Author Topic: UPDATE 1.10 • Neka institucije pravne drzave rade svoj posao  (Read 74976 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Sinisa

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN : sina_zg
Re: UPDATE 1.10 • Neka institucije pravne drzave rade svoj posao
« Reply #15 on: June 08, 2011, 12:46:37 »
Snimanje usred utrke je imao legendarni F1 Grand Prix ( Amiga )
Ako se dobro sjećam bilo je jednostavno izvedeno - pauziraš igru i snimiš
Kada učitavaš snimljenu poziciju odbrojava ti od 5 do 1 ( da se stigneš pripremiti ) i nakon toga preuzimaš komande

Valjda to Kazo može implementirati .. i slažem se da to ubija bit endurance utrka -  tko želi voziti endurance neka vozi kako spada

Offline Dzidza1978

• Guitar Sensei
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Dzidza1978
« Reply #16 on: June 08, 2011, 13:07:30 »
Kada učitavaš snimljenu poziciju odbrojava ti od 5 do 1 ( da se stigneš pripremiti ) i nakon toga preuzimaš komande

Valjda to Kazo može implementirati .. i slažem se da to ubija bit endurance utrka -  tko želi voziti endurance neka vozi kako spada

sry ali to mi je totalno glup razlog, nek vozi tko želi voziti kako spada. Zašto onda ne vozite s kokpit pogledom,nego s bamperom. Nemaju svi vremena sjediti 24 sata pred konzolom. OVO JE IGRA a NE STVARNI SVIJET.
Reci mi molim te koji tim vozi 24 sata samo s jednim vozačem???? Imaju ih 4, zar ne, koji se izmjenjuju. I kako da ja sam vozim kako spada!? Hoću li mozda nekog frenda zvati da dodje kod mene voziti, ili još trojicu njih, pa nek mi usput i djete paze dok tata vozi GT5 endurance jer se tako vozi u stvarnom svijetu
PSN_ID: Dzidza1978

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #17 on: June 08, 2011, 13:10:26 »

ta pauza je sluzila zapravo tome da se engine igre ''sabere'' u odnosu na podatke iz savea i ukljuci u zbivanja na stazi. Pa neka si GT5 engine uzme i 5 minuta da se pribere i super...

I to sam htio odmah otipkati al mi se zena vratila iz bolnice pa mi poremetila prioritete ;D

A ne stigoh i pitati da cemu smo uzgajali majmune u b-spec? Ako cemo brijati na realnost endurance utrka onda je iznimno realna opcija da, po zelji, podijelimo dio ''tereta'' s njima.
Dok je s dr. strane pauziranje utrke po 10h dok smo na poslu (ili u skoli, LOL) cista NOTORNA BESMISLICA tj. svakim pauziranjem duljim od 1h to prestaje biti jedinstvena utrka i postaje samo nakupina od vise manjih endurancica 8)
Osim za siroti ps3 koji jedini cijelo vrijeme radi - a kakve to veze s 24h LeMansa ima ::) ::) ::)
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #18 on: June 08, 2011, 13:19:37 »

Odgovor nije samo "pa neka se da opcija SAVE kad se udje u boks". Kako snimiti poziciju drugih vozaca u tom casu? Njihova vremena? njihovo stanje goriva? Guma? Doba dana u kojem se stalo? Stanje na stazi? Sto ako se u casu snimanja 5 automobila medjusobno pretice? Tisucu varijabli..

Najgore je sto se sad zbog glupih trofeja i "Platine" (neka crkne tko je ta sranja izmislio uopce) ljudi bune jer ne mogu imati sve trofeje. Jebatgasine - ako hoces zlata, vozi 24 sata. Ili pozovi ekipu preko vikenda pa vozite zajedno.

Cini mi se da si se s ovim stvarno zanio u zaru obrane GT-a? Sto je istovremeno i jako lijepo! Al to su sve najbanalnije stvari za snimiti, bez snimanja njih cak ni replay ne bi bio moguc

No, za ovo uvlacenje trofejizma u cijelu raspravu - sram te bilo :D

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #19 on: June 08, 2011, 13:26:40 »
Nista i nikog ja ne branim - boli me briga iako bih i sam bio sretan da to postoji jer bih onda mozda te utrke i zavrsio -  samo kazem da ne znam kako bi bilo izvedivo.

