Author Topic: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema  (Read 204471 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
Re: Gran Turismo 5 Spec 2.0 • Sluzbena tema
« Reply #90 on: October 12, 2011, 00:42:08 »
Meni se ovo malo što sam vozio čini ko da se sada guma uvija pod felgom kako dodajem volana u zavojima... ono, uđem, ok je, dodam još malo više, osjetim to uvijanje, ali i dalje drži na granici, dodam još i slijedi popuštanje i klizanje. Ne znam da li sam dobro opisao, ali ste valjda shvatili...
To sam i ja primjetio, ali nisam znao kako da objasnim, sad jel' to u pitanju...
STRAST: Snažna emocija koja potpuno ovlada čovjekovim raspoloženjem.
Često se pojavljuje kod igranja Gran Turismo

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #91 on: October 12, 2011, 00:44:32 »
Grafika je itekako optimizirana koliko citam po dojmovima okolo.

Navodno je sada pri 720p puni 4XAA buffer u pogonu i nema frame-droppinga niti tearinga.

Pa tko ima podesenu konzolu na 1080p mozda da prebacite na 720p i uzivate u potpuno cistom prikazu.

Jel itko probo ovo? Ja sam prebacio ali prekratko sam igro da bi mogo rec razliku...
Jesam, dobro si me napomenuo, meni je slika lošija, nekako mi je zrnasta, na izborniku najviše primjetim, tako da sam vratio Full HD, sad neznam jel' zbog veličine ekrana i to što preblizu sjedim, nebi znao reći.  :-\

Offline Ficho750

• Karting Dominator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • psn id: FICHO750
« Reply #92 on: October 12, 2011, 01:33:42 »
evo  i ja sa vrato jer mi je slika zrnasta, vozio sam cijelu večer na 720p i ne valja
možda zato jer je monitor preblizu
izdaleka to ne bi smetalo
Bolje Passat u dvorištu nego Opelove ratkape u garaži

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Svi bi mi htjeli biti TOMIVAV :D
« Reply #93 on: October 12, 2011, 02:52:27 »
Slazem se Fedro. Prvi dio starog introa je i meni bolji. Ali drugi dio novog introa je dobar, ponajvise zato sto prikazuje Spa (dvije ocjene gore samo zbog toga).

Nakon gustanja onog starog soloa i ostatak je starog introa bolji od cijelog novog. Istina, i ja sam u jedinom svom gledanju primjetio mrvicu i Spa staze (najvise ono pred kraj sa f1 8) ) ali to ipak nista konkretno mijenja. Ipak, hvala ti na pokusaju :-*

Sad idem izbrisati igru pa probat opet instalirat. Valjda ce save sa sticka raditi nakon sto onog na konzoli zbrisem...

USPJEH :)
Deinstalirah SVE, pa vratih SPEC 2.0 ali sad nisam downloadao novi intro. Nekad su stare stvari vrijedne cuvanja...
PSNid- PhaedrusSocrates:"EAT MY GRAINING!" 8)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline Ikral

• +1
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • Man who wasn't there
« Reply #94 on: October 12, 2011, 08:30:58 »
Malo su popravili grafiku opcenito, sve ide malo gladje i cini mi se da sad imamo bolji dojam prostora. Na 720p izgleda ok, ali na full je bolje, tako da nema potrebe preacivati. Volan nisam upogonio jos, ali i na joypad se osjeti razlika, vozni model je jos stepenicu blize pravoj stvari.

Offline Ljubusak

• Nordschleife Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN-ID Ljubusak
« Reply #95 on: October 12, 2011, 11:21:43 »
Neznam, meni je novi intro bolji i nabrijavajući u svakom smislu, baš sam ga pogledao par puta, ali to je stvar koja je ionako isključena od prvog dana kad palim igru, tako da se ne zamaram time.  ;)

Offline maliDjuro

• Anime Master
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #96 on: October 12, 2011, 11:42:57 »
Ja ću samo reć da sam se sinoć zabavio čak i više nego na onom prvom okupljanju kad je gt5 izašao. Nove gume su predobre...
Čak je i herr Klocna vozio shuffle bez previše njurganja  :P
Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo, samo, što si stariji, igračke su skuplje.

