Author Topic: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread  (Read 988141 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
Re: Gran Turismo 5 - sluzbena tema • official thread
« Reply #45 on: November 13, 2010, 00:30:14 »
Može u pivo, ne u 100 kn :)
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #46 on: November 13, 2010, 04:00:07 »
Ja prihvacam, mogu se i kladit da je GT6 pararelno radjen sa GT5.
Zasto prodat i zaradit na jednoj igri kad se moze na dvije, neznam sta su to oni pametniji za 2 god pa ce imati GT6, mislim da su neke stvari namjerno izostavljne, a mi cemo veselo kupovati i Gt6 i DLC-ove.
Samo da se razumijemo, meni nece biti zao ni kune/marke potrosene na sav GT sadrzaj ;D
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #47 on: November 13, 2010, 05:14:55 »
Znam da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali meni je malo smiješno što se sad sve tako okreće na negativnu stranu.

Mislim da ako uzmemo omjer svega što igra donosi (i kvalitetu toga što donosi koja je brutalna) i onoga što nedostaje, tj. što bismo mi u igri htjeli - ovog drugog ima vrlo malo spram onog prvog.

Prika, nema tu negativne strane... sve je super, sve je za pet. Ali, da je moglo boje, moglo je... ;)

Da je broj auta presudan za to koliko je neka igra dobra, originalni F355 Challenge nikad ne bi stekao legendarni status.

Da je broj staza presudan, prvi GT, GT3 ili prva Forza nikad ne imali svoj danasnji status.

Auti i staze samo su dio onoga sto donosi GT5. U nekim drugim simulacijama voznje auti i staze su jedino sto je vazno iz perspektive sadrzaja. U igri koja ima sve sto ima GT, to je sasvim dobro onakvo kakvo jest, dapace i predobro.

Kada bi na ocjenu utjecalo to sto ima "samo" 200 premium auta, i "samo" 70 staza kao suhoparna brojka, a pritom zanemarilo sve ono okolo, kontekstualno vazno i odredjujuce, to bi bilo neopisivo ignorantski.

Druže, nećemo se tako "igrati"... apsolutno nitko, definitivno ne ja, ne omalovažava niti jednu stavku koju ova igra donosi. Naprotiv, znaš i sam da joj se klanjam do poda, ali definitivno nema smisla reći da je ovo igra sa staza 70 kad ih je 27. Od toga maknimo one van asfalta koje, budmo realni, nećemo peglati online u mjeri koliko ove na asfaltu, brojka pravih staza nam se drastično smanjuje, nebito da li je izvedenica ova ili ona. Znaš i sam da bi i ti radije odvezao El Capitan nego se šaltao sa Trial Mountaina forward i reverse, jel da? ;)

Naravno, ovo sve govorim iz perspektive da su objavljeni podaci točni, ali i dalje ostajem pri tome da je broj staza mali. Da, imamo kreator staza, ali zanemarimo ga na trenutak (ionako ćemo uživati u njemu). Tražimo nešto što svi imamo, a ne ono što će netko od nas složiti preko tjedna pa ćemo za vikend peglati... tražimo prave staze. Po meni, njih je premalo. Da li će nam to toliko smetati? Vjerojatno neće... sigurno neće. Ali, ja ipak ne bih dovodio u vezu sve ono što igra nudi i sami broj staza u isti konkekst. Dodajmo samo Motegi i Infenion i to je već nešto sasvim drugo. Pa dodajmo tome El Capitan, Apricot, Midfield... drastično mijenja stanje stvari..

Dakle, nitko ne osporava ni jedan segment koji ovaj naslov donosi na konzole i općenito u žanr, ali sve to treba na nečemu i ispeglati... (još jednom da ponovim da je sve ovo pisano u kontekstu nepoznavanja što igra u konačnici nosi i da li je broj najavljenih staza stvarno točan [jako bitan podatak ako ovo slučajno bude citirano u nečijoj knjizi za desetak godina od danas];D)

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #48 on: November 13, 2010, 05:25:22 »
Ja bi samo spomenuo glede onlajna i staza da bi svatko mogao napravit (izmislit) neku iz svog susjedstva, djetinjstva, mladosti ili starosti u track editoru i svaki dan se ima za vozit sigurno bar dvije nove i tako sve do GT6, uopce nam ni ne trebaju neke tamo rekreacije pravih staza... A da ne kazem da ni jednom rijecju do sad nisu spomenuli touge (bar koliko se ja sjecam), a editor upravo vristi na usko i zavojito  ;D

