Ma da, ali npr. AI vozi na CS, ja na CH. Recimo da ja vozim automobil poput Isuzua Bellet.
Tada AI vozi aute poput: Nissan Skyline R32, VW Bora V6, VW Golf 4 GTI, Megane Coupe 2.0 IDE 16V, Nissan Silvia, Mazda MX-5 RS i slicnih.
To su sve auti od barem 30-ak KS vise od Isuzua, a Skyline ima cca. 140 KS, ili cak i vise od mog automobila. Da ne govorimo da su po 30ak godina mlađi, što u prijevodu znaci da im je vecina komponenti kvalitetnija, modernija i sposobnija.
OK, pretpostavimo da ce meni na CH biti teze pretjecati AI.
Krivo. Teze ce mi ih biti sustici, ali jednom kada to ucinim AI pusta gas, ili prikoci u zavoju (kada sam neposredno blizu - ili "na braniku" ili bocno uz njihov auto). Bas me zanima koji bi vozac utrka to ucinio u RL - nijedan. Primjer iz RL koji opisuje ovo je propustanje Rubensa Barrichella Michaela Schumachera u Austriji prije 10 godina. A to nije pretjecanje nego
propuštanje. Evo, ja se bas tako osjecam obilazeci AI automobile. AI nema nikakve ambicije obraniti poziciju. Ja ne trazim od njih da budu vozaci poput Schumachera, ali za pocetak SAMO neka ne puštaju gas u zavojima. Evo, samo to.
I isto tako - probajte Nissan Skyline R32 "odvrnuti" na ravnici. Nakon toga isto učinite sa Isuzu Bellet 1600 GT-R. Nebih riječ rekao da je razlika minimalna, ovdje je ona daleko od minimalne.
Isto tako, zasto sve SP utrke moraju biti igračevo sustizanje AI-a. Zasto AI nebi napadao nas? E pa zato jer AI ne pretjece, osim na ravnicama na Le Mansu i slicnima. Jer naravno pusti gas svaki puta kada dođe blizu.
Eto, iz tih razloga mislim da bi se malo moralo poraditi na brzini AI vozila.
A mislim da je to i razlog zasto nema kvalifikacija u SP utrkama - jer AI nezna napadati poziciju!