A gle.. Ne znam, opekao sam do sad preporucujuci ikome bilo sto, jer se ukusi razlikuju.
Meni je zasad Shift 2 mrak, igra mije zabavna, izazovna i ima neke stvari koje su jedinstvene. Staze su sjajne, vozni model je i vise nego prihvatljiv, online nisam probavao previse (vozio sam jednu Quick Race utrku koja je ocekivano bila crash-fiesta) i igra je barem 5 puta bolja od prvog Shifta.
Ako moram posloziti sve voznje za ovu generaciju koju imam doma, onda je Shift 2 na 3. mjestu, odmah iza GT5 i Forze. A u nekim segmentima zajedno s njima skace po njihovim mjestima na podiju.
Meniji su grozni, modeli auta su vizualno prosjecni uglavnom (u odnosu na GT5 Premiume su ispodprosjecni), Works konverzije su blago receno odvratne, ali zato je sjajan pogled iz kabine, zvuk je atraktivan, vozni model je sasvim na mjestu, a sadrzajno i strukturalno igra je poprilicna droga. Ima tu pod-igru sa savladavanjem zavoja na stazama koja te tjera da svaku stazu savladas sa 100%, ima dosta toga za voziti u SP karijeri (ja imam Limited Edition igre koji daje dodatnih 40 evenata, pa je time i produzena trajnost), nocne utrke izgledaju maestralno (usuduio bih se reci bolje i atraktivnije od GT5), a sudari i damage su brutalni.
Eventualni nedostatci su ponekad iznimno agresivan AI protivnika (pogotovo u Elimination utrkama), no mislim da je to na kraju prednost jer te tjeraju da uvijek vozis na 100%. Ne svidja mi se ni to sto je automoibl u sudarima izrazito lagan (vrlo lako se odize od ceste), a slicnu osobinu imaju i protivnicki automobili. No opet, u svim drugim igrama se zalimo kako su automoibli preteski, pa tko ce ga znati..
Cak ni 30fps ne smeta toliko koliko sam mislio - prvi Shift je bio dosta tromiji u odnosu na ovaj - jer je framerate jako, jako stabilan. Sve u svemu, uopce ga ne bih usporedjivao ni sa GT5, ni sa Forzom - ovo je drugacija igra, dobra igra i meni nakon dva dana itekako izazovna. Nadam se da ce takva i ostati. Savjet bi bio da ga posudite negdje i date mu sat-dva da se priviknete na specificnosti, pa onda donesite odluku.