Author Topic: The bad stuff  (Read 99032 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline st1v xtr1m

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
The bad stuff
« on: November 25, 2010, 10:49:53 »
Koliko god bio odusevljen igrom, neke stvari su me ipak razocarale... Da ne bi bilo nismo znali, igra me odusevljava, ali sam ocekivao savrsenstvo, a neke stvari su malo preočite da bi bile propuštene. Kao da je igra izrushana par mjeseci prerano. Nekako sam dojma da cemo s ovime "izdurati" do gt6 za koju godinu, koji ce biti the real deal. Ili, ono sto mi daje nadu:

Yamauchi says many updates coming to GT5 in coming weeks and months

Ako ce se ovim updateovima ispravljati ove stvari dolje, svaka čast, to je ono što se očekuje!  :D

Popis of the bad stuff:

1. G27 i G25 podrska... Stvarno mi nije jasno kako im nije u interesu napraviti kako spada podrsku za sve volane na trzistu, a posebice za perjanice. OK, ne mora biti sluzbeni GT volan, ali daj brate da mogu podesit tipke normalno. Ovo me dosta razocaralo... Ima mozda 10ak volana na svijetu koji se koriste, a oni nemaju podrsku za nista novije od kolko, 5 godina?  :-\

2. Standardi su dosta losiji. Navodno je stvar od auta do auta, neki su bolji, neki katastrofalni. Recimo ovaj primjer:
Standard:

Premium:

Razlika je i vise nego ocita, i u igri se primjeti kad igras sve sa premiumima i onda doleti jedan ruzni mamlaz  :-[

Nije TAKO strasno, pogotovo u igri se ne kuzi PREVISE, ali se kuzi, i koliko god okretao pogled, smeta mi :(

3. Sjene. What's up with that, sjene u nekim trenutcima izgledaju kao sa PS1  ???

4. replay - nema fast forward, nema rewind, ima samo play i pause?! Kako pobogu bi trebao doci do onog savrsenog slajda u 6. krugu utrke da ga fotografiram? Čekati cijelu utrku? I onda nedajbože da mi za 2 sekunde promakne najbolji trenutak? SVE PONOVO?!

5. lijepo tuneam auto, stavim turbak, mjenjac ubrzam malo, stavim ispuh i gljivu, primjetim auto ide osjetno bolje, ali i dalje koci ko ona verzija sa 50ak konja manje. Odlicno, realno i ocekivano - odem kupiti bolje kocnice. Trazio sam 15 minuta. NEMA IH? Ne mogu se kupiti kocnice? Kakva je to nebuloza, pa kocnice su jedna od stvari koje ti najvise ubrza vrijeme na stazi?! Jedino sto postoji je opcija podesavanja break balancea prije utrke. Oprostite gospodo, ali to nije dovoljno!

6. Youtube replay upload? Not yet implemented.

7. Remote B-spec? Not yet implemented.

8. B-spec opcenito nema mogucnosti ubrzanja, a ima veci broj krugova po utrci od A-speca?  ::)

9. Felge - nemogucnost na standardima (malo glupo), ali ono sto mi je puno gore - za sad smijesan izbor felgi, i ono NAJgore - nemogucnost mijenjanja colaže kotača  ???

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: The bad stuff
« Reply #1 on: November 25, 2010, 11:04:23 »
Ajmo po redu, ali dajte molim vas ne pretvarajte ovo u GamePlay forum, gubimo svi vrijeme samo s ovakvim stvarima  8)

1. G25 i G27 podrska je napravljena optimalo, ne rzumijem gdje ti je tu problem? Funkcije koje ima igra maksimalno su podrzane samo na DFGT volanu jer samo on ima dovoljan broj funkcijskh tipki. Dodathe funkcijske tipke koje ima G27 (onih 6) u biosu volana su mapirane tako da ih samo PC moze procitati kao razlicite, a Logitech nije zelio mijenjati bios volana zbog GT5. Dakle, problem je u Logitechu. Polyphony je ocito itekako ispravio podrsku za G27 pogotovo, jer u Prologueu nisu radili leptiri na sekvenciji. Krivi Logitech, ne PD.

2. Jesu i sto sad. Vozi Premium majku mu i cekaj GT6 kad ce svi auti biti Premium ;D

3. Sjene su zrtva 60 fremeova po sekundi i citave price vezane za engine i grafiku. Jedno zahtjeva drugo. Ako hoces HDR osvjetljenje, 12-16 auta na stazi, kisu i dan/noc u stvarnom vremenu, AI protivnika kakav je i fiziku koja se izvodi u preko 500Hz - uz potrosnju goriva, guma, damage, efekte cestica, kocnica, plamena, iskri, snimanje citavog tijeka utrke u RAM, mogucnost real-time adjustmenta postavki auta i svega ostalog sto se odvija u stvarnom vrmernu dok vozis - onda nesto mora patiti. PS3 ima 256MB graficku karticu. Ajmo bit ozbiljni, ovo ne bi trebao biti forum za price gdje se nesto kaze kao cinjenica bez da se u obizr uzmu razlozi.

