Author Topic: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema  (Read 204482 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
Re: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema
« Reply #150 on: October 13, 2011, 15:10:42 »
Evo je maloprije napisao (prijevod sa japanskog): "Setting sheet bugs and G27, be fixed in the next update. I'm sorry."

A maloprije i ovo: "After two weeks, and around late October."  

Vjerojatno vrijeme dolaska tog novog update-a, tako da se do tada suzdržite endurance-a

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #151 on: October 13, 2011, 15:24:43 »
Znam da sam već lagano dosadan, ali još jedno pitanje.

Ima li problema da u igraoni skinem ove sve potrebne apdejte pa doma ubacim save, hoće to radit?!

Doma imam veću brzinu, ali ograničenje prometa od 20G mjesečno pa da ne nabijam promet ako je svejedno. Hvala!  :)
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline sagitarius

• GTSurgeons Operator
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #152 on: October 13, 2011, 15:27:27 »
Svejedno je gdje skines update na samu konzolu, to nema nikakve veze.

Offline versusW

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psnID : versusW
« Reply #153 on: October 13, 2011, 15:29:01 »
neznam ako je izoliran slučaj pa da tu navedem za slučaj da nije

zadnji put kad smo bili online, shuffle, lutrija odvrtila aute i prije odlaska na stazu slika se blokirala
čujem sve u lobby-ju, igra ne reagira, stisnem PS button ili bilo koji drugi, ništa ne reagira

ne znam ako se da povezati sa 2.0
ali nikad mi se to prije nije desilo sa GT5, niti sa nijednom drugom igrom
(valjda nije ni do PS-a, kad je bio na servisu bilo je radi groma i mrežne wired konekcije)

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #154 on: October 13, 2011, 15:29:48 »
Apdejt moras skinut direktno na konzolu, samo prebacivanje savea ne pomaze. Odnesi konzolu igraonu i skini.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #155 on: October 13, 2011, 15:47:45 »
Apdejt moras skinut direktno na konzolu, samo prebacivanje savea ne pomaze. Odnesi konzolu igraonu i skini.
Nisi me shvatio, evo skidam apdejt u igraoni, save mi je doma u pc-u, kojeg ću se nadam uspješno prebacit na PS3.  :)
Amar je odgovorio kako je svejedno, ovjde to poskidam, instaliram i kad dojdjem doma prebacim save.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #156 on: October 13, 2011, 16:03:04 »

zadnji put kad smo bili online, shuffle, lutrija odvrtila aute i prije odlaska na stazu slika se blokirala
čujem sve u lobby-ju, igra ne reagira, stisnem PS button ili bilo koji drugi, ništa ne reagira

Crna slika je bila ili slika iz igre pa se smrznula?

Meni se prije i jedno i drugo događalo, dakle prije update-a... crna slika bi bila obično prije starta utrke, a ovo sa blokiranjem igre u lobby-u bi se manifestiralo na način da ne bih mogao micati kursor i to baš na shuffleu. Ali, to je bilo u vrijeme onih sranja sa serverima kad bi nas bilo dosta u lobby-u... E sad, da li nije reagiralo i na PS button ne znam, uglavnom sam čekao da igra dođe k sebi pa nastavio igrati odn. svi bi išli vani na čišćenje kešovine pa bi se radio novi lobby

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #157 on: October 13, 2011, 16:17:13 »
Nisi me shvatio, evo skidam apdejt u igraoni, save mi je doma u pc-u, kojeg ću se nadam uspješno prebacit na PS3.  :)
Amar je odgovorio kako je svejedno, ovjde to poskidam, instaliram i kad dojdjem doma prebacim save.
Ne znam, je li ti to save od prije updatea? Ako je napravljen nakon updatea, mora raditi, a onaj "stari" bi ti vjerojatno izbacio "corrupted" ili sl.

Offline versusW

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psnID : versusW
« Reply #158 on: October 13, 2011, 16:19:29 »

Crna slika je bila ili slika iz igre pa se smrznula?

