Author Topic: Expirience points  (Read 18444 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
Expirience points
« on: December 13, 2010, 10:10:27 »
Imam jedno pitanjce u svezi glede expirience pointsa. Naime, GT4 je prije svake utrke davao podatke o broju A-spec bodova u pojedinoj utrci. Iako smo se složili da je sustav bio nedorađen jer ipak nije bilo uzimano u obzir staza, pogon itd. već samo odnos snage i mase te guma, složit ćemo se da da je to ipak bio, iako nedovoljan, pokazatelj težine utrke. Znam, događalo se da je sa npr. 8 A-spec bodova bilo teško pobijediti, no bilo je i utrki gdje se lako pobjeđivalo i sa 150+ A-speca. GT5P nam je donio PP sustav o kojem svi znamo sve, te sam nešto takvo očekivao i tu. Ono što sada meni nije jasno, jer nisam primjetio nekakvu razliku, je da li se prilikom odabira raznih automobila za isti event dobiva različiti broj ep-a. Ja sam, npr, pokušao voziti compact kup sa Civicom od 160 konja i Yarisom od 90 i mislim da sam za pobjedu dobio isto, čini mi se 291 bod. Nije mi jasan kriterij ep-a te molim, ako netko ima slično ili različito iskustvo da napiše. Ne znam jesu li ep zamjena za pp ili A-spec bodove, no meni to ne izgleda dobro napravljeno. Također, prije same utrke nije vidljivo koliko će se ep-a dobiti a niti nije vidljivo koliko je tko do sada (ako je to uopće bitno) skupio UKUPNO  ep-a. Eto, to je moja glavna zamjerka za sada.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: Expirience points
« Reply #1 on: December 13, 2010, 10:29:53 »
XP bodovi sluze da bi s njima napredovao kroz Levele.

Fiksni su za svaku utrku, a mislim da njihova kolicina ovisi o postignutom rezultatu (kao i cash). A-Spec ima svoje XP bodove, B-Spec svoje, a odabrani auto nema nikakve veze s njima.

Ono sto su omogucavali A-Spec bodovi/PP ujednacavanja vise ne postoji - sad iskljucivo sam odabires koliko ces si "komplicirati" utrku odabiraom automobila.

Sto se tice kolicina potrebnih bodova za napredovanje, evo i tabele koju je netko vrijedno izracunao:

http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=137162

Konacni level zasad poznat je 40, ali mozda ima i dalje. No, do njega ce jos mjeseci proci u grindanju :)

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #2 on: December 27, 2010, 10:30:07 »
E, sada imam još jedno pitanjce... imaju li licence bilo kakvu svrhu u samoj karijeri? Za ulazak u jače evente, kako sam do sada vidio, potrebno je samo imati viši level, nigdje nisam primjetio da je bilo gdje ograničenje kroz licencu, već je samo nužno imati određeni level. Jesam li u krivu?

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #3 on: December 27, 2010, 10:31:12 »
LIcence vise nemaju "ulogu" kakvu su imale prije - sada te "uce" osnovama voznje, ali vise nista ne ogranicavaju.

Naravno, XP iz licenci je doslovno "zlata vrijedan", a za njihovo polaganje dobijas i Trofeje, pa eto.

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #4 on: December 27, 2010, 10:35:21 »
LIcence vise nemaju "ulogu" kakvu su imale prije - sada te "uce" osnovama voznje, ali vise nista ne ogranicavaju.

Naravno, XP iz licenci je doslovno "zlata vrijedan", a za njihovo polaganje dobijas i Trofeje, pa eto.

Ja bih, onako laički, rekao da se po pitanju offline karijere gt pojednostavnio, i teže utrke možeš odvoziti pod uvjetom da dovoljno dugo peglaš evente i nabijaš XP. Za sada je meni, uz, specijalce, glavni dio igre Seasonal Events. Imaš ograničenja koja moraš poštovati i iz tog izvući maksimum sebe i auta. To je za mene pravi GT.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #5 on: December 27, 2010, 17:38:09 »
Sve to stoji, ali dok god se na nekakav način ne napravi razlika između onih koji voze sa Skidom i bez, sa asistima i bez, sve je mile kitić. Da li će to riješiti novcima, što bi bilo najbolje ili će bar na replayu pisati što je sve bilo uključeno... uglavnom, riješenja ima.

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #6 on: December 27, 2010, 23:58:04 »
meni je ful drago da sada u online rankingsu piše sa čime se vozilo, i onda kad pomislim pa kako dovraga mogu imati 30k+ bodova na driftu vidim da voze na N1 i da im je uključen steering assist hehe i odma se osjećam ljepše kad sa svojom mecom uspijem skupiti 10-15k ovisno o stazi na N3 :D
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #7 on: February 12, 2011, 13:11:30 »
meni je ful drago da sada u online rankingsu piše sa čime se vozilo, i onda kad pomislim pa kako dovraga mogu imati 30k+ bodova na driftu vidim da voze na N1 i da im je uključen steering assist hehe i odma se osjećam ljepše kad sa svojom mecom uspijem skupiti 10-15k ovisno o stazi na N3 :D

ja kad vozim drift uvijek imam sve OFF (osim ABS=1, jbg, mislim da se sa DS3 ne moze staviti na nulu, nebi mogao voziti)

driftanje sa bilo kakvom elektronikom ili pomagalom je po meni totalni fail

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #8 on: March 10, 2011, 03:11:23 »
pa elektronika je upravo tu da sprijeci da se doticni i dogodi :)
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #9 on: March 10, 2011, 11:41:58 »
steering assist ne utječe na zanošenje auta, nije to TC ili ESP
steering assist odrađuje one stine korekcije koje inače moraš sam napraviti
www.motori.hr