ali koliko god mislim i mislim, ne uspjevam skontati zasto supra mkIV nije premium
vec sam i sam sebi dosadan, ali taj auto je ikona japanskih sportskih auta (uz jos svega par modela)
nedavno je i u EVO magazinu bio prilog o njoj, kao o autu koji ni dan danas nije zastario ni mehanicki ni vizualno, te kako je tek 10ak godina nakon predstavljanja njeno vrijeme na nurbu skinuo porš 911 (u naravno odgovarajucoj klasi automobila)
supra je bila razvijena kao "samostalan" model (nesto kao hondin S2000), pokretao ju je iskljucivo Toyotin 2JZ motor, koji je instantno proglasen masinom godine
nudilo se nekoliko verzija, a sve su bule bazirane na 2jz motoru (rednih šest
)
- imali ste 3.0 atmosferca, snage 220 ks
- te 3.0 twin turbaka, snage 320 ks
(snaga je varirala odnosno o trzistu i eko normama ali u biti nudila su se samo ta dva modela)
layout je naravno RWD, a kao dodatna opcija nudio se i targa krov, koji se skidao iskljucivo rucno
masina 2jz imala je prilicno rezerve, jer nije rijetkost vidjeti tunirane verzije tog motora sa 1000-1200 ks (dobro ste procitali)
i onda mi objasnite kako nije premium, a jedan PRIUS jest
p.s. koristim priliku za objaviti da ako ikada dođe premium verzija (kada cemo moci voziti iz kokpita, stavljati felge po volji i sl.) odmah pokrecem prvenstvo sa suprama, od bar 10ak utrka