GT je postigao jako puno, i bez sumnje je najbolja simulacija voznje. Naravno, mjesta za napredak ima, jos kako, a pouceni proslim nastavcima znamo da ce napredak u sljedecem nastavku biti ogroman, pogotovo ako bude na PS4. Sad, mozemo usporedjivati druge simulacije s GT-om, i uistinu, neke imaju par stvari bolje izvedene, ali u globalu nijedna nije bolja. Shift 2 je zabavan, igriv, ima zgodnih auta i staza, i unosi malo osvjezenja u zanr, ali da bi parirao GT-u trebalo mu je barem jos 3-4 godine poliranja i optimizacije. Forza je bez konkurencije na X360, ali da bi bila na nivou GT-a mora neke stvari doslovno prekopirati (i nadmasiti, naravno), a ne teziti razlicitosti. Ako idemo na simuliranje voznje, onda sve simulacije moraju imati prakticki istu fiziku, onu realnu, a razlicitost ostvariti raznim modovima, izborom auta, mogucnoscu tuninga itd.
Kako bilo, sinoc sam malo vozio GT5, malo Shift 2, pa malo Dirt 3, i zakljucio da je GT tehnicki daleko naprijed, ali mi je brate dosadio. U Shiftu se boris s autom, da, ali pitajte Crnojevica nije li tako i na pravim utrkama. Onaj Super GT seasonal u GT5 je za zaspat u voznji, auto ide ravno i gdje je tu zabava? Dosadno mi je pri 300 km/h! Dirt 3 je odlican, bas lijepo pogodjen omjer realisticnosti i igrivosti, point-to-point pravci su super. Pitate se zasto nitko ne vozi rally u GT5? Probajte Dirt 3.
Eto, zakljucak je da izlaskom GT5 ipak nisu propale ostale simulacije, i da ima mjesta za sve na trzistu. Meni je to s dobro, volim promjene, zao mi je sto Stinger ne voli. Ali on je starac.