Author Topic: (M) Shift 2: Unleashed  (Read 127535 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
Re: (M) Shift 2: Unleashed
« Reply #121 on: March 29, 2011, 15:42:18 »
pročitao sam šta je jordan napisa na gtp-u i tužan sam, donekle
nadao sam se da će fizički model biti bolji pa bi se možda dao u trošak jer bi stvarno volio provozati neke aute kojih fali u gt-u ali ovako nažalost čisto sumnjam da ću uzimati igru, eventualno ako nađem jako povoljnu polovnu
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #123 on: March 30, 2011, 13:37:56 »
Probao sam na PC-ju, fizika nije kao u GT5ici, grafika na PC-ju je dobra, iako je više cartoon look, nego fotorealistično kao u GT5. Igra je zabavna, na Fanatecovom volanu radi jako dobro, FFB je isto tako dobar. Nisam stigao puno odigrati, možda 1h, ali sve u sve je ok.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #124 on: March 31, 2011, 02:03:17 »
Evo malo raznih videa, buduci da je igra danas-sutra vani:

Elite mode Monza:
http://www.youtube.com/watch?v=xbg_SWl5J-o

E30 na Hockenheimu Night:
http://www.youtube.com/watch?v=c6qe2M0uFks

kompilacija sudara:
http://www.youtube.com/watch?v=CCOwpTMn08o

wooow za kompilaciju sudara  :o :o :o

kako dobro izgleda, nevjerojatno...

vec nas vidim u onlineu - mislim da ce se moci nauciti samo neke nove psovke ;D ;D

ce ti biti "nevjerovatno" da...

p.s. da ne bude zabune, malo se salim, ali inace podrzavam ovakav damage ;)

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #125 on: March 31, 2011, 02:07:18 »

...

Sudari su malo smiješni... fino se raspadaju, ali mi je smiješno kako zapne u pijesku i onda se raspe ko da je od lego kockica :)

Živo me zanima koliko će se to koristiti u online lobbyima 8)

Bold - ovo je i meni zapelo za oci. Nije los damage model, ali ipak se to malo cudno raspada... ???

Anyway, u prvom dijelu je bio E36 M3 - zna li netko dali ce ga biti i u nastavku? Hvala.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #126 on: March 31, 2011, 09:59:31 »
Ima ga.

Igrao jucer par sati, prva dva sata vozio samo jednu utrku dok nisam pobjedio sa autom s kojim sam zelio, znao da se moze, ali nisam smio niti jednu gresku napraviti, ukljucujuci da sam morao imati savrsen start - kao u prvim Seasonalima. Dobar je Shift.

Veliki napredak u odnosu na prvu igru, ali na jedan cudan nacin - dozviljavam ga kao ogroman patch za Shift 1 recimo, u kojem smo dobili nove aute, nove staze, novu fiziku (Elite) i nove opcije.

Svidja mi se:
- Elite handling
Nije GT, ne moze biti GT, nije ni Forza, ali je recimo kao Ferrari Challenge s pomakom. Puno, puno bolje od prve igre, skretanja su prirodna, za zavoje treba usporiti, transfer tezine sada je logican, sve ima smisla.

- Fizika guma
Za razliku od prve igre, sada su gume napokon na autu. Osjeti se pritisak, osjeti se gubitak gripa, gume traze da budu u gripu za zavoje, a ne trpe preopterecenja i sulude driftove za skretanja. To mi se vjerovatno najvise svidja.

- Zvuk
Nije realan - mislim da je pretjeran u svim pogledima i da su napravili da sve zvuci atraktivno, a ne autenticno - ali je dobar. Sve krci, zavija, piga se, kamncici lupaju o podvozje, a iritantno skripanje guma se pojavljuje samo kada se pretjera sa opterecenjem. Veliki pomak

- Vjecna lova
Kao i u prvoj igri, sve sto se kupi moze se prodati za istu cijenu. Koliko novaca zaradite, uvijek ih imate. Kad bi se prodali svi automoibli sa djelovima iz garaze, imao bi uvijek isto love koliko sam osvojio ukupno. Osobno, takva nepostojeca ekonomija je sasvim ok.

- Gradske staze
Totalni zakon. Do sad sam vozio Shanghai, London i Rivieru (monaco) i kao da sam ponovo u Gothamu. Mrak.

- Karijera
Nisam brojao evente, ali ima ih dosta. Sve je lijepo podjeljeno i ima se sto za voziti. S obziromna gorenavedenu eonomiju, ako ti se ne svidja neki auto jednostavno ga prodas i kupis novi, treci, cetvrti, koji god. Zabavno.

Meniji su spori i grozni, modeli automobila su i dalje u razini ispod Forze 3, tuniranje je odvratno (nisam jos vidio niti jednu uvjerljivo Works konverziju), ali objektivno igra mi je zasad itekako dobra. Jedva cekam da danas dodjem doma i spojim G25 (jucer sam vozio s Fanatecom GT2) i nastavim gdje sam stao.

