Evo jednog iskustva PC verzije (igrano na osrednjem PCju - Core 2 Duo 3 GHz, 4G RAM, Radeon HD4870 512 MB)
Nakon instalacije patcha 1.01, najnovijih ATI drivera i podešavanja za performanse:
AA off - ne kuži se toliko pošto sam na 1680x1050... bilo bi super da ubace MLAA za sljedeći patch (što su najavili), ali bojim se da mi je CPU preslab za to (jer se MLAA izvodi na CPU)
texture detail high
car detail high
v-sync off (to je jako važno, jer iz nekog nepoznatog razloga v-sync ubije FPS za 10-15)
reflection detail high
texture filtering anisotropic x2
track detail medium
shadow detail low - čak i takav je puno puno bolji nego na GT5... razlika između low, medium i high je prije svega u broju izvora svjetla - dakle razlika je vizualno jedva primjetna, ali se zato itekako osjeti razlika u FPS
jedino što mogu reći je... WOW!
Igra radi na konstantnih 50-60 fps, tu i tamo padne na 40-45 na zahtjevnijim mjestima (npr. Spa prvi zavoj grid od 12 auti), ali to se rijetko dešava.
Fizika je (sad pazite herezu) IMHO bolje simulirana nego u GT5... Ne znam kako to opisati, ali jednostavno imam taj osjećaj.
Igram na Elite settingsima, volan Driving force (možda jednom skupim pare i za DFGT) i stvarno sam zadovoljan handlingom nakon patcha. Input lag je nepostojeći, FFB se odlično prenosi, a pravi je užitak igrati bez ikakvog HUDa (iako, još uvijek mi je cockpit cam draži od helmet cama)
Ovo pišem jer sam maloprije imao WOW! trenutak kakav nisam osjetio od Le Mansa na Dreamcastu. Dakle... vozim Works prvenstvo, stazu Autopolis u 911 GT3 RSR i glavni rival je Mad Mike nešto... Čovjek ima nabrijanu Mazdu RX7 iz 80ih (1750 PP) a moj auto ima 1520 pp. Na svakoj ravnici me čovjek dere... Ulazimo u zadnji krug i tip je kojih 100 m ispred mene. Taj krug sam tak odvozio, skoro cijeli po idealnoj liniji i na kraju na onom dijelu uzbrdo prešao ga i stvorio dovoljno prednosti pred ciljnu ravnicu da me ne uspije stići na ravnom...
Sa tom utrkom sam stvorio zalihu od 6 bodova prednosti pred zadnju (Bathurst po noći) i nju sam mirno odvozio, završio drugi i uzeo prvenstvo i tu mazdu
Eto to je moje iskustvo... U globalu, jako sam zadovoljan igrom
Čak i razmišljam da je zbog autologa i online igranja kupim za plejku, ali morao bih probati u miru da vidim da li je jednako dobro iskustvo kao na PCu
Btw... jel tko ima Skyline R34 sa Works modifikacijom? Kako ste ga tunali jer mi ima dosta understeera i često prodrifta...