Koii dan? I što je to točno bilo zabavno?
Petak smo vozili, kao sto je Dzizda rekao, a pokupili smo i Biggu pa smo vozili u troje.
A zabavna je fizika, apsolutno neoprastanje gresaka bilo koje vrste i cinjenica da ima masu staza koje GT nema
U koju ste uru vozili i zasto bas u petak ?
Od 20 do 22, prije nego su Dzidzi zapocele obiteljske obaveze, a ja dosao na javni u GT5. A zasto petak, vjerovatno zato jer je pred vikend, lakse se bilo dogovoriti nego tjednom.
... ne valja fizika. Majkumu, kud se ranije toga nisam sjetio
Da budemo posve realni, upravo to, ne valja fizika. Odnosno, fizika guma u GT5 je dosta jednostavna u odnosu na Simulation postavku u Forzi gdje su gume odsimulirane vjerovatno najbolje igdje. Takodjer, fizika sudaraja je puno uvjerljivija od GT5, mada i dalje nije na tragu kakva je bila u FM2 recimo. Isto vrijedi za kocenje bez ABS-a.
Ono sto mene osobno jos uvijek smeta u Forzi je svakako *problem* jacine FFB efekta u
povratu, nakon sto auto izgubi grip, jer Forza vise ima osjecaj kao da ima neki City servo recimo, kada jednom zavrsis sa strane i vracas se na stazu. Ali zato je tokom voznje teska bolnica i totalni gust. Da ne pricam ono sto sam tek neki dan otkrio, a to je uzitak voznje na kvacilo i H-mjenjac, jer je samo kvacilo u Forzi isprogramirano jedno 10X bolje nego u GT5.
Jako mi je zao da nas vise odavde nema sve preduvjete za voznju Forze kako treba, jer bi itekako uzivali. U puno toga igra se nosi s GT5, u fizici guma ga cak i nadilazi - osjecaj je najvise usporediv s onim iz Ferrari Challengea, gdje je gubitak gripa jednostavno najpresudniji od svega, a nema majci da ces driftanjem biti brzi od grip-voznje, dapace, driftanje itekako usporava.
I kad se sve svede pod nazivnik, Forzi jedino trenutno nedostaje prava podrska za volane putem USB-kontrolera kako bi napon na motoru bio stalan i odrzavao kontra-spregu kada jednom igra "popusti" nakon izletanja, a meni se jos ne svidja niti fizika suspenzija, jer sam ovjes je dosta "mrtav" u odnosu na GT5. Medjutim, sve se to nadoknadjuje gumama i kolizijama, tako da tvoj citirani zakljucak na neki nacin cak i stoji