Imam jedno pitanjce u svezi glede expirience pointsa. Naime, GT4 je prije svake utrke davao podatke o broju A-spec bodova u pojedinoj utrci. Iako smo se složili da je sustav bio nedorađen jer ipak nije bilo uzimano u obzir staza, pogon itd. već samo odnos snage i mase te guma, složit ćemo se da da je to ipak bio, iako nedovoljan, pokazatelj težine utrke. Znam, događalo se da je sa npr. 8 A-spec bodova bilo teško pobijediti, no bilo je i utrki gdje se lako pobjeđivalo i sa 150+ A-speca. GT5P nam je donio PP sustav o kojem svi znamo sve, te sam nešto takvo očekivao i tu. Ono što sada meni nije jasno, jer nisam primjetio nekakvu razliku, je da li se prilikom odabira raznih automobila za isti event dobiva različiti broj ep-a. Ja sam, npr, pokušao voziti compact kup sa Civicom od 160 konja i Yarisom od 90 i mislim da sam za pobjedu dobio isto, čini mi se 291 bod. Nije mi jasan kriterij ep-a te molim, ako netko ima slično ili različito iskustvo da napiše. Ne znam jesu li ep zamjena za pp ili A-spec bodove, no meni to ne izgleda dobro napravljeno. Također, prije same utrke nije vidljivo koliko će se ep-a dobiti a niti nije vidljivo koliko je tko do sada (ako je to uopće bitno) skupio UKUPNO ep-a. Eto, to je moja glavna zamjerka za sada.