4. Nema. Vjerovatno ogranicenje zbog kompleksnosti svega onoga sto sam gore napisao, mozda dodje s updateom. Ako ne didje, razmisljaj o tome kao da gledas snimku utrke na telki. Nema premotavanja :)

5. slazem se za kocnice

6 - 7. puni online serveri nisu jos gore, pa ni ne znamo sto nas sve tu ceka

8. Simulacija. Nema zezancije i ubrzavanja. Tko hoce zavrsitit, mora zavrsiti kako bi bilo u stvarnosti. Meni je osobno drago da nema ubrzavanja jer na taj nacin ce svi puno bolje "nauciti" kako doista igrati B-Spec, a ne ga samo "odraditi" sto prije.

9. Mislim da se ponuda felgi mijenja ovisno o autu kojeg imas, te da ce s vremenom dolaziti nove felge.

Eto. I jos jednom apeliram na razum i logiku prilikom postanja u ovom threadu ;D

Offline Facaa

• GTS Full Member
  • Uvazeni Docent
  • *
  • PSN - mlinka
    • Bohemian Garage
« Reply #2 on: November 25, 2010, 11:11:05 »
Trznje me jedino smeta.  :(

Inače, 500Hz? To pretpostavka il?

Inače, se to samo meni čini il je igra šarenija (bogatija bojom, kak već) od Prologa? Eiger posebno? Il je to zbog drugačijeg položaja sunca možda. Il je pleta boja zapravo paleta boja zasićenij?

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #3 on: November 25, 2010, 11:12:16 »
meni čak niti ona honda civic koju sam kupio prvu u photo modu ne izgleda tak mračno. okolina slike je brutalna, ali sam auto me nije bacio na leđa. sav je u izlomljenim crtama, a premium auto. zvuk nekih vozila, pogotovo s bumper kamere je preloš. ono, nemreš fulat da je to gt zvuk koji nisu poboljšali. asfalt na nekim stazama je fenomenalan, a na nekima je umjetan i plastičan kao i okoliš, kao npr. u monte carlu. da se razumijemo, ovo je traženje dlaka u jajetu, ali zašto žmiriti. ovo s kočnicama što stiv veli mi se isto ne dopada, ali možda je to samo vezano uz neke aute kao i u forzi; nisam probao pa neću lupetati.

Offline st1v xtr1m

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #4 on: November 25, 2010, 11:19:23 »
Ma naravno, nije ovo neki whinefest, nego sam sinoc osjetio malo razocaranje pa sam htio to podijeliti s kolegama entuzijastima. Da mi igra nije draga, odmah bi reko "omfg fail" i ugasio, ali ja ZELIM da ona bude savrsena u svakom pogledu  :'(

1. Sto se volana tice, ok za onih 4 extra tipki, neka ih ne mogu podesiti, ali mogli su stavit G25 volan u popis onih tamo i da se onda preko njega podesava i G27. A ovako moras traziti online koji od ovih podrzanih volana moras podesiti da bi ti settingsi radili na tvom NAJSKUPLJEM IKAD* volanu. Jebiga, kad potrosim 2400kn na jebeni volan, ocekujem da najbolja igra na trzistu nativno podzava podesavanje tog volana. Ili barem njegovog starijeg brata koji je na trzistu skoro 3 godine.

Da, volan radi savrseno, i uz jebavanje moze se podesit sto sve treba, ali kvragu, kad letis prvom klasom, onda se ocekuje odredjeni nivo usluge.

*da, ima i skupljih, ali you get my point  ;D

2. A kad mi je najbitniji auto u standard samo  :( :-[ :'(

;D

4. Ovo sa replayem mi totalno anulira svrhu toga. Da ima tog premotavanja, svaki dobar potez nakon svake utrke bi sigurno isao pogledati, svaki dobar slajd bi isao screenshotati, igrao bih se satima s tim nakon utrka. A ovako je doslovno neupotrebljivo. A nema tog BOGA da se ne moze to implementirati, POGOTOVO ubrzavanje. U rikverc bi mozda bilo nemoguce (ovisno o njihovoj implementaciji replay sustava), ali fast forward jednostavno MORA biti...

6-7 Ajde dobro onda, to mi je drago za cuti, jel ima neki ETA kad bi se to moglo "popuniti"?

