Kam spada prvi dio po prici.....znam da je treci dio po prici prvi ali neznam kojim redoslijedom onda idu?
Nije vazno kamo spada po prici - mislim spada drito uoci 2. dijela, dogadjajli iz MGS2 nastavljaju se na MGS1 - ali igre treba igrati iskljucivo po redoslijedu izlazaka nastavaka, ne kronoloskom redu radnje u "stvarnom vremenu".
To me zacudilo sinoc kad sam pokrenuo HD kolekciju, igre su u izborniku s lijeva na desno poredane kronoloski (prvo MGS3, pa MGS "5", odnosno Peace Walker, pa tek onda MGS2 (koji se kao dogadja izmedju 2007 i 2009 mislim, nisam siguran napamet) i mislim da ce si dosta ljudi tako upropastiti sve, jer ce igrati na nacin kako im serviraju izbornici, umjesto da slijede kronologiju izlaska igara.
Redoslijed igranja apsolutno treba biti MGS>MGS2>MGS3>MGS4>MGSPW (za ove igre koje imamo na raspolaganju ako ne racunas Portable Ops i orignalne Metal Gear sa NESA).
Kronoloski redoslijed je pak MGS3> Metal Gear Solid: Portable Ops (PSP) > MGS: Peacewalker > Metal Gear (to je s NESA originalni MG) > Metal Gear 2: Solid Snake (isto NES) > Metal Gear Solid (PSone) > MGS2: Sons of Liberty > MGS: Rising (to tek izlazi, to je onaj Raiden spin-off) > MGS4: Guns of the Patriots > MGS5 (tek treba biti sluzbeno objavljen).
Ima li netko ovaj MGS HD Collection za šernuti ili posuditi?
Ja ti posudim kada zavrsim, ali ne znam kad ce to biti.. U svakom slucaju apsolutno preporucam kupnju svima za kolekciju, ostao sam paf kako MGS2 fantasticno izgleda, a pogotovo kako zvuci. Kristalno ciste teksture, 60 fps glatkih do bola, vrhunska produkcija zvuka, stvarno ogroman posao odradjen. Citavo vrijeme sam razmisljao da smo barem dobili takav GT4/Tourist Trophy u HD inacici i sa nekim bazicnim onlineom jer ovo je apsolutno genijalno izvedeno. Naravno, kuzi se apsolutno da se radi o PS2 igri - objekti i sve je dosta jednostavno - ali izgleda vrhunski. Danas cu pokrenuti i MGS3 i Peace Walker, ali ako MGS2 tako izgleda i sve, onda ovo moze biti samo jos bolje. Sjajno odradjen posao.