Author Topic: UPDATE 1.10 • Neka institucije pravne drzave rade svoj posao  (Read 74974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Aries

• The Sugar Daddy
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
Re: UPDATE 1.10 • Neka institucije pravne drzave rade svoj posao
« Reply #30 on: June 08, 2011, 14:22:54 »
Ali Endurance? Kako? Stvarno sad?
Onako kako se u bilo kojem RTS-u tipa Starcraft ili Warcraft ili Command & Conquer prati milion jedinica u stadiju njihova razvoja, zatim stadij razvoja svake građevine u svakoj bazi svake rase na mapi, stadij oštećenosti svake jedinice bilo ljudske, bilo mehanizacijske, stadij oštećenosti svake građevine, sve borbene skupine koje se naprave itd. Meni se čini da je to nekako slično po zahtjevnosti.

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #31 on: June 08, 2011, 14:31:42 »
može i svizac voziti sa mnom, a i njegova sestra ako hoće ;D
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline Sinisa

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN : sina_zg
« Reply #32 on: June 08, 2011, 14:39:39 »
Snimanje usred utrke je imao legendarni F1 Grand Prix ( Amiga )
Ako se dobro sjećam bilo je jednostavno izvedeno - pauziraš igru i snimiš
Kada učitavaš snimljenu poziciju odbrojava ti od 5 do 1 ( da se stigneš pripremiti ) i nakon toga preuzimaš komande

Valjda to Kazo može implementirati .. i slažem se da to ubija bit endurance utrka -  tko želi voziti endurance neka vozi kako spada

sry ali to mi je totalno glup razlog, nek vozi tko želi voziti kako spada. Zašto onda ne vozite s kokpit pogledom,nego s bamperom. Nemaju svi vremena sjediti 24 sata pred konzolom. OVO JE IGRA a NE STVARNI SVIJET.
Reci mi molim te koji tim vozi 24 sata samo s jednim vozačem???? Imaju ih 4, zar ne, koji se izmjenjuju. I kako da ja sam vozim kako spada!? Hoću li mozda nekog frenda zvati da dodje kod mene voziti, ili još trojicu njih, pa nek mi usput i djete paze dok tata vozi GT5 endurance jer se tako vozi u stvarnom svijetu

Mislio sam na vožnju sa frendovima vikendom - većina ekipe je na taj način odvezla endurance.
Ja također vozim kad mi dopuste obveze ( mala djeca -  tako da se nisam ni prijavljivao sa hot hatch championship ) , pa te u potpunosti razumijem.

Ipak pričamo o "real driving simulatoru"  ;D

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #33 on: June 08, 2011, 14:43:09 »
Meni će i za "in race save" trebat dva mjeseca za 24h utrku. 4 godine sam vozijo GT4, eeeejjjj!!

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #34 on: June 08, 2011, 15:12:34 »
Ajmo malo pojasnit oko mogućnosti in-race sejvanja i search algoritama...

Dump memorije je shema kao u onom hibernate modu na windozerima, "smrzneš" trenutak, istovariš ga na disk i onda kad ga ponovno "odmrzneš", nastavljaš gdje si stao... Kod ps3 i gt5 bi to bio dump cijelog RAMa i video memorije, registara s procesora i memorije SPU-ova, zajedno sa stanjima registara, dakle, oko pol gigabajta... Pretpostavljam da na sistemskoj razini već postoji slična mogućnost... Ako PD ne želi tako, mogu se pospremit trenutni podaci o svim natjecateljima u utrci (pozicije, orijentacije, brzine, stupnjevi oštećenja i sve skupa), onda bi to iznosilo nekoliko megabajta. Sve se to može, samo je pitanje vremena, novaca i implementacije...
Replay sustav, je malkice druga priča, jer je sekvencijalan, tj. "snimaju" se akcije vozača, odnosno, ono kaj vi radite kontroleru. Pretpostavljam da je slično napravljeno i za AI, jer im je tako bilo lakše, budući da je shema replaya ista još od prvog GT-a...
Search algoritmi taman lijepo nastavljaju ovu priču o replay sustavu... Naime, ako se AI tretira kao "vozač" i reagira na okolne "podražaje", treba imati i nekakav "vidokrug" u kojem će vidjeti "događanja" na koja treba reagirati... Ne znam kako je to do sad bilo izvedeno, ali sigurno su to poboljšali ako tako piše  ;D
Uglavnom, ovo je relativno slično onom vidnom polju stražara koje se pojavljuje na "radaru" u prvom Metal Gear Solid... I onda stražar uzme bolje naočale  :P
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #35 on: June 08, 2011, 17:57:12 »
F1 ce je imo in race save. Nuff said.
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #36 on: June 08, 2011, 17:59:49 »
F1 ce je imo in race save. Nuff said.
Yup.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #37 on: June 08, 2011, 18:54:45 »
Sad sam tek skuzio da su oni stavili neka svoja debilna vremena za TT-ove i onda za te trofeje dobis nesto umjesto da su stavili nagrade za prva 3 mjesta, ajme meni....ma steram ih u 3PM!!!

