Author Topic: GT5 Seasonal Events • December 2010  (Read 90055 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: GT5 Seasonal Events • December 2010
« Reply #60 on: December 28, 2010, 00:41:13 »
Probao i ne ide mi... nije to moj setup, previše mi ide preko nosa tamo gdje ne želim, a i dalje ne mogu ubrzavati dovoljno brzo, a da mi guzica ne bježi... kočenje mi je također slabo, no to je valjda više zbog guma... i naravno, toliko dobar vozač nisam... odustajem, nema živaca :(

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #61 on: December 28, 2010, 00:42:31 »
Hvala, budem probao s ovim... da probaš kočnici smanjiti snagu straga ako već toliko bježi?

probao sam sa koćnicama ali mislim da nije do njih ili je do mog načina vožnje, znači dok si na koćnici auto je stabilan kad pustiš koćnicu kako bi skrenuo onda zadnji kraj izađe previše, auto ima odličan "turn in" ali često dovede u situaciju da moraš kontrirati
Da, ponekad osjetim to... mislim da je zbog mekanog ovjesa straga... Kako god, meni taj setup jednostavno ne paše

Offline turok

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID t_urok99
« Reply #62 on: December 28, 2010, 00:53:31 »
Ostao je samo Nascar a za njega ne želim ni ćut ni vidjeti  ::)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #63 on: December 28, 2010, 01:36:47 »
Ostao je samo Nascar a za njega ne želim ni ćut ni vidjeti  ::)
Opa, istomisljenik! Probao, opsovao, zakljucio da sam premlad da zavrsim na psihijatriji. Ima evenata, ovaj ostavljam ,uz 24 satne utrke, ljudima sa zivcima. It aint me, babe.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #64 on: December 28, 2010, 09:14:54 »
evo jučer sa uspio mazdu i focusa završiti s zlatom, na tsukubi +0,7 sec, a ford +1,6 sec, bez iti jednog assista,abs +1. poanta je u konstantnosti, pogotovo rx7, treba voziti svaki krug uključujući i prvi ispod 1:01.
Nakon što sam prošao rx7, nabacio sam takav osmjeh da to nije istina. Kod focusa je najbitnije proći prvi zavoj i šikanu. kod prvoh zavoja počinje se kočiti kad počinju pasice na lijevoj strani, a kod šikane sam kočio na 75 m, i prolazio je u trećoj brzini, iako je realno to trebala biti druga, ali da ne gubim trakciju na prednjim kotačima odlučio sam se za treću brzinu. prvi krug je bio 1:44,5 drugi 1:42,7, a ostali oko 1:43. Na focusu sam stavio toe in/out na prednje -20, a na zadnje +20, krajnja brzina 220. NA rx7 krajnja brzina je bila 240 km/h, i sve zavoje sa ga držao u trećoj brzini, a kad bi počeo kliziti onda u četvrtu. Na mazdi je potrebno i koristiti ručnu kočnicu, i to je samo pikati, nikako stisnuti dugo, da se ne izvrtim, već sam da mi malo okrene auto prema zavoju. Ovjes je na svakom bio trvd, i auto je bilo spušteno do kraja. Nadam se da će ovo nekom pomoći.
PSN_ID: Dzidza1978

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #65 on: December 28, 2010, 09:45:11 »
a jesi ih pojačavao i olakšavao? probao sa serijskim focusom i mislim da je nemoguća misija. Uspio biti drugi ali to je to.

Danas ću probat rx-7 sa setupom koji je stavio toni. Mini-a završio sa zlatom, stavio samo najslabiji ovjes(onaj za 3.000 mislim), 1,5 sekundu ispred drugog.
psn-id: GTS-Klocna

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #66 on: December 28, 2010, 10:00:16 »
evo jučer sa uspio mazdu i focusa završiti s zlatom,... Nadam se da će ovo nekom pomoći.

Sva sreca da ovi eventi traju do 13. i da imam mali godisnji spreman.. Znam da se moze, jucer sam naspanao Focusa da vozim 1.43, ali 1.42 jednostavno ne mogu. Ali mozda danas, pa da sve ide dograga ;D

Offline CrnojevicSinisa

• The Professional
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.crnojevic-maretic.com
« Reply #67 on: December 28, 2010, 10:55:52 »
Ja sam sinoć Focusa riješio. Uzeo sam setup od Raste, samo sam prednju visinu stavio na +20 kako je i napisao. Promijenio sam putanje u odnosu na zadnjih par dana i polako sve bliže i bliže...
Nigdje ne šaltam 2 brzinu. Najbitniji pomak dobivam poslije drugog harda ( tj dvostruki zavoj pod 90 stupnjeva ) poslije njega odmah desni pod 90 stupnjeva, iza njega dugaaaačak lijevi koji se zatvara. e taj je po meni najbitniji. Lijevi prolazim po samoj pasici, uz minimalno klizanje, desni je full gas, a za lijevi čak šaltam 4. Onda kočim za zatvaranje lijevog u 3. ostajem skroz uz lijevu ogradu i imam pun gas za desni  i izlazim iz desnog sa preko 90 km/h. Na toj sekciji im skidam najviše vremena.

