Nisam probao, pa neću niti pričati kakva je Forza. Iz recenzije izvjesnog recenzenta u izvjesnom časopisu koji sad neću reklamirati
, a gdje je dobila 19/20, zaključio sam da je odlična. I vjerujem da jest, u okvirima koje je Microsoft zacrtao Turn 10 studiju kod narudžbe. Sad, da li su pogodili ukus širokih masa ili ne, to ostavljam njima na procjenu. Ne znam koliko se prodala, to mi nije niti važno. Sad, da li mora imati kvalifikacije. Pa, ono, bilo bi dobro. Bilo bi dobro, jer onda ispada ozbiljnija igra, a ne kao SHIFT (a bome i GT4) da se moraš probijati iz sredine grida do 1. mjesta svaki put. To mi je malo nerealno, ne samo kod Forze za koju ponavljam da neću davati ocjene jer nisam igrao, već kod svih igara. Koliko često se u RL događa da pobijedi vozač koji starta deseti ili jedanaesti? Ne baš često, osim, u Nascaru i takvim ligama koje ne pratim baš. I onda mi ostaje da se guram i silim, što baš i nije sportski. SHIFT čak daje i zvjezdice za naguravanje i izguravanje protivnika, a kad probam voziti bez tog onda napredujem za 3 mjesta u cijeloj utrci. Pričali smo o Laguna Seci na GP sajtu, kako nema mjesta za pretjecanje, sinoć sam to opet proživljavao u praksi. I pobijedio uz guranje protivnika sa staze.
Da ne duljim, nadam se da ću jednom probati Forzu 3, možda samo radi nje i PGR-a nabavim neki polovni Box jednog dana, a do tada želim puno zabave svima koji igraju F3 i nadam se da će nastavak imati sve što fali u njoj. Jednog dana možda budemo vozili Forzu više od GT-a, ako bude bolja svakako. I da, stvarno je malo glupo da se prepucavamo oko igara kao djeca, pa se nadam da nebumo doveli one rasprave sa GP-a ovamo. Peace.