Kontrole
Sinoć sam se konačno dočepao PS3 verzije, spojio G25 i odmah uvidio prvi nedostatak, a banalniji i lakši za napraviti ne može biti. Ne mogu se podešavati tipke već su po defaultu složene. Pa je tako pogled unatrag i dalje na "trokutu", no kod G25 on se nalazi na onome dijelu gdje je ručica mjenjača pa je prilično nezgodno micati ruku s volana dok se "fajtate" s protivnicima.
Drugi nedostatak je što kontroler ne radi u isto vrijeme kao i volan... nije toliko bitna stvar, ali bi definitivno olakšalo šetnju kroz menije dok nešto podešavate. Valja spomenuti da je prijatelj Franko (jedan spli'ski gaming fanatik) odustao od kupnje Shifta jer nema mogućnosti podešavanja kontrola na kontroleru već se može koristiti samo neka od već zatah postavki. Kako on mrzi voziti na triggere, već želi imati gas/kočnicu na x i kvadrat odustao je od kupnje. I nije prvi put... Na stranu on, no zar je tako teško staviti custom opciju i namjestiti kontrole kako je kome drago.
Vožnja
Vožnja volanom čini Shift definitvno drugačijom, boljom igrom nego na kontroler. Puno boljom. Na netu sam našao Amarove postavke za volan (hvala mu što je uspio naći vremena da ih stavi ovdje i napiše svoj komentar :p) pa sam se ponadao da ću izbjeći dodatno podešavanje volana, no za to će se svjedno trebati odvojiti nešto vremena.
Jednostavno, fali mi ono nešto... volan je prelagan u centralnom položaju, jednostavno treba dosta raditi volanom, treba ga puno više okretati nego na GT-u (što se s obzirom na konfiguraciju zavoja ne čini baš logičnim) i treba mu više prilikom okretanja da se osjeti težina auta u zavoju. Nadam se da će se to moći ispraviti s podešavanjem u opcijama jer iako je opći dojam volana jako dobar to će sigurno smetati.
Video/audio
U odnosu na X360 verziju na prvu mi se učinilo da ova na PS3 izgleda malo lošije, ali budem napravio detaljniju usporedbu pa dao ocjenu. Inače, totalno nebitan detalj. Ipak, s obzirom da igra za PS3 traži 3Gb harda za instalaciju ne bi smjela toliko štucati sa zvukom kroz menije, a jednako i sa učitavanjem automobila dok se pregledavaju prije kupnje. Također, učitavanja prije ulaska u utrku su po meni dosta duga...
Ovo su sve dojmovi nakon dva sata igranja tako da ih treba uzeti s rezervom... više detalja nakon par dana, no opći dojam je da igra uz pravi volan ostavlja prilično dobar dojam. Što i nije neki plus s obzirom na dojmove koje sam dobio koristeći kontroler na box-u. OK, vrlo je zabavna ako se uključe sva pomagala, no gdje je tu gušt? Imati igru za one skroz nezahtjevne i one koji su hard core vozači (uvjetno rečeno)... a što je s onima u sredini?