Meni se prije i jedno i drugo događalo, dakle prije update-a... crna slika bi bila obično prije starta utrke, a ovo sa blokiranjem igre u lobby-u bi se manifestiralo na način da ne bih mogao micati kursor i to baš na shuffleu. Ali, to je bilo u vrijeme onih sranja sa serverima kad bi nas bilo dosta u lobby-u... E sad, da li nije reagiralo i na PS button ne znam, uglavnom sam čekao da igra dođe k sebi pa nastavio igrati odn. svi bi išli vani na čišćenje kešovine pa bi se radio novi lobby

jok, crna slika prije utrke je nešto što je "feature", naviknusmo da se prije utrke to koji put desi.

ona lutrija je izvrtila aute, napisalo mi je koji sam auto dobio, i između tog koraka i idućeg (ulaska u stazu) slika se smrzla. Na ekranu je bila pozadina je iz lobby-ja, s lijeve strane pozdravi i poruke, s desne igrači i preko tog prozora je manji prozorčić (na kojem se prije toga vrtio izbor auta)
Zvuk i dalje normalan, ostale igrače sam čuo. Restao konzolu.

Kad sam se vratio, uključio headset, pa mi kažu i Đuro i Kizo da se to zna desit na PS-u. Meni nikad do sad pa ne znam bi li povezao to s 2.0 ili ne.
Ako je normalno, nema veze. Napisao sam što se desilo, čisto ako je još nekome tako od izlaska 2.0.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #159 on: October 13, 2011, 16:27:13 »
Save je napravljen poslje apdejta, par minuta prije skidanja HDD iz konzole, kupio Lotusa, save i quit game.  ;)

Offline Kimi

• The Gentleman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN id: KimiHR
« Reply #160 on: October 13, 2011, 17:17:31 »
Da i sinoć smo se upoznali ja i Kimi.  :D
Da , i nije htjeo popit ni pivu sa mnom.Bila Ivana s njim, al je ostavio u autu (il je ona njega poslala vanka s naputkom da to što prije rješi  ;D).Doduše , vidio sam da ga je uvatila muka oko zamjene HD-a i sejv fileta pa ga nisam tija davit.A valjda će bit još prilika da popijemo koje pivce , onako s guštom.
Usput Perica, bon je stigao , brojke na PM

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #161 on: October 13, 2011, 18:28:21 »
Da i sinoć smo se upoznali ja i Kimi.  :D
Da , i nije htjeo popit ni pivu sa mnom.Bila Ivana s njim, al je ostavio u autu (il je ona njega poslala vanka s naputkom da to što prije rješi  ;D).Doduše , vidio sam da ga je uvatila muka oko zamjene HD-a i sejv fileta pa ga nisam tija davit.A valjda će bit još prilika da popijemo koje pivce , onako s guštom.
Usput Perica, bon je stigao , brojke na PM
Ivana rekla idemo što prije za Neum, pripremila sam ti iznenadjenje. Koga je brigao HDD....
Šalim se, bio sam zabrinut oko svega toga, mislim još sam zabrinut dok mi save ne legne, još jednom hvala na bonu i vidimo se uskoro.  ;)

Offline Mr.Steady

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN iD: Jura69
« Reply #162 on: October 13, 2011, 20:46:36 »
te gluposti sa stekanjima usred loadanja i ulazaka u neki meni cak i u singleplayeru moze izazvat povezanost sa psnom. meni je npr neki dan zasteko prilikom loadanja monze makar sad loadanje staze traje 4 sec.
u lobiju jos logicnije dogodilo mi se par puta.
ili npr kada sam licence pomago rjesim nesto i izlazim van i sejva kad van izadjes a ovaj zasteka kad exit stisnem i gledam kako auto runda po stazi i ne sejva mi exp i licencu pa ponovo.

kad smo kod hardova meni otkazuje 1.5tb hard sa filmovima, muzikom, slikama hehehe
moram podhitno novog nabavit i sve pretocit...
beep beep im a jeep!