Sva sreca pa je postar donio mass effect 2!! :)

Pa valjda je jasno da to služi samo da ljude privuče TT-u

Ta debilna vremena su po 10sekundi sporija od bilo kakvih normalnih vremena....to da su ogranicili jedan auto za TT pa onda to napravili mozda bi onda to i imalo nekog smisla!!

Staviti nagrade za prva 3. mjesta ili prvih 10 i vidjet ces kak ce ljudi navaliti!!

Ne, tek bi to rezultiralo frustracijom i općom pljuvačinom jer budimo realni, koliko ljudi se može približiti vama svemircima koji radite glisere od auta? 8)

Vama je ionako dosta što vam je nick na prvoj stranici ;)

Jebateled, sto god naprave i kako god naprave, nevaljai. Pa stvarno prestrano ;D

Pa, izgleda da je tako. I stvarno čudno što se najveći kritičar i pljuvač to jest ja najmanje buni ovog puta. Meni su sve ove promjene super. OK, neke su došle malo prekasno, no nekima koji su A-Spec karijeru gurnuli sa strane će ovo dobro doći da joj se vrate i više uživaju nego prije.

Meni je jedino žao što nisu dodali nešto u online-u, famoznu kvačicu ili mogućnost da se svi kupljeni automobili mogu voziti potpuno stock.

Valjda će u nekom slijedećem update-u donijeti i "klasične" TT-e, onakve kao što su postojali i u Prologu.

Novim stazama sam se već lagano prestao nadati, jedino me na životu drži izlazak Forze pa da to možda trgne ove u Polyphoniju da ubace koju novu stazu... 

Offline Ledu505

• Doktor Osobne Prakse
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Direktor Svemira
« Reply #38 on: June 08, 2011, 19:30:58 »
Naj epic opcija ikad, svih vremena, all time great.....bi bila - istovremena izmjena ulja svima autima iz garaze jednim klikom.
Ono sto je lako, ne radi svatko.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #39 on: June 08, 2011, 19:45:35 »
Naj epic opcija ikad, svih vremena, all time great.....bi bila - istovremena izmjena ulja svima autima iz garaze jednim klikom.

Aaaa, ne baš... izgubila bi se draž :) ali da omoguće da radim servis iz same garaže, te da mijenjam boju auta iz garaže, samo da se ne mora svaki put ići u GT Auto bi bilo super.

Offline Ledu505

• Doktor Osobne Prakse
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Direktor Svemira
« Reply #40 on: June 08, 2011, 20:04:18 »
A i to sta kazes....vec sad se unistila draz kad u 2 ujutro nemam gume :koje svi imaju ali nitko ne zna zasto ih ima: i onda moram van pa unutra pa po caj.....sad mozemo to iz lobbya.

Offline STINGer

• Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #41 on: June 08, 2011, 20:06:08 »
A jebiga sad... drugi put ti mene zovi u svoj lobby pa određuj pravila

uostalom, tebi je ionako svejedno jer imao prave gume ili ne, ti uvijek parkiraš sa strane ;)

Offline Ledu505

• Doktor Osobne Prakse
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Direktor Svemira
« Reply #42 on: June 08, 2011, 20:18:31 »
Molim da se zabiljezi kako ovaj put nisam parkirao.

Inace, znas da meni sve odgovara, najmanji problem je kupit gume, pa nije to zamjena ulja  ;D Samo mi bilo cudno kako svi imaju SH za Mazdu...

S novom opcijom, ima da se gumiram ko prekuhani hlap  ;D

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #43 on: June 08, 2011, 23:39:01 »
Tesko ce njih ista trznuti kad rade na GT6 za PS4... ::)
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Tuhelj

• GTS Full Member
  • Primarius
  • *
  • PSN id: Tuheljski_gamer
« Reply #44 on: June 09, 2011, 18:31:25 »
BTW Nisam ni znao - a vjerovatno 99% ljudi niti ne zna - da se za 24h Endurance utrke PRIZNA VOZNJA B-SPEC MODA ZA ZLATNI TROFEJ. Odnosno, da ako vec zelite Platinu, da ce vam biti dosta da vam BSpec vozac odveze te utrke - ako sam dobro shvatio sto sam neki dan procitao na nekom forumu - a ako netko zna iz prve ruke neka potvrdi

Poznato već podosta dugo...a jedan od večih razloga zašto ekipa ne želi to odvozit (među njima i ja) je strah da trojka ne prdne.

Moj Slim se u zadnje vrijeme grije ko blesav...nakon 3-4 sata kad je upaljen mogu peć jaja na njemu, kolko je užaren :) ...da me nije strah da prdne, već bi ga odavno ostavio da odvozi Lemans, a nakon toga i Nurb...al ne želim riskirat, sad kad nema love da si priuštim novu trojku.

Već sam na NL-u cvilil da bi se sa sejvanjem izgubil smisao te dvije utrke, (i još relativno jesam protiv toga) al opet, moglo bi se stavit da imamo mogućnost 3 savea, svakih 8 sati, npr.

Po tvojim postovima, to izgleda posve komplicirano, al eto, bilo bi sasvim ok rješenje...

Ipak mi više znači "zdrav" PS3 nek platina...premda ću sad jedan vikend odriskirat :)