Dok ne vidimo sutra, sve je to u sferi spekulacije, ali iz dosadasnjeg razvoja situacije je ocito da netko itekako prati razne forume i gleda sto korisnici govore.
Naravno, buduci da se radi o server-based utrkama i sam PD itekako gleda postotak zavrsavanja pojedinih evenata i moze iz toga izvlaciti zakljucke. Dapace, buduci da konzole kroz LOG citavo vrijeme komuniciraju sa serverom, oni mogu vidjeti apsolutno sve detalje vezane za bilo koji aspekt igre.
Meni je vrlo indikativan poll koji je neformalno rezultirao zanimljivim rezultatima na GTPlanetu. Na pitanje sto misle o Eventima koji nemaju ogranicenja, 64% clanova (289 glasova) je bilo afirmativno prema izostanku ikakvih ogranicenja. Samo je 36% clanova (164 glasa) bilo za povratak restrikcija.
Pod premisom da su ljudi koji su clanovi na GTP ipak "zainteresiraniji" za samu igru od "obicnih" ljudi, odnosno obicnih casual korisnika i igraca, cinjenica da je 2/3 podrzalo evente bez restrikcija govori koliko je realno ogromna porcija cak i "naprednijih" korisnika frustrirana iz ovog ili onog razloga samim postojanjem restrikcija.
Mozemo samo pretpostaviti kako su zbirni podaci sa servera za #1 i #2 evente - kao i prvi tjedan #3 evenata - te opce reakcije na evente kroz mnoge portale ponajprije sluzbene sonyjeve US i EU stranice) odigirale znacajnu ulogu u micanju restrikcija i povecanju fonda nagrada za ogromnih 50%.
Buduci da je trend ocito u tome da 2/3 korisnika - s postotak bi svakako bio mnogo veci da se ukljuce i "manje zainteresirani" vozaci, odnosno obicni korisnici - ne zeli restrikcije, odnosno lakse, cesce i jednostavnije vozi bez njih, bit ce vrlo zanimljivo za vidjeti sto cemo dobiti prekosutra ili u nekom buducem updateu.
Bilo bi sjajno kada bi uveli neki sustav po kojem bi restrikcije imale konzekvence po kolicinu osvojenih XP/Cr, ali to je opet onda elitizacija hard-core populacije i "kaznjavanje" manje zahtjevnih vozaca, sto je opet kontraproduktivno po opcu percepciju igre.
Ne bjezeci od evidentne cinjenice da je citav sustav Seasonal Evenata uveden kako bi nadoknadio problem po kojem se 2010. godine pokazalo da RPG-grinding kakav je svima nama koji GT igramo vec 13 godina najnormalniji, no da ga danasnja igraca generacija nalazi odbojnim i problematicnim, mislim da cemo tesko docekati povratak na staro.
Najvise sto mozemo ocekivati je da restrikcije postanu "neobvezujuce", odnosno da dobijemo neki dodatni "info-prozor" gdje ce biti neka vrsta "recommended set-upa". Ali to je previse optimizma kad bolje razmislim.
Volio bih da sam u krivu, po obicaju, ali eto. Nista, saznat cemo sutra