Koliko god bio odusevljen igrom, neke stvari su me ipak razocarale... Da ne bi bilo nismo znali, igra me odusevljava, ali sam ocekivao savrsenstvo, a neke stvari su malo preočite da bi bile propuštene. Kao da je igra izrushana par mjeseci prerano. Nekako sam dojma da cemo s ovime "izdurati" do gt6 za koju godinu, koji ce biti the real deal. Ili, ono sto mi daje nadu:
Yamauchi says many updates coming to GT5 in coming weeks and months
Ako ce se ovim updateovima ispravljati ove stvari dolje, svaka čast, to je ono što se očekuje!
Popis of the bad stuff:
1. G27 i G25 podrska... Stvarno mi nije jasno kako im nije u interesu napraviti kako spada podrsku za sve volane na trzistu, a posebice za perjanice. OK, ne mora biti sluzbeni GT volan, ali daj brate da mogu podesit tipke normalno. Ovo me dosta razocaralo... Ima mozda 10ak volana na svijetu koji se koriste, a oni nemaju podrsku za nista novije od kolko, 5 godina?
2. Standardi su dosta losiji. Navodno je stvar od auta do auta, neki su bolji, neki katastrofalni. Recimo ovaj primjer:
Standard:Premium:Razlika je i vise nego ocita, i u igri se primjeti kad igras sve sa premiumima i onda doleti jedan ruzni mamlaz
Nije TAKO strasno, pogotovo u igri se ne kuzi PREVISE, ali se kuzi, i koliko god okretao pogled, smeta mi
3. Sjene. What's up with that, sjene u nekim trenutcima izgledaju kao sa PS1
4. replay - nema fast forward, nema rewind, ima samo play i pause?! Kako pobogu bi trebao doci do onog savrsenog slajda u 6. krugu utrke da ga fotografiram? Čekati cijelu utrku? I onda nedajbože da mi za 2 sekunde promakne najbolji trenutak? SVE PONOVO?!
5. lijepo tuneam auto, stavim turbak, mjenjac ubrzam malo, stavim ispuh i gljivu, primjetim auto ide osjetno bolje, ali i dalje koci ko ona verzija sa 50ak konja manje. Odlicno, realno i ocekivano - odem kupiti bolje kocnice. Trazio sam 15 minuta. NEMA IH? Ne mogu se kupiti kocnice? Kakva je to nebuloza, pa kocnice su jedna od stvari koje ti najvise ubrza vrijeme na stazi?! Jedino sto postoji je opcija podesavanja break balancea prije utrke. Oprostite gospodo, ali to nije dovoljno!
6. Youtube replay upload? Not yet implemented.
7. Remote B-spec? Not yet implemented.
8. B-spec opcenito nema mogucnosti ubrzanja, a ima veci broj krugova po utrci od A-speca?
9. Felge - nemogucnost na standardima (malo glupo), ali ono sto mi je puno gore - za sad smijesan izbor felgi, i ono NAJgore - nemogucnost mijenjanja colaže kotača