Bok svima! Da i ja nešto napišem. Gran Turismo me još jedanput oduševio. Pesti nastavak je odličan. Nevjerojatna fizika, grafika, detaljnost premium automobila, odličan pogled iz kabine, promjenljivo vrijeme.... Ali opet, jako sam razočaran u jednom i to po meni vrlo bitnom segmentu igre (cijelokupnog doživljaja vožnje) a to je zvuk. Oprosti Amare, zvuk po meni nije za 20, nego max 12.
Kupio sam, prilično skup Onkyo 7.1 sustav i JAMO zvučnike da uživam u dobrim filmovima i naravno u simulacijama vožnje. GT4 je uvijek po meni imao najlošiji zvuk, u usporedbi s drugim racing igrama. I sad dolaskom GT5 očekivao sam, normalno, perfekciju. Ali od toga ništa, ni blizu. Ima nekoliko automobila koji relativno dobro zvuče, ali samo nekoliko. Ja to stvarno ne mogu vjerovati, pa kako taj Kazanori ili kako se već zove, to ne kuži. Bolje da su vrijeme koje su izgubili pri stvaranju Foto Travel-a iskoristili da naprave stvaran zvuk motora na autima. Kad stavim u konzolu NFS:Shift i kad na najobičnijem Focusu ST čujem onaj predivan zvuk Volvovog 2.5T motora koji je u potpunusti prenesen u igru (znam, jer sam ga vozio u stvarnom životu), dođe mi da vozim ne 3 nego 15 krugova. Bez obzira što fizika još uvijek nije ni do koljena GT-u. A u GT-u Focus ST zvuči doslovno kao mlinček za kavu. Ili onaj prekrasan zvuk V6 motora Nissana Z350. Potpuno su vjerno prenjeli u igru, a u GT-u čuju se samo naznake tog zvuka. Blijedo. Šteta.
Evo gledao sam malo prije review volana Fanatec Porsche 911 GT2 Gaming Wheel. U filmiću lik vozi sa Ferrarijem na Suzuki. Prvo sa GT5, a zatim sa xbox-ovom Forzom motosport. Nevjerojato je to da ferrari u forzi toliko bolje zvuči. A zamo da ferrarijevi motori u GT-u imaju jako dobar i relativno vjeran zvuk.
Evo linka, prosudite sami:
http://www.gamebox.hr/game-gadgets/38047-fanatec-porsche-911-gt2-gaming-wheel-za-pc-ps3-i-xbox-360.html