Igrao sam Forzu 3 i 4
Moji dojmovi (usporedba s GT5):
Forza me oduševila. Ima puno auta koje sam uvijek želio probati, a u GT5 ih nema, svaki auto ima bolji zvuk nego u GT5 (kad sam igrao, VOLUME na pojačalu je bio blizu maksimuma, u GT5 VOLUME je u 90% slučajeva na 20% jačine), Forza ima puuuno bolju zabavu offline nego GT5, po cijele dane sam uživao isprobavajući automobile (zbog unutrašnjosti i zvuka), ima puno bolju karijeru, ima odlične staze (Kazo Kazo...), online ima više opcija, pogotovo ona opcija gdje se mogu ganjati vremena prijatelja... I zbog svega toga, po meni je Forza bolja
igra. I da, puno je bolji osjećaj na kočenju kad je ABS off, tu GT5 ne može konkurirati.
Ali... Ako se te dvije igre idu uspoređivati u smislu simulacije, meni je fakat smiješno kad netko kaže da je Forza bolja (govorim općenito). Ne samo da nije bolja, nego nije ni do koljena GT5. To je i jedini razlog zašto nisam na kraju kupio xbox. Meni je to najvažnije.
Onaj tko je kupio GT5, a simulacija vožnje mu nije u prvom planu, bolje da je kupio Forzu. Eto, to je moje mišljenje (ako je nekoga uopće briga
)...