GT5 Gamercards

Offline toni_cro

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID: toni_cro
« Reply #163 on: October 13, 2011, 21:30:00 »
napravio sam par krugova sa različitim gumama na dobro mi poznatim autima

megane rs, CS gume - cijeli auto se ponaša puno prirodnije onako kako bi očekivao da vozi i u stvarnosti, stao sam zapanjen kad mi je flugplatz-u zadnji kraj izašao za par stupnjeva van i osjećaj na volanu je bio apsolutno fantastičan točno sam znao da moram kontrirati za pola stupnja da ga ispravim sa gasom u podu, ma nešto preludo
ne sjećam se da je bilo tako prije update-a

s2000 fc ovjes - CS gume - isti grip kao i prije update-a ali se osjeti da auto manje skače lakše je kontrirati pri velikoj brzini manje je izražen "snap-back"

nsx-r, SH gume - malo više gripa nego prije ali ne toliko da bi bilo nadrealno brzo, također kao i s2k manje skače preko neravnina i može se bolje osjetit zadnji kraj

lexus is350 GT300 - RH gume - isti grip kao i prije, iako sada vjerojatno zbog "novog" ovjesa auto manje proklizava na ubrzanju iz sporih zavoja
mislim da je to zato što sada se bolje prenese težina na stražnji kraj

e i zvuk se malo poboljšao, 458ica mi zvuči bolje iz kokpita, dok je na lexusu gt300 mjenjač sada glasniji
www.motori.hr

if in doubt, go flat out

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #164 on: October 14, 2011, 03:05:14 »
napravio sam par krugova sa različitim gumama na dobro mi poznatim autima

megane rs, CS gume - cijeli auto se ponaša puno prirodnije onako kako bi očekivao da vozi i u stvarnosti, stao sam zapanjen kad mi je flugplatz-u zadnji kraj izašao za par stupnjeva van i osjećaj na volanu je bio apsolutno fantastičan točno sam znao da moram kontrirati za pola stupnja da ga ispravim sa gasom u podu, ma nešto preludo
ne sjećam se da je bilo tako prije update-a

s2000 fc ovjes - CS gume - isti grip kao i prije update-a ali se osjeti da auto manje skače lakše je kontrirati pri velikoj brzini manje je izražen "snap-back"

nsx-r, SH gume - malo više gripa nego prije ali ne toliko da bi bilo nadrealno brzo, također kao i s2k manje skače preko neravnina i može se bolje osjetit zadnji kraj

lexus is350 GT300 - RH gume - isti grip kao i prije, iako sada vjerojatno zbog "novog" ovjesa auto manje proklizava na ubrzanju iz sporih zavoja
mislim da je to zato što sada se bolje prenese težina na stražnji kraj

e i zvuk se malo poboljšao, 458ica mi zvuči bolje iz kokpita, dok je na lexusu gt300 mjenjač sada glasniji

bilo bi baš dobro da sad nakon ovog baš ti isprobaš malo le Mans jer čini se da postoji još jedna zgodna dimenzija ovih promjena u vezi fizike guma (zapravo kotača).

Jer danas nas je par vozilo malo one stare pile na tom le Mansu (za onu sutrašnju utrku) i nekako smo svi primjećivali efekte suprotne od onog što smo doživljavali na drugim stazama prošla dva dana.
Poslije je Amar sa stručne strane objasnio razliku tj. kako to da ovo šire otključavanje fizike za svaki kotač zasebno može dovesti do toga.
Nisam tak stručan pa ukratko - Nurb je veoma valovit ali ipak nije i tako izrazito GRBAV kao što je na pojedinim dijelovima le Mans! I dok je kroz novu fiziku omogućeno kotačima da puno bolje svaki za sebe jašu po valovima i zauzdavaju ih, pak na GRBAMA je pri velikim brzinama postalo puno očiglednije kakvi su pravi efekti toga ;D

Baš me zanimaju i mišljenja ostalih ;)
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.