U GT se utrke odvijaju unutar RAM memorije, gdje se "snima" citava utrka za replay. E sad, vjerovatno se za to uzima i dio diska, gdje se RAM "dumpa" u stvarnom vremernu i cashira u odredjenoj kolicini. Kad se ta kolicina napuni, prekida se snimanje replaya.

Uopce ne zelim spekulirati koliko bi bio velik taj save-file za Endurance kada bi se takav RAm doista dumpao na HDD i onda "rebuildao" za ucitavnje, niti koliko bi to ucitavanje trajalo. Znam samo da nas replay od 10 krugova sa 10 auta ima oko 20MB podataka, pa mi bas zvuci zabavno mnoziti koliko bi imao replay od 16 auta nakon recimo par sati utrkivanja.

Takodjer, ako bi i nasli nacin da se toliko podataka udampa u HDD, onda bi se ucitavanjem gubio replay. A da ne kazem kako i dalje mislim da je nemoguce da bi se uopce mogli "snimiti" svi podaci o eventualnim pozicijama, razini damagea na drugim autima, itd - a to bi onda znacilo da bi ih igra "izbacivala napamet otprilike" na stazu nakon rebuilda. Sto je opet kompromis i besmisleno je, osim iz ideje da se po svaku cijenu omoguci takav sejv - ali onda cemu uopce izazov kao takav.

Ne znam, volio bih da nadju to rjesenje, ali doista sumnjam da cemo to ikad docekati, mada cu biti prvi koji ce ga slaviti ako se dogodi.

I usporedjivati danasnje igre sa igrama iz vremena Amige je stvarno.. :)

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #20 on: June 08, 2011, 13:50:44 »
Pa nisi valjda toliko obrambeno nastrojen da nisi ni svjestan kada uletiš u potpunu antilogiku.

Uspoređivanje s Amigom je maksimalno na mjestu jer to je mikrokompjutor koji niti sanjati nije mogao o REPLAY FILE ali je istovremeno imao sasvim funkcionalan SAVE FILE - jel sad razumiješ?
Zato i rekoh da su svi oni "silni" parametri koje je potrebno snimiti za SAVE FILE samo minorni preduvjet za REPLAY FILE - koji postoji!

To su dva svijeta, jer u save fileu su samo oni osnovni parametri (koje si i sam nabrojao). npr. za svaki pojedini auto koji je u trenutku snimanja još na stazi samo se snimi (uz puku statistiku tipa lap time i sl.) njegova momentalna lokacija i telemetrija (koju gt5 u potpunosti ima i prati) na osnovu koje engine postaje svjestan što se u trenutku naknadnog pokretanja treba nastaviti događati sa svakim pojedinim autom.
Pa i da se to implementira "samo" sa 90% točnosti, ma i sa 70% točnosti nitko se, barem za neki početak, ne bi bunio!

Pa i u prvom postu se vidi kako se hvale da su novim updateom dodatno poboljšali u engineu upravo kategoriju zaduženu za slične stvari:
"- Improved Opponent AI Algorithm
The search range of opponent AI has been expanded, and their intelligence algorithm has been improved."
tu me prvenstveno intrigira značanje izraza "search range" i njeno kompletno značenje

Nego samo nema nikakve potrebe gurati zahtjeve za REPLAY i SAVE fileove u istu vreću

Offline AgentGreen46

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: AgentGreen46
« Reply #21 on: June 08, 2011, 13:53:55 »
Ja bi samo da taj RIPLEJ mogu premotavat. Amar daj mi molim te mail, ili još bolje adresu ljudi kojima se mogu žalit!

A što se tiče 24h utrka... sjećam se da sam spavao dok je moj B-spec vozio, ko prava utrka. I nema boljeg nego kad se skupi ekipa (3 ili 4 vozača) i vikend provedemo ko pravi tim s izmjenama spavanja i vožnje.

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #22 on: June 08, 2011, 13:59:06 »
"Search Range" se vjerovatno odnosi na njihovu "svjesnost" drugih auta na stazi.