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #5 on: November 25, 2010, 11:22:43 »
BBK (Big brake kit) je osnovna modifikacija za izvesti auto na stazu.
Ne mogu vjerovati da nema te opcije.  >:(

Pošto sam jučer tek spojio PS3 i instalirao GT, na to mi je otišlo gomilu vremena.
Kako se budem vozio tako ću uredno filati ovaj topic.
Argumentirano, naraFski :)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #6 on: November 25, 2010, 12:21:39 »
Zamjerke stoje, GT5 nije savršen, nije ni Monica Belucci pa joj ne bih oprostio  ;D.
Nadajmo se da će updatei ispraviti većinu stvari i dodati još sadržaja, a to su čak i u ingame manualu naveli. Uglavnom, kakav je takav je, bit će bolji, i najvažnije, dočekali smo ga. Mogli bi o manama nadugo i naširoko, vidio sam ih dosta i ne lažem sebi i drugima da ih nema, ali ne želim gubiti vrijeme na pisanje. Čujemo se.  8)

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #7 on: November 25, 2010, 13:03:31 »
Stiv, što ti je točno problem sa G25?! Pa sve tipke možeš podesiti kao i na bilo kojem drugom volanu. OK, nema onih điđa sa DFGT volana, ali tipke podešavaš kao na DFP volanu... sve je tu. A trubu i brisače dodijeliš nekoj drugoj tipki koja ti nije bitna ili držiš kontroler blizu sebe pa stiskaš njega. Ono, brisači, truba i blendanje i nije nešto od presudne važnosti da ti mora biti odmah pod prstom...

Što se ostalih problema tiče, generalno nemam nekih zamjerki. Vidio sam sve ovo što vama smeta, nije da ne smeta i meni, ali razumijem većinu tih "problema" pa ih i ne gledam kao problem jer su neke druge stvari odlične. Ono, najviše mi fale neke stare staze ili neke nove za koje smo se nadali da će biti.

Što se tiče dugog učitavanja ako sam dobro shvatio to je zato što igra "instalira" ono što ćete raditi/voziti slijedeće i dalje ne troši disk. To bi trebalo poštediti konzolu dodatnih muka. Uglavnom, ne smeta previše...

Samo se nadam da će ovo bitno popraviti s patchevima, te uvesti još neke sitnice u online, najvažnije je da bude opcija non tuned cars, a sve ostalo mi je lako. I da promjene onu svoju listu auta koje daju za online

Offline Mr.Sc

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN ID : DrugGeneral
« Reply #8 on: November 25, 2010, 13:11:10 »
ono sta meni nije jasno sa tih 60 fps, ocito je da u kokpitu na nekim stazama dolazi do usporavanja i primjetna je razlika u brzini izvodenja kod kokpita i bumper cama ( na nekim stazama )....npr.stari suzuki capucino na suzuki igra ide nekako usporeno iz kokpita dok sa drugim autima sto sam vozio na suzuki to nije slucaj ?? i sto je najgore to se zna i desit kad vozim time trial, tako da me i strah pomislit kako bi to izgledalo u u utrci i jos s kisom.... slide show  :-\

ok sjene pokusavam zanemarit...al nekad stvarno upadaju u oci...

i jos jedna stvar sto mi nije jasna, kako kokpiti nekih auta mogu biti losiji u odnosu na prologue?? npr bmw m3 vidim kokpit nekako zamuljan, upalim prologue kad ono u prologueu super izgleda ?

ima dosta sitnica sta nevaljaju, al ne narusavaju dozivljaj tako da ih nastojim ni negledat....valjda je i pd svjestan svega pa ce nastojat ispravit sto je vise moguce toga....

Offline st1v xtr1m

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #9 on: November 25, 2010, 14:10:27 »
Stiv, što ti je točno problem sa G25?! Pa sve tipke možeš podesiti kao i na bilo kojem drugom volanu. OK, nema onih điđa sa DFGT volana, ali tipke podešavaš kao na DFP volanu... sve je tu. A trubu i brisače dodijeliš nekoj drugoj tipki koja ti nije bitna ili držiš kontroler blizu sebe pa stiskaš njega. Ono, brisači, truba i blendanje i nije nešto od presudne važnosti da ti mora biti odmah pod prstom...

Pa rekao sam već, nije problem u nemogućnosti podesavanja, sve se moze podesit ako znas kako, i sve radi kako spada.

Ono sto me smeta u tome je cinjenica da mi koji smo iskesirali za (po)najbolji volan na trzistu se moramo sluzit trikovima (podesavanje opcija za neki drugi volan, pogadjanje koja tipka predstavlja koju - to su trikovi) da bi podesili stvari koje zelimo.

Prolog je izasao prije skoro 3 godine (negdje istovremeno kao i G25?), i od onda nisu dodali podrsku za taj (i g27) u onoj mjeri kojoj imaju tu podrsku za one stare volane.

