Hardware katedra > Pitanja, odgovori, recepti, nalazi...

PC, kupnja

(1/13) > >>

Tomivav:
Molim one koji se razumiju malo bolje u konfiguracije i sastavljanje PC-a da mi pomognu.

Ne znam trebam li se naširoko raspitivati i sastavljati sam konfiguraciju koja bi bila zadovoljavajuća kvalitetom, cijenom i radom ili da si skratim muke i uzmem gotovu konfiguraciju...?

Koliko se novaca može uštediti ako se konfiguracija sastavlja pojedinačno spram kupovine gotove konfiguracije?

Postoji li neki brzi vodič za ovu tematiku; neki linkovi, bilo što?

---

Da malo uokvirim situaciju - svidjela mi se ova konfiguracija http://www.info-box.hr/PC-HP-Pavilion-Elite-HPE-510ad-PC-LG126EA-56151.aspx koja je i recenzirana u zadnjem broju Next Levela. Procesor, memorija i grafička kartica su mi čak i više nego zadovoljavajuće i mislim da nema potrebe da se ide za nečim snažnijim.

Trenutno imam jednojezgreni procesor takta 1,8 GHz te 1GB RAM-a i neki bijedniji GPU. Tako da, kao što vidite, gore navedena konfiguracija mi je nešto izvanredno.


Molim za mišljenje, hvala vam puno. :)

Ikral:
Preporucena iz NL-a mora biti dobra, takodjer gledaj da ne platis previse jer ce za godinu dana vrijediti mozda pola cijene. Dobar komp se moze sloziti za oko 3500-4000 kn, ne idi puno iznad ni ispod. Dakle, do 5k ako se igras, a minimalno 2500 da sluzi barem 5-6 godina (ne za igranje). Moja preporuka je da ne kupujes niti jedan dio high-end, jer to ce te kostati kao ostatak kompa zajedno.

Ljubusak:
Ja sam svoj sastavio za manje od 2000kn, ionako mi služi za gledanje pornjave i Fejs.  8)

Tomivav:
Haha ;D

Hvala na prvim komentarima. Slažem se s vama.

Ne namjeravam se previše igrati, ali Diablo 3 će se morati igrati - jednostavno morati. Da ne nabrajam hrpu drugih RPG-ova koje sam propustio zbog trenutne slabašne konfiguracije. To će se možda nadoknaditi, ali ne vjerujem. Previše će mi to vremena oduzimati. No u svakom slučaju, ne bi htio uzeti neku ok konfiguraciju, nego malo jaču jer će sigurno i trajati malo dulje, a i... lijep je osjećaj ta nadmoć :)

Slažem se Ikral oko cijena. Ova konfiguracija što sam linkao je 5200, ali sigurno se slično može sastaviti i za manju cijenu. Problem je što se ne razumijem previše u odnose između komponenti, što s čime najbolje funkcionira itd. pa mi tu treba pomoć...

STINGer:
Odi na http://forum.hr/forumdisplay.php?f=218  imaš sve, od linkova za sam naučiti neke stvari i informirati se, pa do toga da napišeš post kao i ovdje i pričekaš što će ti ljudi odgovoriti... tamo uvijek ima netko to će ti pomoći

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version