I ponavljam ti da me zaboli briga za "branjenje" samo kazem da mislim da je ovo prekompleksno sada da bi se omogucio save na pola utrke i da sve bude kako je bilo kad si otisao.

I kad bi i napravili ovo sto ti kazes - sa 70% tocnosti - onda bi svi kukali kako nije tocno to ono sto su "ostavili na stazi" i opet bi bilo drvlje i kamenje.

Ne znam, meni je tema teoretski zanimljiva za raspravu i rado prihvacam svaki argument, jer je meni ni iz dzepa niti u dzep. Ali vjerujem da mora biti neka zestoka caka zasto to nemamo jos, a kad razmisljam o mogucim razlozima onda mi se nekako cini da nikada necemo niti imati. Ali volio bih da sam u krivu.

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
« Reply #23 on: June 08, 2011, 13:59:36 »
Sad sam tek skuzio da su oni stavili neka svoja debilna vremena za TT-ove i onda za te trofeje dobis nesto umjesto da su stavili nagrade za prva 3 mjesta, ajme meni....ma steram ih u 3PM!!!

Sva sreca pa je postar donio mass effect 2!! :)

Offline marac_gt

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: marac_gt
    • Garazna vrata
« Reply #24 on: June 08, 2011, 14:01:28 »

Sva sreca pa je postar donio mass effect 2!! :)

zakon igra  ;D ;D ;D

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #25 on: June 08, 2011, 14:02:21 »
Pa tebi i dalje ostaje da vozis za prva mjesta na leaderboardu, zar ne?

A ove nagrade su za trud svima onima koji dostignu "debilna vremena" i na taj ih se nacin nagradi i da im se neka inicijativa da mozda nastave voziti za leaderboard poziciju i s vremenom postanu i konkurentni vama svemircima.

Ja zbog nemogucnosti ikakave konkurencije nikad nisam vozio ni TT ni DT, a sad cu voziti i jedno i drugo jer imam neki izazov i opipljivu nagradu.

Jebateled, sto god naprave i kako god naprave, nevaljai. Pa stvarno prestrano ;D

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #26 on: June 08, 2011, 14:05:02 »
"Search Range" se vjerovatno odnosi na njihovu "svjesnost" drugih auta na stazi.

Dakle za pretpostaviti je da bi to još dodatno pojačalo sposobnost tog enginea da se snađe u situaciji kada se igra pokrene sa autima razmještenim po cijeloj stazi i pri različitim brzinama i putanjama...

Pa za 70% točnosti bi se i našli neki što bi se bunili, ali samo da su to tako stavili od prvog dana, a sada nakon "čekanja" bi se svi zadovoljili - khm, čak i ja ;D

Offline Zoky

• Too Fast For You
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID: ZokyCRO
    • G4G
« Reply #27 on: June 08, 2011, 14:05:27 »
Ta debilna vremena su po 10sekundi sporija od bilo kakvih normalnih vremena....to da su ogranicili jedan auto za TT pa onda to napravili mozda bi onda to i imalo nekog smisla!!

Staviti nagrade za prva 3. mjesta ili prvih 10 i vidjet ces kak ce ljudi navaliti!!

Offline Kimi

• The Gentleman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN id: KimiHR
« Reply #28 on: June 08, 2011, 14:05:59 »

BTW Nisam ni znao - a vjerovatno 99% ljudi niti ne zna - da se za 24h Endurance utrke PRIZNA VOZNJA B-SPEC MODA ZA ZLATNI TROFEJ. Odnosno, da ako vec zelite Platinu, da ce vam biti dosta da vam BSpec vozac odveze te utrke - ako sam dobro shvatio sto sam neki dan procitao na nekom forumu - a ako netko zna iz prve ruke neka potvrdi.
Točno , za platinu se uopče ne mora voziti A-spec , za nju se svi racing eventi mogu odvoziti i u B-spec modu

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #29 on: June 08, 2011, 14:06:59 »
ali to bi morale biti baš žestoke nagrade, ovaj u čvrstoj valuti i sl. inače ma kakvi