Ja sam bio 300% uvjeren da ce gt5 po izlasku sadrzavati konfiguraciju i g25 i g27, isto kako je GT4 po izlasku mogao konfigurirati najbolje volane u to doba, ali eto, zajebo sam se  ;D

A kako sam očekivao savršenstvo, ovakve stvari primjetim  ;)

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #10 on: November 25, 2010, 14:17:46 »
Evo ti slika, jebala te vise konfiguracija   8)

Pa konfiguriraj dok ti oci ne ispadnu ;D

Onih 6 tipki na volanu su ti izmapirane na L2 lijeve i R2 desne.

Problem je sluziti se internetom, ono ;D ;D ;D

Ima razlog zasto nema podrske za G25/27, a to je nespremnost Logitecha da izvrsi jedan softverski update i blokira jednu funkciju koja omogucava varanje pri manualnom mijenjaju na kvacilo kad se napravi jedna harverska modifikacija u mjenjackoj kutiji. Ima negdje citava storija o tome napisana. Kazunori je inzistirao da to naprave, oni nisu htjeli i zato nema sluzbene podrske. Problem je u Logitechu, ne u PD.

Offline st1v xtr1m

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #11 on: November 25, 2010, 14:25:14 »
Ja ne znam sad jel pisem necitko ili sto...  :-\

Meni je volan izkonfiguriran prije nego sto sam usao u prvu licencu. Ali me zasmetalo to sto taj volan ne postoji tamo u meniju uz ostale volane. Zasto nije tamo? Zasto se mora konfigurirati neki drugi volan? "How hard can it be?"

Let's just drop this, očito se ne shvacamo   ;)

edit:
Ima razlog zasto nema podrske za G25/27, a to je nespremnost Logitecha da izvrsi jedan softverski update i blokira jednu funkciju koja omogucava varanje pri manualnom mijenjaju na kvacilo kad se napravi jedna harverska modifikacija u mjenjackoj kutiji. Ima negdje citava storija o tome napisana. Kazunori je inzistirao da to naprave, oni nisu htjeli i zato nema sluzbene podrske. Problem je u Logitechu, ne u PD.
Eto, ovo objasnjava dosta toga  :)
Jos kad bi iskopao negdje link, da si zensko, poljubio bi te  :-* ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #12 on: November 25, 2010, 14:27:24 »
Evo zasto, po 3. put ;D

"Ima razlog zasto nema podrske za G25/27, a to je nespremnost Logitecha da izvrsi jedan softverski update i blokira jednu funkciju koja omogucava varanje pri manualnom mijenjaju na kvacilo kad se napravi jedna harverska modifikacija u mjenjackoj kutiji. Ima negdje citava storija o tome napisana. Kazunori je inzistirao da to naprave, oni nisu htjeli i zato nema sluzbene podrske. Problem je u Logitechu, ne u PD."

Ja se zezam, nemoj sad sve ozbiljno shvacati :)

Offline st1v xtr1m

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
« Reply #13 on: November 25, 2010, 14:28:14 »
Moramo prestati editirati postove dok netko odgovara na njih  ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #14 on: November 25, 2010, 14:29:36 »
Poljubi zenu :D

"I know that the clutch was disabled for the Indy Time Trial. When I asked Kaz's Interpreter about the functionality of the G27 in GT5 last Wednesday at the GT Awards Party, I was told " The G27 will not be Fully Supported, but the DFGT will". Now what exactly that means is not clear to me. The Paddles did work on the Indy TT as well as the shift lights, for whatever that is worth. I would not be surprised if the clutch was not supported on the G27, but I do not know.

When talking with the highest levels of Polyphony Digital, they did indeed confirm that the fault for the G27 not being fully supported lies with Logitech. Logitech failed to code certain things with the G27 firmware that PD required, so it will only be partially supported. I too have a brand new G27, so I am in the same exact postion as every other G27 owner. I am a huge Logitech fan, but PD said that there were issues that gave the G27 an unfair advantage, whatever that refers to. I am just relaying info that I got from Kaz's interpreter. That's the most accurate and believeable info for me.

All I know about the Firmware issues are directly from the highest levels of Polyphony Digital. When I was asking them at the GT Awards Show about the G27, Taka told me:

" When we tested the G27, it had some functionality in the shifting process that gave it an unfair advantage over other peripherals. You were able to shift the G27 without losing any speed/ power. We repeated worked with Logitech to remedy this, but Logitech refused to alter their Firmware to our standards. Therefore the G27 will not be fully supported in G27"

I too, do not fully understand exactly what this means. I am just giving you the exact words, from Kaz's interpreter. That is the highest level of PD , as far as I am concerned. You cannot get any more direct info than this, in my opinion.

It is unclear to me if the paddle shifters will work or not. I certainly hope so, as I bought a new G27, and have been waiting to use it, like many others. I am hoping that the lack of full support is just having to do with the clutch function."

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=24399741&postcount=3560