Author Topic: (M) F1 2011  (Read 78561 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: (M) F1 2011
« Reply #75 on: September 15, 2011, 14:18:04 »
PS3, G25.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #76 on: September 15, 2011, 15:13:31 »
Monte Carlo je pokvario inace odlican graficki dozivljaj prosle igre, ali to je utrka koju ne vozim ako bas ne moram, druge su odlicne. Jucer bas rijesio Hungaroring u karijeri. Inace dosadna utrka postala je zanimljiva s prvim kapima kise, do kraja sam jedva odrzao bolid na stazi na intermedijima bez ABS i TCS. U Kanadi sam po kisi vozio pola utrke na slicku, isto neponovljivo iskustvo.

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
« Reply #77 on: September 15, 2011, 15:42:12 »
dobar video usporedba f1 11 vs f1 10, ocigledna razlika izostanka zutog filtera,sad je bar vedro ..
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • official plominka rider =)
    • www.motori.hr/forum
« Reply #78 on: September 15, 2011, 16:25:59 »
Par pitanja:
- dali se da pristojno voziti sa DS3 (imajte na umu da i GT igram sa joystickom)?
- kako je izveden damage model?
- dali i CPU zna izletiti ili izazvati sudare te odustajati?
- kada netko izleti i ostane na stazi, dali CPU ima dovoljno inteligencije za zaobici kršimira, ili nastane pile-up onako kao u NASCARU u RL?
- dali se potrošnja guma može ubrzati npr. x2 ili sl., tako da se npr. i na 20% dužine utrke mora u box ne samo zbog pravila?

Hvala.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #79 on: September 15, 2011, 16:43:23 »
Par pitanja:

- da, ali dok potpuno ne ovladas ultra-osjetljivim kontrolama (ja vozim na gljivu gas/kocnicu kad vozim, na L2/R2 mi je posve nevoziva bilo koja simulacija) morat ces koristiti assiste (barem osnovni TCS; kocenje je ok)

- na maksimalnoj postavi je dobar, ima neovisno ostecivanje bolida i mehanike, kao i mogucnost zatajenja recimo KERSA ili DRSa bez ikakve najave. Trpi manje dodire i "lizanja", ali sudare ne trpi ni pod razno. Cak i manji sudari u zidove (pogotovo frontalni) znaju napraviti terminalni sudar

- da, da, da - ali ne jako cesto. Dozivio sam kroz dvadesetak utrka koje sam odvezao na raznoraznim postavkama sve sto si nabrojao, no vrijedi reci kako su takve situacije vise iznimka nego pravilo. Pretpostavljam da je posve drugi AI kada se "zagrize" u karijeru - jer i oni se "razvijaju" tijekom svih sezona u single-playeru - pa vjerujem da tu moze biti dosta iznenadjenja koja nisam bio u prilici dozivjeti

- AI je jako dobar u tim situacijama, naravno da kao i stvarnom zivotu ima onih koji se samo zabiju u hrpu, ali citav detection samog AI je sjajno napravljen - i za voznju u njihovoj neposrednoj blizini, sto me najvise odusevilo - pa dosta njih i zaobidje pileup, kao sto i uspore kada pileup nastaje. Uzmi u obizr kako u igri ima Safety Car i da je on rezultat upravo tog drastino unaprjedjenog AI - da AI nije *svjestan* svega na stazi, ne bi moglo biti ni Safety Cara

- nisam to gledao do tih detalja, ali uzmi u obzir da kada stavis Realistic opciju za tire-wear apsolutno osjetis gubitak gripa na gumama otprilike u istom vmemenu kada te zovu u boks na promjenu. Ja sam vozio utrke na 20% uglavnom, a za crvene i zute gume potrosnja ti je oko 5. ili 6. kruga recimo, do kada gube vec oko 20% gripa, ako ne i vise. Naravno, da se voziti i na potrosenim gumama, ali dovoljno je da odvozis par treninga pa ces skuziti na grafikonima guma u boksu na koji nacin ide potrosnja. Ono sto zelim posebno isprobati - ali za to cekam retail igru - jest voznja na bar jedne 100% utrke i mogucnost dvostrukog ulaska u boks radi taktike - no to je sad vec treca tema za koju ce trebati puno vise zganaca pojesti i proamtrati statistike prije nego se u to upustim..

I drugi put ;)

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.motori.hr/forum
« Reply #80 on: September 15, 2011, 18:03:56 »
Hvala Amare.

Ja sam veliki fan F1 igara, no na PS3 jos nisam igrao ni jednu. Ostao je gorak okus nakon nekih naslova na PS2 pa sam malo oprezan.

Zadnja dobra stvar mi je bila modana F1 Champion Season '99-'02 sa sezonom 2005 i 2006 cini mi se, sa jos par sitnica (platforma - PC).

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #81 on: September 15, 2011, 19:08:36 »
Jako puno si propustio, pogotovo sto je ta EA-ova formula bila daleko od kvalitetne F1 simulacije. Sony je imao par kvalitetnih naslova, a F1 CE na PS3 si trebao barem probati. Za ovu novu nemas isprike ne voziti, a posto nisi vozio ni proslu za pokoru nabavi volan, isplati se.

Offline biker4lifeCRO

• GTS Race Organizer
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
    • www.motori.hr/forum
« Reply #82 on: September 15, 2011, 19:27:53 »
Ovu 2011 cu vjerovatno voziti, samo ne jos. :)

Offline Sinisa

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN : sina_zg
« Reply #83 on: September 16, 2011, 11:25:47 »
Novi developer diary :

Offline crorastafa

• Gran Rastafara
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • peace and love
you just cant live in that                                                    negative way...make way                                                   for the positive day

http://www.youtube.com/watch?v=BDE3zPNz9VA
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #85 on: September 16, 2011, 17:51:39 »
PS3 je GT5.
Xbox je Forza.  ;D
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #86 on: September 16, 2011, 20:03:36 »
Malu prednost dao bih X360 grafici, ali mislim da je na PS3 više naego solidan izgled.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #87 on: September 16, 2011, 21:30:32 »
svidja mi se ovo sa safety carom.
i to ako nema vise odvratnog pada fpsa je odlicno.
dali se mp da igrati preko vise platformi tipa ps3 vs xbox vs pc ili barem medju konzolama?

i dal ima komentatora i starih f1 bolida kako je u f1 CE bilo?
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #88 on: September 16, 2011, 23:40:49 »
...dali se mp da igrati preko vise platformi tipa ps3 vs xbox vs pc ili barem medju konzolama?
Pricekat cemo jos koju godinu na to, a u medjuvremenu nabavi Portal 2, ili pricekaj FF 14 za tako nesto.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #89 on: September 16, 2011, 23:41:34 »
...dali se mp da igrati preko vise platformi tipa ps3 vs xbox vs pc ili barem medju konzolama?
Pricekat cemo jos koju godinu na to, a u medjuvremenu nabavi Portal 2, ili pricekaj FF 14 za tako nesto.