Hardware katedra > Pitanja, odgovori, recepti, nalazi...

Error 80010514

<< < (2/3) > >>

Ljubusak:
Ja sam svoju rastavio 2 puta i pregledao pastu, isto bih tebi preporucio, vidis meni braticu nije htio BO, a sve ostalo je radilo.
Nakon ciscenja sve ok, sad neznam.
Ako si rastavio konzolu, provjeri pastu i ocisti laser, iako je zasticen 'odvojen' postoji mogucnost da je se zapralja, 'masni' BD ili drugo.

Kimi:
Ma nema teorije da je neki BD bio mastan ili tako nešto , jer na to iznimno pazim , a i nemam neki veliki broj igara i nisu baš jeftine da bi ih koristio kao podmetaće dok režem pancetu. Ja najviše sumnjam da je na HD došlo do nekakvog problema u nekom od failova pa zato stvar jebe (nada)zbog ovih jebenih snimanja , nasnimavanja, presnimavanja.
E sad imam pitanje. Ako obrišem Game data save a snimim trenutnu save poziciju na USB , dali ču kad ponovno instaliram igru moči nastaviti sa ovog save fajla koji bih spremio na USB?

lisac32:

--- Quote from: Ljubusak on April 04, 2011, 12:12:26 ---Laser kraju, bratić imao sličnih problema, očisto sam laser i sad radi normalno, ali do kada neznam.
Njemu se to pojavilo sa Black Ops-om, da bi ta ista igra uništila moj laser skroz, sad sa tom konzolom foldam, a evo sa njegovom igram jer njemu nije više toliko zanimljiv PS3, igra se na Pc, ali ubrzo ću uzeti ja sebi Slim, a njemu vratit.

Nego, ovo sam htio reci, očisti sam njegov laser i radi već skoro pola godine od kada je izbacilo taj error i to samo se GT5 vrti, nadam se da će potrajati dok mu vratim konzolu.  ;D

A, njemu nije htjelo pokretati BO, dok ostalo jest, opet mislim da zavisi koliko sama igra 'opterecuje' laser.

--- End quote ---
za laser je najgori dim cigarete,ali i nepravilno izlazenje iz igre zbog toga dolazi error i stekanje lasera

cold:

--- Quote from: Kimi on April 04, 2011, 11:57:38 ---U zadnje vrijeme prilikom pokretanja igre konzola mi javlja error 80010514.Pod onim preporučenim akcijama kaže da očistim disk i da probam pokrenuti neku drugu igru da vidim dali sistem radi ispravno. Disk sam očistio , a i bio je čist ko suza bez ikakvih oštečenja . Stavio sam sve svoje igre i dojedna se pokrenula normalno i bez tog errora.Error se javlja najčešče kada je konzola hladna dok nakon određenog vremena igranja te quitanja igre pa ponovnog pokretanja obično ne javlja taj error.Stvar se počela dešavati od posljednjeg updatea , u početku rijeđa a sada sve češće. Ima li još tko sličan problem i postoji li ikakvo riješenje ?
Ovo sam našao na netu
http://news.softpedia.com/news/80010514-Error-Hits-PlayStation-3-83145.shtml

--- End quote ---

@Kimi:kako je ovo na kraju zavrsilo?Vidim da je proslo dost vremena. Meni se to pocelo neki dan dogadjat sa
 GT6. Isti taj error.Druge igre se nekad pokrenu, nekad ne , ali samo GT pukne taj error.
Takodjer cujem neko kvrckanje kad player pokrece disk.

Kimi:
Ako se dobro sjećam ,tada sam konzolu rastavio te ispuhao prašinu (to od tada radim skoro svakih 3-4 mjeseca). Nisam sada siguran dali sam to radio baš tada , možda je to bilo ranije ili kasnije , ali jednom sam upravo zbog toga što mi konzola nije htjela učitati disk GT5, rastavio kutiju sa laserom i očistio ga. Nakon toga sve je radilo i još uvijek radi bez greške a taj error se nikada više nije javljao. Što se tiće zvukova , nisam primjetio ništa čudno osim zvukova vrtnje diska iako sam i po tome mogao prokljuviti hoće li ga učitati ili ne. Ono, kao da ga konzola dva-tri puta pokušava učitati i onda stane. Meni se to dešavalo isključivo sa GT5 dok su apsolutno sve ostale igre koje sam imao radile bez greške.

Sjećam se da mi se slično počelo događati i sa GT6 negdje na početku, ali bez errora. Konzola mi ne bi učitala disk iako bi on bio unutra, pa bih ili nekoliko puta morao ugasiti-upaliti konzolu , ili izbaciti-ubaciti disk dok ga nebi učitalo. Također sam samo lagano, komprimiranim zrakom, i to onako iz-daljeg (što bi rekli) proletio utor gdje se umeće disk, a prethodno bi pokušao čistim kistom što bolje očistiti platno koje pokriva sam utor da što manje prašine završi unutra. A prije samog i kratkog upuhivanja direkto u utor i udaljenosti od nekih 20-tak cm, zrakom bih što više iskosa i odozgo propuhao to platno. Disk sam pri tome ostavio u konzoli također iz razloga da što manje te vanjske prašine ponovno padne na laser. BD komponentu isuhao bi tek nakon što sam dobro ispuhao prašinu iz svih ostalih djelova konzole , pri tome bih obavezno žicom koju bi ugurao sa stražnje strane konzole pridržavao ventilator da ga zrak ne vrti , da ne bi došlo do njegovog eventualnog oštečivanja zbog velike brzine vrtnje.

I nakon toga zna se ponekad desiti da mi konzola ne učita disk , ali vrlo vrlo rjetko, a ponovnim restartom ga učita. To mi je ujedno znak da je došlo vrijeme za ispuhivanje prašine.

Mislim da je tu u pitanju ovo što je Perica rekao , tj. laser je ili pri kraju ili prljav,i najbolja solucija je otvaranje BD pogona i čišćenje. Svakako ti savjetujem ako u blizini imaš nekakav ovlašteni servis da daš njima da ti to odrade, jer je dosta pipkavo sve to rastaviti i ponovno složiti. Tada nebi bilo loše odraditi i ovo što je Amar rekao tj. promjeniti pastu.
Ako pak odlučiš da to radiš sam , pokušaj na YouTube pronaći video sa uputama kako se rastavlja BD komponenta i to po mogučnosti baš za model koji imaš, jer za svaki postoje neke razlike.

Ali za prvu ruku možeš pokušati lagano ispuhati sa zrakom kako sam iznad opisao da vidiš hoće li biti nekakvih promjena na bolje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version