Ima ga.
Igrao jucer par sati, prva dva sata vozio samo jednu utrku dok nisam pobjedio sa autom s kojim sam zelio, znao da se moze, ali nisam smio niti jednu gresku napraviti, ukljucujuci da sam morao imati savrsen start - kao u prvim Seasonalima. Dobar je Shift.
Veliki napredak u odnosu na prvu igru, ali na jedan cudan nacin - dozviljavam ga kao ogroman patch za Shift 1 recimo, u kojem smo dobili nove aute, nove staze, novu fiziku (Elite) i nove opcije.
Svidja mi se:
- Elite handling
Nije GT, ne moze biti GT, nije ni Forza, ali je recimo kao Ferrari Challenge s pomakom. Puno, puno bolje od prve igre, skretanja su prirodna, za zavoje treba usporiti, transfer tezine sada je logican, sve ima smisla.
- Fizika guma
Za razliku od prve igre, sada su gume napokon na autu. Osjeti se pritisak, osjeti se gubitak gripa, gume traze da budu u gripu za zavoje, a ne trpe preopterecenja i sulude driftove za skretanja. To mi se vjerovatno najvise svidja.
- Zvuk
Nije realan - mislim da je pretjeran u svim pogledima i da su napravili da sve zvuci atraktivno, a ne autenticno - ali je dobar. Sve krci, zavija, piga se, kamncici lupaju o podvozje, a iritantno skripanje guma se pojavljuje samo kada se pretjera sa opterecenjem. Veliki pomak
- Vjecna lova
Kao i u prvoj igri, sve sto se kupi moze se prodati za istu cijenu. Koliko novaca zaradite, uvijek ih imate. Kad bi se prodali svi automoibli sa djelovima iz garaze, imao bi uvijek isto love koliko sam osvojio ukupno. Osobno, takva nepostojeca ekonomija je sasvim ok.
- Gradske staze
Totalni zakon. Do sad sam vozio Shanghai, London i Rivieru (monaco) i kao da sam ponovo u Gothamu. Mrak.
- Karijera
Nisam brojao evente, ali ima ih dosta. Sve je lijepo podjeljeno i ima se sto za voziti. S obziromna gorenavedenu eonomiju, ako ti se ne svidja neki auto jednostavno ga prodas i kupis novi, treci, cetvrti, koji god. Zabavno.
Meniji su spori i grozni, modeli automobila su i dalje u razini ispod Forze 3, tuniranje je odvratno (nisam jos vidio niti jednu uvjerljivo Works konverziju), ali objektivno igra mi je zasad itekako dobra. Jedva cekam da danas dodjem doma i spojim G25 (jucer sam vozio s Fanatecom GT2) i nastavim gdje sam stao.
Uopce ne treba usporedjivati Shift za GT ili Forzom, ovo je igra za sebe, ja ju dozivljavam kao neki bastard izmedju Project Gotham Racinga sa sredjenom fizikom (koji nije arkadan) i Ferrari Challengea (AI u igri je poput onog u FC, opak i izazovan) i to mi je sasvim dovoljno.