuju i jedan hard od 100 GB+ jer će nam i ovaj GT5P popapati ove hardiće što sad imamo. ;D
IssLand.com

Offline ducatony

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN - ducatony
« Reply #8 on: December 22, 2008, 19:20:47 »
Zamjeni ga

Offline Veronesku

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
    • IssLand
« Reply #9 on: December 23, 2008, 03:43:52 »
Da znaš i da hoću uskoro. Jednostavno ću morati.
IssLand.com

Offline kiseli6

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID : kiseli6
« Reply #10 on: December 23, 2008, 08:08:27 »
Ali bi bilo ugodno iznenađenje da ubace HDD uz GT5!
ONU ISTU NAŠU KOŠULJU PRIPREMI
NA TAVAN JE STAVI ZA MENE JE SPREMI
BIT ĆE ONA OPET I SINU PO MJERI
KAO ŠTO JE BILA MOM DJEDU I MENI

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #11 on: December 23, 2008, 09:27:51 »
Ali bi bilo ugodno iznenađenje da ubace HDD uz GT5!

A bilo bi i zgodno iznenadjenje da te svaka mala s kojom odes na kavu zamoli da te izsmasira jer si se jadan sav pokocio..

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #12 on: December 23, 2008, 10:56:23 »
Da znaš i da hoću uskoro. Jednostavno ću morati.

Uzmi externi hard... to je puno bolja solucija, naročito za filmofile

Offline Veronesku

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
    • IssLand
« Reply #13 on: December 23, 2008, 15:10:04 »
Za filmove imam stick od 8 GB, dovoljno za sada.

Problem je što će količina patcheva, download materijala i sličnoga uskoro popuniti hard od 40 GB. Jel moguće išta od toga spremiti na eksterni hard?

Btw. da li itko ovdje osim mene koristi Red Kawa PS 3 Media Center X?
IssLand.com

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #14 on: December 23, 2008, 22:42:13 »
Mislim da bi se sve trebalo moći kopirati odn. prebaciti na drugi hard... bar downloadible content

btw... ne, meni je komp spojen na lcd tv pa preko se ne zamaram s tim sreamovima... Jedini napor mi je prebaciti onaj usb pipac od bežične tipkovnice iz plejke u komp i prebaciti sliku s monitora na tv...