Author Topic: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread  (Read 979048 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: Taksirat
Re: Gran Turismo 5 - sluzbena opca tema • official thread
« Reply #300 on: November 23, 2010, 12:58:16 »
Jedini bed kod pogleda bumper je što ima nevidljivu barijeru, vidio kod Amara, tako kad udariš u auto ispred sebe, onda imaš u pogledu još lufta, malo je teže odrediti koliko si blizu nekom automobilu
Mislim da ta kamera u stvari i nije pogled sa branika (ma kako da se zove) nego recimo to ovako:
Donji piksli na ekranu su donja zona vjetrobrana, onaj dio gdje obično budu metlice brisača s vanjske strane stakla.
Kad vozim sportski auto u real life, osobno sjedim uspravno i nisko, tako da haubu uopće ne vidim kroz vjetrobran.
Dakle pri tom pogledu: Ti si u kokpitu auta (soba), ekran je vjetrobran. Hauba je s vanjske strane vjetrobrana, to jest s onu stranu ekrana. Ti je ne vidiš na ekranu (kroz vjetrobran) jer sjediš nisko sportski.
Kad autu ispred priđeš vjetrobranom na metar i pol, znači da si mu svojim branikom prišao svega par centimetara od njegovog stražnjeg branika.
Ako pokušaš ekranom (vjetrobranom) prići na četrdeset centimetara autu ispred, naravno, nećeš uspjeti, nego ćeš haubom udariti u taj auto, baš kao i u stvarnosti.
Kokpit pogled mi ima smisla jedino pri vožnji bolida, i to pod uvjetom da ne vidim na ekranu ruke i volan nego nos auta i prednje kotače.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #301 on: November 23, 2010, 13:02:06 »
Jedini bed kod pogleda bumper je što ima nevidljivu barijeru, vidio kod Amara, tako kad udariš u auto ispred sebe, onda imaš u pogledu još lufta, malo je teže odrediti koliko si blizu nekom automobilu
Mislim da ta kamera u stvari i nije pogled sa branika (ma kako da se zove) nego recimo to ovako:
Donji piksli na ekranu su donja zona vjetrobrana, onaj dio gdje obično budu metlice brisača s vanjske strane stakla.
Kad vozim sportski auto u real life, osobno sjedim uspravno i nisko, tako da haubu uopće ne vidim kroz vjetrobran.
Dakle pri tom pogledu: Ti si u kokpitu auta (soba), ekran je vjetrobran. Hauba je s vanjske strane vjetrobrana, to jest s onu stranu ekrana. Ti je ne vidiš na ekranu (kroz vjetrobran) jer sjediš nisko sportski.
Kad autu ispred priđeš vjetrobranom na metar i pol, znači da si mu svojim branikom prišao svega par centimetara od njegovog stražnjeg branika.
Ako pokušaš ekranom (vjetrobranom) prići na četrdeset centimetara autu ispred, naravno, nećeš uspjeti, nego ćeš haubom udariti u taj auto, baš kao i u stvarnosti.
Kokpit pogled mi ima smisla jedino pri vožnji bolida, i to pod uvjetom da ne vidim na ekranu ruke i volan nego nos auta i prednje kotače.

Sve je jasno, ali kako je to imalo realnije od kokpita, kad nevidiš prednju granicu svog auta. A da gledaš kroz vjetrobransko staklo, moram priznati da je auto niži od formula.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline Taxirat

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN ID: Taksirat
« Reply #302 on: November 23, 2010, 13:14:22 »
Slažem se, pogled jeste nizak ali...
Sve što mi se u GranTurismou iscrtava na ekranu, a nije staza t.j. prostor kroz koji vozim meni je ŽALIBOŽEPIKSELA, jer sve to možeš sam sebi nacrtati i izgraditi kulise ispred, oko i iza televizora.
Uz iznimku, već sam jednom napisao: Okretaje, tlak, fuel i ostalo Granturismo,  razumljivo, ali nažalost ne može prikazati na instrumentnoj ploči iza tvog logitech volana i zato ti se ti podaci prikazuju na vjetrobranu.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #303 on: November 23, 2010, 15:32:09 »
Gran Turismo 5 JP ver. Intro Moon Over The Castle
   FASTATICNO...
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #304 on: November 23, 2010, 15:49:51 »
Mijenjam PAL verziju za japansku 8)

Offline Rockatansky

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Rockatansky1978
« Reply #305 on: November 23, 2010, 16:06:47 »
Mijenjam PAL verziju za japansku 8)

Šuti i igraj :P

Offline dejan041

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #306 on: November 23, 2010, 16:08:29 »
jucer smo dzidza i ja igrali ovu igricu ;D u 3D-u i sve sto mogu rec je da nista ne propustate...vidi se da je 3D opcija ubacena naknadno i ne izgleda bas bog zna kako...nasuprot toga jedan obicni trailer za motorstorm 3 izgleda 10 x bolje!

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #307 on: November 23, 2010, 16:15:24 »
Ma 3D me ne brine, brine me što raditi sljedećih 27 sati...idem pokrečit hodnik za početak, zeleno, od muke...

Offline dejan041

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #308 on: November 23, 2010, 16:17:52 »
glancaj volan...

Offline Milicevic87

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN-id: Milicevic87
« Reply #309 on: November 23, 2010, 16:43:10 »
Jos samo jedan i pol sata, i ja idem po svoj primjerak. :D

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #310 on: November 23, 2010, 16:59:21 »
Hebeno sitno brojim  ;D ;D ;D
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Tomivav

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: Tomivav
« Reply #311 on: November 23, 2010, 17:08:18 »
Moram danas ranije leći da sutra ne budem umoran. Imam faks od 8 ujutro pa do 11. Dakle, nije dugo, ali necu ni moc spavat previse, zato necu bit budan do kasno. A onda ostatak dana... Ha da. Novi stil života započinje. Sliku sam namjestio da sam jako zadovoljan, imam još nekih sitnih problemčića fizikalne prirode, ali sve je podnošljivo i u redu.
“While racing the 24 hours of Nurburgring, you can smell people’s barbecues — we couldn’t recreate that.” — Kazunori Yamauchi

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #312 on: November 23, 2010, 17:27:59 »
Evo kako izgleda i ZVUCI intro s originalnom muzikom za Japan.

Ove EU i US producente treba ubiti.

Da stvar bude gora, NAJGORA, ove pjesme niti nema na nasim PAL EU/US NTSC diskovima.

Koja sramota.

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #313 on: November 23, 2010, 17:44:18 »
e,Amar, zatražimo mi da to bude u jednom od DLCa (netko je rekao "hajdemo vidjeti hoćeli PD osluškivati zahtjeve zajednice ili ne"), pa nek to bude tuširanje tim "producentima"

ak može ne običan "zahtjev" nego peticiju EU/US sa 100.000 nickova u njoj
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline vresk

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID: vresk_gt5
« Reply #314 on: November 23, 2010, 17:49:37 »
Evo kako izgleda i ZVUCI intro s originalnom muzikom za Japan.

Ove EU i US producente treba ubiti.

http://www.youtube.com/watch?v=OOK5cHKe1zU

Da stvar bude gora, NAJGORA, ove pjesme niti nema na nasim PAL EU/US NTSC diskovima.

Koja sramota.

Negdje sam pročitao da himne GT-a uopće nema na playlisti naše verzije, el to istina  ??? ???
Intro ću još oprostit ali da stvari nema ni u playlisti.......