Miniia i Nascar prošao.   
http://www.youtube.com/user/sinisa555?feature=mhum

Slobodno pogledajte, ulaznica je džaba...

Offline gt_goggo

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • dualshock driver
« Reply #68 on: December 28, 2010, 11:07:27 »
Mene , čisto znatiželje radi, zanima da li je neko uspio s kontrolerom sve na off proći te evente,...
Ja sa SRF ne mogu do prvog mjesta , bar se zasad nisam previše trudio, a sve off mi je nemoguča misija ući i među prva tri ... mislim na forda i mazdu prije svih,... a ni ostali mi nisu baš za vožnju bez SRF-a.

joj da je i meni volan,... i još jedna soba za GT...  :)
ja mrzim comfort gume

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #69 on: December 28, 2010, 11:47:28 »
evo jučer sa uspio mazdu i focusa završiti s zlatom, na tsukubi +0,7 sec, a ford +1,6 sec, bez iti jednog assista,abs +1. poanta je u konstantnosti, pogotovo rx7, treba voziti svaki krug uključujući i prvi ispod 1:01.
Nakon što sam prošao rx7, nabacio sam takav osmjeh da to nije istina. Kod focusa je najbitnije proći prvi zavoj i šikanu. kod prvoh zavoja počinje se kočiti kad počinju pasice na lijevoj strani, a kod šikane sam kočio na 75 m, i prolazio je u trećoj brzini, iako je realno to trebala biti druga, ali da ne gubim trakciju na prednjim kotačima odlučio sam se za treću brzinu. prvi krug je bio 1:44,5 drugi 1:42,7, a ostali oko 1:43. Na focusu sam stavio toe in/out na prednje -20, a na zadnje +20, krajnja brzina 220. NA rx7 krajnja brzina je bila 240 km/h, i sve zavoje sa ga držao u trećoj brzini, a kad bi počeo kliziti onda u četvrtu. Na mazdi je potrebno i koristiti ručnu kočnicu, i to je samo pikati, nikako stisnuti dugo, da se ne izvrtim, već sam da mi malo okrene auto prema zavoju. Ovjes je na svakom bio trvd, i auto je bilo spušteno do kraja. Nadam se da će ovo nekom pomoći.

Jel možeš napisati kompletan setup za mazdu i što si sve stavio na nju? Da li koristiš limited slip. diff i kako je podešen?

Offline Titov pionir

• Politicki Etiketiran
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: TitovPionir
« Reply #70 on: December 28, 2010, 11:54:15 »
Jbg, nisam skužio što je što u rastinom setupu, pa ako ima kakvog altruista da pomogne...

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #71 on: December 28, 2010, 11:55:54 »
Da, bilo bi ljepo da napisete kako ste pripremili auta za utrke, da nam olaksate stvar.
Jer zelio bih dati sve od sebe pa ako bas ne bude islo, ukljucim neki od pomagala.
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #72 on: December 28, 2010, 12:00:51 »
Ja sam pocupao LSD s Focusa jer me samo usporavao i to drasticno, a mozda cu ga probati na Mazdu, ali i to mislim da nece nista doprinjeti..

Jedina mi nada za Focusa ostaje drasticno skracivanje getribe - tek sad vidim da svi voze s getribom na 210, ja sam isao u kategorije 250/260 zbog okretnog u 2. brzini, to mi je ocito bila najveca greska..

A na Mazdi vidim da svi idu na max downforce, pa sam i tu ocito zeznuo jer sam ga stavio na pola zbog ubrzavanja.

Ovi eventi su zakon, jeboihonajkoihnapravi.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #73 on: December 28, 2010, 12:12:06 »

Jel možeš napisati kompletan setup za mazdu i što si sve stavio na nju? Da li koristiš limited slip. diff i kako je podešen?

stavi sam sve što treba, body rigidity, olakšao je koliko ide, konja dodao koliko treba, kupio aero kit, downforce na full, LSD, spustio auto skroz, skroz ga otvrdnuo, camber na 2,0, toe in/out 0, i onaj kod LSD-a u prvom stupcu,zadnji što se da mjenjat, na 4 prednji i zadnji. I samo voziti i vježbati :-). Potrošio sam sveukupno barem 3 sati na taj event.

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #74 on: December 28, 2010, 12:13:01 »
Da, bilo bi ljepo da napisete kako ste pripremili auta za utrke, da nam olaksate stvar.
Jer zelio bih dati sve od sebe pa ako bas ne bude islo, ukljucim neki od pomagala.

Za forda ti napišem setup veceras kad dodjem s posla.