Mislite da necemo voziti na volan, bilo bi pomalo glupo voziti na kontroler, barem DF GT volan, ako nista drugo?!
Barem DF GT? sad se i vrijeđamo???
I preporuka, ako misliš vozit na grobniku, spremi pare za nove gume! Pričao sam sa nekima kaj su probali i kažu da je jako, al ono baš jako gruba prema gumama.
Al pitaj tonija ili nekoga ko je baš vozio, ko zna iz prve ruke.
Evo iz prve ruke:
- paziti na temperaturu i pritisak u gumama (po potrebi ispustiti MALO pritisak prije odlaska na stazu)
- ovo iznad cinis jer ce se guma mnogo vise zagrijavati u odnosu na voznju po cesti, a samim time raste i pritisak
- dobro bi bilo ponijeti kakav precizan "đepni" mjerac pritiska u gumama
- obratiti pozornost na temperaturu masine/ulja prije nego se krene u voznju pod punim gasom
- ne dignuti rucnu kada izađes sa staze na parking bar 5-10 minuta
- pustiti auto/motor/što god da radi u leru par minuta nakon maltretiranja na stazi
U voznji:
- ako se ide prvi puta, oprezno, nemoj da te ponese adrenalin, i obavezno gledati u retrovizore
- brzim vozacima se micati na ravnicama i logicnim mjestima, po potrebi signalizirati zmigavcem
- ako te negdje "napere" kakva punoljetna "krama", nemoj se dati isprovocirati/upustati u ganjazu - uvijek ima bržih i iskusnijih vozaca, sa tko zna koliko km po Grobniku, da ne govorimo da su obicno stariji sportski auti vise prilagođeni takvoj voznji, plus njihovi vlasnici puno manje riskiraju voznjom na nož (riskiraju u kontekstu - ako govorimo o vrijednosti onoga sto voze)
- nema load-game opcije kao u gt-u, nemoj da bude neugodnih iznenađenja
Sto se guma tice - da, gume se trose, ali to ovisi o x faktora, poput: vanjske temperature, temperature staze, tipu i smjesi guma, te pritisku u gumama. Primjerice, osobno sam u ozujku (prosle godine - hladnije vrijeme, plus vlazna staza van idealne putanje) uspio sloziti skoro duplo vise krugova prije nego su mi se gume pregrijale i pocele ozbiljno popustati pod punim opterecenjen, u odnosu na primjerice srpanj ili kolovoz, kada je pakleno vruce. Ovo je tim izrazenije ako se vozi na touring, ili sport touring gumama. Ovu sam usporedbu izveo sa motorom (xt660x), a gume su bile Dunlop Sportmax Qualifier RR. Inace mi set na motoru traje oko 5 t km, a taj je set trajao nesto manje, oko 3,5 - 4 t km. Tako da - ako imas bar sport-touring gume, odgovarajuce napumpane i ako nisi sileđija u zavojima, neces ih neznam kako istrositi.
I nemoj da te bune sitna "lupkanja" koja cujes u voznji (po karoseriji ili unutar blatobrana) - to su samo krhotine starih guma koje se prolaskom vozila odvajaju od poda.
My opinion.