Bez brige, toga će biti "ko salate"... "crtati" će se sve u 16 ;)

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #49 on: November 13, 2010, 05:29:10 »
Za mene sve savršeno.Nemam nikakvih prigovora,možda pokoje žaljenje zbog sitnice tu i tamo,no to će ionako izbrisati prvo pokretanje igre.A GT6?Dajem 100kn u internu kladionocu da neće na PS3 nego na PS4.Prihvaća netko?
Odmah... itekako ;D

I to prije nego se nadamo ;D

Offline Milicevic87

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN-id: Milicevic87
« Reply #50 on: November 13, 2010, 09:39:16 »
Ma ja sam i vise nego zadovoljan. Je da nekih meni jako dragi staza nedostaje, ali zato je tu course maker. Mislim da cu u c. makeru vise vremena provest nego u level editoru od lbp-a  ;D. Kad igra izadje, uzet cu si petak slobodan, da si malo produzim vikend. Vidimo se online  :D.

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #51 on: November 13, 2010, 09:41:17 »
stvarno je šteta što nema više novih staza, ali tko zna. možda opet skrivaju nešto. osim toga, ja po 15-ak verzija jednog istog modela mitsubishija, nissana, toyote, mazde i honde jednostavno odbijam računati kao 75 različitih automobila. to mi je veća farsa od staza. no to je gt. bit će to dobro kao i uvijek.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #52 on: November 13, 2010, 09:55:26 »
Ništa ne vjerujem dok ne probam sam, ili još bolje, dok Amar ne javi.

Offline Duvorynn

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #53 on: November 13, 2010, 10:13:58 »
Ma nije problemi ni u stazama ni u autima, ali ono sto su obecavali, nisu i dostavili.

Definitivno se slazem sa Ariesom u vezi 10-tak verzija "istog" auta, a isto vrijedi i za staze.
Definitivno na popisu staza i auta fale nekoliko (desetaka) legendi iz automobilske povijesti. Naravno da ce uvijek faliti pokoji auto, ali bas da fali dosta legendi...too lame.

Sve ove tuzaljke stoje ako je to definitivan i tocan popis materijala sto igra nudi, a ako nije tako, e onda cemo uzivati do neba.

Licence, auti i staze su uvijek bile zastitni znak GT serijala i ako su "masili" na tom podrucju...shame on them.
Either snow, sun or rainy day, FAIR PLAY forever and all the way.

You don't know the true meaning of speed if you didn't travel faster than sound!!!

PSN-ID: Duvorynn
Xbox Live: Duvorynn

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: Taksirat
« Reply #54 on: November 13, 2010, 10:15:39 »
Šta petnaestak!?
Nissan Skylina 40 (četrdeset)
lancera 20+
Mazda mx 5 20+ komada
Pa mogli su barem prepoloviti Silvie i Skyline, odvaditi S2000 i MX5 pa nam ubaciti mjesto njih Focusa, Clia i Meganea (svi RS), Leon Cupru R...
Audi Quattro B divizije, Sierru Cosworth... :-[
Zašto i dalje nema M3 e30?! >:(
 Staze mi manje nedostaju nego auti, ali ipak razočaran sam što nema SPA. :-\

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #55 on: November 13, 2010, 11:09:53 »
megane rs '08 je u igri pogledajte popis
šteta što nije stariji model u R26.R verziji :)
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #56 on: November 13, 2010, 12:55:41 »
Megane RS '08 je prošli model, t.j. ista karoserija kao i R26.R. Aktualni model je krenuo prošle godine s trake.

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #57 on: November 13, 2010, 12:56:02 »
Šta petnaestak!?
ma nisam brojao, onako bacio cifru odoka, ali shvatili su svi što sam htio reći. isto vrijedi za staze. kratka, unatrag, istočna, sjeverna, južna, kratka, duga. vrijedno je kod nekih, to se slažem, no suzuka east ili kratka tsukuba wtf. to su staze? forte ove igre je negdje drugdje, a ne na stazama i broju automobila.

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
« Reply #58 on: November 13, 2010, 13:00:25 »
Slažem se da je snaga igre u drugim stvarima, i to je neupitno. Staze i auti su samo dodatna oprema (ambijent i oruđe) za ubergame GT, ali meni jednostavno fali hothatcheva i euro ikona.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #59 on: November 13, 2010, 13:24:28 »
Megane RS '08 je prošli model, t.j. ista karoserija kao i R26.R. Aktualni model je krenuo prošle godine s trake.

super onda možda i je r26.r :D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out