Uopce ne treba usporedjivati Shift za GT ili Forzom, ovo je igra za sebe, ja ju dozivljavam kao neki bastard izmedju Project Gotham Racinga sa sredjenom fizikom (koji nije arkadan) i Ferrari Challengea (AI u igri je poput onog u FC, opak i izazovan) i to mi je sasvim dovoljno.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #127 on: March 31, 2011, 10:36:01 »
Eto. Puno bolji od prvog, vise nismo mogli pozeljeti, a amerima ce biti naj naj.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #128 on: March 31, 2011, 10:47:41 »
Slažem se sa Amarom, igra je polja od jedinice. Auti na PC-ju izgledaju jako dobro, puno bolje nego u Forzi 3.
Nema vise slajdanja u zavoje na svaki okret volana. FFB je jako dobar, pa čak i bolji od gt5, na PC-ju. Kad se prodje preko rumble stripa, volan se otima iz ruku, to još nisam doživio u GT5, a ni u Forzi 3. Zvuk iako je malo pretjeran i možda nije najrealistišniji, meni se jako svidja. Sve u svemu igra je u offlineu jako zabavna. GT5 je i dalje puno bolji, ali ni ovo nije loše, iako nisam imao puno vjere u Shift 2, nakon jedinice. A siguran sam da će ekipa napraviti moddove te poboljšati fiziku, jer koliko sam vidio po forumima, nisu igru zabarikadirali, već su je ostavili da se može moddati kao jedinica. Ovo im je veliki plus
PSN_ID: Dzidza1978

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #129 on: April 01, 2011, 10:14:37 »
Da malo rastuzimo Pericu :)

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #130 on: April 01, 2011, 10:37:53 »
Amare, s kojim volanom voziš? Podržava li igra T500? Kakve su opcije za podešavanje volana unutar same igre?

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #131 on: April 01, 2011, 10:57:23 »
Prekjucer sa Fanatecom GT2 i jucer sa G25. Danas cu na postavkama G25 ponovo isprobati Fanateca (igra prepoznaje GT2 kao G25).

Opcije su izdasne, mozes podesavati sve sto ti padne na pamet, osim jacine FFB koja je uvijek default. Igra se drasticno mijenja kada se doda 2% deadozna na steering i steer sensitivity stavi na 50%. Tada je to-to. Meni je fizika ovog Shifta totalni zakon, usporediva sa recimo bastardom Forze i Ferrari Chalengea, ali puno sofisticiranija i logicnija.

Trebala su mi dva sata drljanja po jednoj te istoj stazi sa MX-5 da pohvatam svu logiku, ali kad mi je jednom sjelo, sjelo je. Stvarno su napravili ogroman pomak u odnosu na prvi Shift, ima nesto u fiziklanom modelu sto je izvrsno, pogotovo u kombinaciji sa apsolutno savrsenim stazama. Jucer sam vozio Nurburgring i doist moram priznati da je staza fenomenalna. U odnosu na GT5 sve staze imaju horizontalnu zaobljenost same povrsine - nisu onako ravne horiznotanlno u presjeku recimo - i velika je razlika da li se vozis blize rubu ili nasred pravca. Jedina staza koju su zeznuli je Bathurst, gdje su citavu planinsku sekciju nekako napravili sirom. Ali sve ostale staze su apsolutno perfektne.

Najvise mi svidja ta jedna kombinacija konfiguracije staza i fizikalnog modela ovjesa i trenja guma. Kao i u davnom F355 Challenge, odnosno u Ferrari Challenge, Shift 2 trazi da za svaki zavoj imas bas onu brzinu prolaska i putanje koju moras imati. Nema onog uletavanja u zavoje ili "preskakanja" skretanja, kao sto vecina igara tolerira (pa i GT5 moram priznati). Najbolji primjer za to je Suzuka, gdje u GT5 u Degner mozes uglavnom uletiti bocno i onda se spasavati od rubnjaka i pijeska na lijevo. Ovdje to ne mozes, jer gume i ovjes jednostavno ne trpe weigh-shift - odes u pijesak i gotovo. Totalna uzivancija.

T500 nije podrzan, za njega ce morati doci neki update. Morat ce opcenito doci update za sve volane, jer ljudi se jako puno zale, iako ja doista ne znam zasto - nakon sto se opcije za volan podese prema onima koje je netko prokuzio jos prvi dan, sve savrseno sjeda na svoje mjesto. Jedino gdje imam problema - i ne samo ja, vec apsolutno svi - je drift, jer igra putem volana jednostavno konstantno tjera vozni model u oversteer. Ali sto se normalne voznje tice, meni je Shift 2 stvarno mrak, iznad svakog ocekivanja. U odnosu na Shift 1, ovo je sasvim nova igra kada se vozi na Elite i bez ikakvih asistencija.

Cak cu otici tako daleko i reci da je Shift 2 sve ono sto bih osobno volio da je postala neka next-gen TOCA u koju je netko ubacio fenomenalne gradske staze (jer su sve stvarno fenomenalne, kao da vozis Gotham) i napravio ju da bude hard-core teska na Hard postavci (a AI je sjajan, bezobrazan, opak i tezak, ali ne sulud kao u recimo FC).

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #132 on: April 01, 2011, 12:27:46 »
Onda se isplati ovo kupit?
Moj Amare pa sta uradi od auta... :'(
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #133 on: April 01, 2011, 13:02:02 »
Isplati? Paaaaa, meni ne baš... budem probao, ali čisto sumnjam da ću to igrati pored gt-a

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #134 on: April 01, 2011, 13:04:01 »
Kakav je dojam voziti u 30 fps-a? Dobar kao u F2010 ili vise trzakavo kao prvi Shift? Imam sad posla cijelo proljece i ljeto, ali tamo kasnije bi se nesto moglo iskombinirati.