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #97 on: October 12, 2011, 12:53:30 »
Neznam, meni je novi intro bolji i nabrijavajući u svakom smislu, baš sam ga pogledao par puta, ali to je stvar koja je ionako isključena od prvog dana kad palim igru, tako da se ne zamaram time.  ;)

Nabrijavajuci upravo, nazalost sadrzi tri puta vise auta u sudarima, prevrtanjima ili izlijetanjima od prvog. Pa zar mi sami ne stvaramo toga dovoljno ;D

a solo, o solo mio ::)

Imamo samo jedno spasonosno rješenje..... odbiti isporuku Perkovića... objavit Nijemcima rat i odmah se predat.

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #98 on: October 12, 2011, 13:00:31 »

Offline Toninho

• Driftoman
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN_ID: Toninho_HR
    • Drift.hr
« Reply #99 on: October 12, 2011, 13:09:37 »
Ja sam prije sinošnjeg OL-a probao kratko BMW E92 M3 u practiceu i u OL Lobby-u kojeg sam na brzinu napravio.
Gume sam stavio CS i reko' da vidim.

Čini mi se da imaju VIŠE gripa (nego prije) ukupno, ali mi se isto tako čini da su smanjili onu pre-naglu tranziciju (umjetni i nerealni grip) na prednjim kotačima.
Sada mi definitivno nema smisla na autima klase M3 E92 stavljati Sport komponentu.

Ono malo vožnje u OL-u po suhom (po kiši mi nema smisla suditi jer sam jako malo inače vozio GT rain spiku) Skyline R34 sa SH ide k'o po tračnicama.
Ne znam baš, lagano mi je to preveć gripa, realno.
Ne kažem da u žaru borbe i vožnje na limitu nije zabavno i da ne možeš pogriješiti, ali...

Neke značajnije promjene na kuplungu nisam primjetio.

Offline FEDROwhatISgood

• The Organizator
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #100 on: October 12, 2011, 13:40:32 »
Pozdrav Toninho :)
Jasno je cak i meni da su u ukupnom dojmu fiziku ucinili podatnijom. Ali zanima me znacenje ovog tvog specificnog navoda:"ali mi se isto tako čini da su smanjili onu pre-naglu tranziciju (umjetni i nerealni grip) na prednjim kotačima." - je li taj dio sam po sebi korak prema realnijem ili ne?

Offline GTS_Klocna

• MOMAK
  • GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
« Reply #101 on: October 12, 2011, 14:11:22 »

Napredak je evidentan, ali još uvijek je dosta velika razlika između najbržeg i najsporijeg auta. Utjeha je ta što sad ima dosta auta sa zadnjim pogonom pa je zanimljivije voziti i ako si zadnji 30 sekundi iza ostalih!
psn-id: GTS-Klocna

Offline STINGer

• Autohtoni Dalmatinski Grintavac
  • Bog i batina
  • Preuvazeni Akademik
« Reply #102 on: October 12, 2011, 14:41:07 »
Napredak je evidentan, ali još uvijek je dosta velika razlika između najbržeg i najsporijeg auta. Utjeha je ta što sad ima dosta auta sa zadnjim pogonom pa je zanimljivije voziti i ako si zadnji 30 sekundi iza ostalih!

Shuffle treba prihvatiti prvenstveno kao zabavu, a tek onda takmičenje... logično je da svi auti ne mogu biti isti i da će uvijek biti razlike, no sada je bar milion puta zabavnije nego prije.

Ja to doživljavam kao neku vrstu Best Motoring-a. Tko je gledao serijal zna da bi oni stavili nekoliko auta iz klase na stazu i peglaj. I naravno, uvijek bi bilo razlika, nekad i drastičnih.

Uglavnom, mislim da se u 95% utrka uvijek može naći bar jednog ili dvojicu sa sličnim autom i dobro se zabaviti.

Meni je shuffle strašno drag jer se svako malo mijenja auto, koncepcija pogona, ponašanje, grip i volim to "brzinsko" prilagođavanje na novi auto iz utrke u utrku, naročito zato što se tu može puno naučiti o samoj vožnji.

Uskoro će biti na forumu i previše raznoraznih organiziranih kupova i natjecanja sa istim autima pa neka vam shuffle dođe kao odmor. Naravno, nije da nećemo baciti i koju ozbiljniju utrku sa istim autima i kvalifikacijama ;)

Offline kiseli6

• GTS Full Member
  • Preuvazeni Akademik
  • *
  • PSN ID : kiseli6
« Reply #103 on: October 12, 2011, 14:57:15 »
Shuffle je zakon!
ONU ISTU NAŠU KOŠULJU PRIPREMI
NA TAVAN JE STAVI ZA MENE JE SPREMI
BIT ĆE ONA OPET I SINU PO MJERI
KAO ŠTO JE BILA MOM DJEDU I MENI