Par pitanja:
- da, ali dok potpuno ne ovladas ultra-osjetljivim kontrolama (ja vozim na gljivu gas/kocnicu kad vozim, na L2/R2 mi je posve nevoziva bilo koja simulacija) morat ces koristiti assiste (barem osnovni TCS; kocenje je ok)
- na maksimalnoj postavi je dobar, ima neovisno ostecivanje bolida i mehanike, kao i mogucnost zatajenja recimo KERSA ili DRSa bez ikakve najave. Trpi manje dodire i "lizanja", ali sudare ne trpi ni pod razno. Cak i manji sudari u zidove (pogotovo frontalni) znaju napraviti terminalni sudar
- da, da, da - ali ne jako cesto. Dozivio sam kroz dvadesetak utrka koje sam odvezao na raznoraznim postavkama sve sto si nabrojao, no vrijedi reci kako su takve situacije vise iznimka nego pravilo. Pretpostavljam da je posve drugi AI kada se "zagrize" u karijeru - jer i oni se "razvijaju" tijekom svih sezona u single-playeru - pa vjerujem da tu moze biti dosta iznenadjenja koja nisam bio u prilici dozivjeti
- AI je jako dobar u tim situacijama, naravno da kao i stvarnom zivotu ima onih koji se samo zabiju u hrpu, ali citav detection samog AI je sjajno napravljen - i za voznju u njihovoj neposrednoj blizini, sto me najvise odusevilo - pa dosta njih i zaobidje pileup, kao sto i uspore kada pileup nastaje. Uzmi u obizr kako u igri ima Safety Car i da je on rezultat upravo tog drastino unaprjedjenog AI - da AI nije *svjestan* svega na stazi, ne bi moglo biti ni Safety Cara
- nisam to gledao do tih detalja, ali uzmi u obzir da kada stavis Realistic opciju za tire-wear apsolutno osjetis gubitak gripa na gumama otprilike u istom vmemenu kada te zovu u boks na promjenu. Ja sam vozio utrke na 20% uglavnom, a za crvene i zute gume potrosnja ti je oko 5. ili 6. kruga recimo, do kada gube vec oko 20% gripa, ako ne i vise. Naravno, da se voziti i na potrosenim gumama, ali dovoljno je da odvozis par treninga pa ces skuziti na grafikonima guma u boksu na koji nacin ide potrosnja. Ono sto zelim posebno isprobati - ali za to cekam retail igru - jest voznja na bar jedne 100% utrke i mogucnost dvostrukog ulaska u boks radi taktike - no to je sad vec treca tema za koju ce trebati puno vise zganaca pojesti i proamtrati statistike prije nego se u to upustim..
I drugi put