U biti naveo sam prva dva uopće sezonca koji su se pojavili (Bonus Race) koji su imali restrikcije i po samom modelu automobila , snazi u HP-ima (još nije bio uveden PP sistem) , kilaži , gumama. Pa recimo već promjenom ulja kod tih auta si prelazio dozvoljenu snagu i nisi mogao pristupiti eventu.
Sječam se da sam Ford Fokusa na Madridu iz Bonus Race 2 vozio dobra tri-četri dana dok nisam uspjeo pobjediti,ali tek tada sam naučio Madrid kao stazu.A Mazdu RX-7 na Tsukubi bez assista (čitaj SRF-a) uspjevali su samo oni najbolji Zoky, Rasta i ekipa vanzemaljaca.Ja sam nakon bezbroj pokušaja na kraju morao priznati sam sebi da nisam vanzemaljac i uključio SRF.
Nažalost prevelik broj igraća se žalio da su im SE preteški ,vjerovatno se većina njih nije ni potrudila oko njih , niti su vjerovatno bili toliko pametni da uključe SRF s kojim su ti event bili dosta lagani.Tako da su sve ostale Bonus Race bile bez ikakvih restrikcija osim što se za njih tražio određeni model automobila.
Kasnije , dolaskom PP sustava, sezonci dobivaju određene limite bar po tom pitanju ali selekcija guma je i dalje bila nelimitirana.Ipak razina izazova je ovisila o tebi ; ako si htjeo izazov vozio si na komponenti guma koju su imal AI auti , ako si htjeo laku lovu i XP išao bi na RS gume.
Ali sa zaključanim SRF-om ja ne mogu nikako pronaći bilo kakav izazov u tim sezoncima.Jednostavno mi u glavi stalno zuji da je uključen i sve skupa mi jednostavno ide na nerve.Očito je da su se i u samom PD-u prije mnogo više trudili oko kreiranja SE dok su ovi novi tu čisto pro-forme.
S druge strane , sama povijest Seasonal eventa , njihove zahtjevnosti,zahtjeva većine igrača, i popustljivosti PD-a prema svemu tome u meni budi nekakav strah za budučnost serijala.
Idemo li iz "the real driving simulator" u "the real arcade simulator"