Evo, recenzija napisana i predana, izlazi u novom NextLevelu.
Ukratko, ovo mi je vjerovatno najbolja F1 igra koju sam ikada igrao.
Ono sto me je jednostavno obuzelo je sama karijera u kojoj se na jednom mjestu spajajau svi fenomenalni pomaci koje 2011 radi u odnosu na 2010. Od fizike, AI, do samog osjecaja guma i ovjesa. Odabrao sam svojevrsnu "custom hard" tezinu igre, uzeo Lotusa za prvu sezonu i krenuo prema izazovu.
Lotus je jadan, nema ni KERS, auto je uzas u odnosu na recimo Williams (do 2 sekunde skoro sporiji zbog nemanja KERSA i losijeg ovjesa), ali ima nekog gusta u tome da ti momcad daje cilj da budes 20. u kvalifikacijima, a onda se moras truditi da nadjes tu jednu sekundu razlike izmedju sebe i ostalih iz "straznjih klupa" kako bi se progurao medju bolje bolide. Pa ti daju da budes 18. u utrci, a onda se kroz svih 12 krugova (vozio sam na 20% duzine utrka) po Melbournu svadjas sam sa sobom kada otici u boks da se doista zavrsi 18. i zasto usrani Maldonado na 18. mjestu ne ide u boks sve do predzadnjeg kruga.
Balans koji omogucava karijera me doista kupio za ovu igru i mislim da ce ovo biti prva F1 igra koju cu igrati zbog same igre - single playera - jer citavo vrijeme momcad trazi od tebe ovo ili ono, za to dobijas poboljsanja bolida i slicno, a ispunjavanje tih ciljeva daje smisao citavom Long Race Weekendu i drljanju svake staze kroz treninge, kvalifikacije i sam Grand Prix Day.
Veliki, veliki gust. Najveca steta igre je sto mi na konzolama ne mozemo ni prismrditi izgledu koji igra ima za PC- sve high-res teksture, mrak rezolucija, vrhusnki svjetlosni efekti i 60+ fps. ALi i bez toga, ova igra je drastican pomak u odnosu na F1 2010 u svakom zamislivom pogledu. Jedva cekam da mi dodje retail verzija, imat ce se sto voziti do Forze.